Dr. Martens – yes/no ??

maanantai 15. huhtikuun 2013

Olen tässä nyt jo varmaan muutaman viikon miettynyt yhtä Todella Tärkeää Asiaa. Nimittäin pitäisikö hankkia Dr. Martensin maihinnousukengät?

Olen ollut periaatteessa vailla siistejä, mutta mielellään vähän rokuja kävelykenkiä – ja tuossa vaiheessa Dr. Martensit ovat olleet yksi harkintalistalla olevista vaihtoehdoista. Nyt kuitenkin on käynyt niin kuin niin monta kertaa aikaisemminkin: olen suunnitellut nauhakenkien hankintaa sen verran pitkään, että olen itseasiassa aivan kyllästynyt koko ideaan.

Sitten tajusin, että olen käyttänyt tänä talvena ehdottomasti eniten Peetun Vagabondin maihareita (sori muruuuu!!) ja jopa hiukan haikeana mietin, että ne pitää a) luovuttaa takaisin oikealle omistajalleen ja b) laittaa talviteloille. Pienen miettimisen jälkeen tuumasin, että perus-mustat kasireikäiset Dr. Martensit voisivat olla täydellinen vaihtoehto. Tai sitten ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siis, jos kyseessä olisi ainoastaan kenkä, tässä ei olisi mitään vaikeaa. Hyvä, silmää miellyttävä, laadukkaaksi ja pitkäikäiseksi tunnettu klassikkotuote sopii Mintun garderobiin kuin mansikankivi hampaankoloon. (ehe ehe)

Mutta sitten on se toinen puoli… En mitenkään haluaisi viestiä pukeutumisellani olevani mummo, joka joko yrittää epätoivoisesti pukeutua nuorekkaan rohkeasti tai joka on niin pihalla, että hankkii tukevat hyvät kengät tajuamatta lainkaan niiden lähettämiä viestejä.

Tiedän, että monet inhoavat ajatusta, mutta tällaisissa tapauksissa trendien levinneisyys on kaltaiselleni kuluttajalle helpotus. Viestit laimenevat ja alakulttuuriassosiaatiot hälvenevät, kun jokin juttu leviää niin, että ”se on jo kaikilla”.

Nyt pitäisi vaan päättää, että onko Dr. Martensien hankkiminen ookoo vai ei? Mistä ihmeestä senkin nyt sitten tietäisi??

(Tietääkö joku muuten, mitä tarkoittaa Brandoksella mustien maihareitten perässä oleva Z? Muissa saman mallisissa tsetaa ei ole…)

Kuva: Brandos (ja ei, Mintun blogissa ei ole edelleenkään klikkituottoa antavia mainos- tai yhteistyölinkkejä…)


16 Responses to “Dr. Martens – yes/no ??”

 1. Avatar May sanoo:

  YES! Aivan ihanat! En näe yhtäkään syytä olla hankkimatta laadukkaita, omaa silmää miellyttäviä kenkiä jos on niiden tarpeessa :) Ja ei, en valitettavasti tiedä mitä tuo hullunkurinen kokomerkintä tarkoittaa suomeksi…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaankin! En ymmärrä, mistä tämä epäröinti oikein tulee – yleensä en juuri välitä, mitä ihmiset noin niinkuin yleisenä massana vaatevalinnoistani ajattelevat… Ehkä Dr. Martensit tuntuvat jotenkin erityisen latautuneilta. Melkein kuin hankkisi tatuoinnin tai muuta hurjaa. Haha!

 2. Avatar sokeri sanoo:

  Hienot ovat. :) Olen itsekin miettinyt Dr. Martensien hankkimista. Käy sovittelemassa ja mallailemassa kenkiä erilaisten vetimien kanssa. Eikös Katarina Banggatalla ole myymälä?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Näin täytyy tehdä! Gamla Brogatanilla on ainakin iso Dr. Martens -putiikki. Ja saahan noita nykyään jopa Åhlénsilta…

 3. Avatar sr sanoo:

  Hmm… mä en ihan hirmuisesti välitä Dr Martenseista aikuisilla. Söpöillä nuorilla naisilla ne on kivat, mutta sit meillä vähän vanhemmilla…. :-/ Mutta jos ne SUA houkuttelee ja silmää hivelee, niin Go4it (heh)! Mutta joo, mä diggaan enemmän sellaisista naisellisista jutuista (haloo, just ihan vauhkona täällä niistä Karhun tennareista hehehee).

  • Minttu Minttu sanoo:

   Periaatteessa vähän naisellisemmat jutut olisivat myös mun valintani, mutta itseasiassa nuo Dr. Martensin maiharit on aika klassiset. Siis toki tukevat muotoilultaan, mutta jos yrittää karistaa mielestään kaikki festari-hippi-yhdistelmät, niin nuohan ovat hyvinkin minimalistisen pelkistetyt ja siksi linjakkaan kauniit. (alkaako tässä olla jo vähän itseaivopesun makua?? Haha!)

 4. Avatar Helena sanoo:

  Kyllä nuo minusta sopii aikuisillekin naisille. Oon sitä mieltä, että mikään ei muutenkaan oo liian teiniä jos sen yhdistää omaan tyyliinsä sopivasti ja sopivissa määrin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihan samaa ajattelin. Siis ettei olisi tarkoituskaan nyt heittäytyä miksikään teiniksi koko pukeutumiseltaan, vaan yhdistää pikkuisen särmempi osa muuten klassisiin asuihin. Toimisi varmasti jakun ja farkkujen kanssa oikein mukavasti…

 5. Avatar rilla sanoo:

  No ABSOLUTELY yes!! Tykkään älyttömän paljon ja omat tuoreet kumisaapashankinnat ko. merkiltä on kyllä olleet ihan napakympit. Anna palaa siis. Minäkin täällä samaisia kuolaan ja himoitsen :) Omaan makuuni ainakin on tosi mukava yhdistää rouheisiin kenkiin jotain vähän naisellisempaa. Kontrasteja! Enkä ole ymmärtänyt edes ajatella, että saattaisin olla noihin liian vanha :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti rohkaisusta Rilla! En kyllä tajua, mikä mulle näiden kanssa tuli… En yleensä pode mitään ikäkriisiä (pukeutumisessa – huom!), enkä koe etten siitä syystä voisi jotain vaatetta käyttää. Itseasiassa nyt, kun tunnustin, että nuo kasireikäiset haluan, huomasin himonneeni niitä jo todella pitkään, mutta en vain ollut kehdannut tunnustaa sitä edes itselleni! On se hyvä, että ihmisellä on blogi, että saa vähän vertaistukea, kun sitä tarvii!

 6. Avatar ida365 sanoo:

  no SIIS KYLLÄ!!! Ehdottomasti. Mun kiiltonahkaiset ovat olleet talven käytetyimmät kengät, ihan mielettömän hyvä ostos! Ja mitä tohon ”nuorekkuusasiaan” tulee, niin älä yhtään sitä murehdi! Mun äiti tänä vuonna 50v. haluaa kans omat:-D ja täti 53v:ltä löytyy jo!

 7. Avatar Niina sanoo:

  Juu ehdottomasti hankintaan! Itse ostin omat kiiltonahkaiset tammikuussa enkä juuri muita saappaita ole sen jälkeen käyttänyt. Mun vakaa tarkoitukseni on talsia ne jalassa vielä 20 vuoden päästäkin, semmosen tuskan takana niiden sisäänajo oli!

  Ja mitä ikäjuttuun tulee, niin mä meinaan ainakin olla sitten tosi vanhana niinku Alice Carey: http://advancedstyle.blogspot.dk/search?updated-max=2013-03-11T18:41:00-04:00&max-results=3&start=18&by-date=false
  (pointtina ei ole vihjailla että sinä olisit lähelläkään tuota ikää, vaan todistaa että Martensit sopivat kaikenikäisiin koipiin :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei ihana linkki! Kyllähän tää nyt alkaa pikkuhiljaa käydä aika selväksi, että ei se kyllä ole ikäkysymys… Tuosta sisäänajovaiheesta olen kuullut kauhutarinoita muiltakin, mutta kyllä se taitaa olla sen väärtiä!

 8. Avatar Mk sanoo:

  Ehdottomasti kyllä! Sain pari vuotta sitten 40-v lahjaksi kiiltonahkaiset hot pinkit ( kyllä, luit oikein) kasireikäiset, vaikka tyyliäni luultavasti yleisesti ottaen kuvaa parhaiten sana mummo. Ovat ihanat ja olen pitänyt niitä mielettömän paljon. Kiiltonahkahan ei pienistä kuraroiskeista hätkähdä ja onhan tuo väri aika mainio talven harmaudessa. Mustat ovat tietty klassiset.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Wau! Kiiltonahka ja hot pink kuullostaa todella herkulliselta! Itse taidan kyllä tyytyä astetta konsservatiivisempaan mustaan… Ehkä sitten ”seuraavaksi pariksi” jotain räväkämpää!