Tyypillinen maanantai

maanantai 22. huhtikuu 2013

Tänään on ollut maanantai. Ihan tiedoksi vaan, jos joltain on sattunut menemään ohi. Tuo viikonpäivistä onnettomuusaltein muistutti kyllä tällä puolen ruutua olemassaolostaan heti aamusta.

Onnistuin nimittäin ruiskaisemaan käsienpesusaippuat suoraan päälleni noin about ensi töikseni. En tiedä käykö kenelläkään muulle koskaan niin, mutta jostain syystä meidän saippuapumpun suulle kuivahtaa helposti joku pieni kökkö. Ja sitten jos siitä on ihan noin vaan ottavinaan vähän saippuaa, se saattaa lentää mihin sattuu. Etenkin, jos on maanantai.

Pääsin kuitenkin lähtemään kotoa paidan vaihdon jälkeen ihan ajoissa. Parinkymmenen metrin spurtti onnistui mukavasti, enkä taittanut nilkkaani, pudottanut kotiavaimiani (joita en ollut kerinnyt vielä laittaa laukkuun…), kahvikin pysyi termosmukissa ja ehdin kuin ehdinkin Tvärbanaan. Ehdin jo huokaista helpotuksesta, kunnes paikalle marssi lipputarkastaja ja tajusin, että matkakorttini on sen viikonloppuna käytössä olleen citylaukun sivutaskussa. Noooo, ei muuta kuin seuraavalla asemalla pois ja takas kotiin korttia hakemaan. Tässä vaiheessa tuumasin, että hoppuilun voi unohtaa. Ei se enää mitään auta.

Viimeinen virallinen maanantairiemastus oli, kun töitten jälkeen kävin Pumpissa ja tajusin pukuhuoneessa, että sukkahousuissani on takareidessä kahden peukalon levyinen silmäpako. Aaaargh!

Päätin kuitenkin suhtautua kaikkeen positiivisesti. Vaikka väkisin. Sainpahan syyn laittaa senkin tyhmän paidan pyykkiin ja vaihtaa päälle keväisen kukkapaidan. Lipputarkastus olisi voinut olla tulematta ja silloin olisin huomannut kortin puuttumisen vasta ensimmäisen vaihdon kohdalla, mikä olisi tietänyt vähintäänkin puolta pidempää viivästystä. Silmäpako oli sen verran ylhäällä, että se ei vahingossakaan näkynyt hameen alta (olo ei tosin ollut kovin huoliteltu…) ja se ääliö kundi, joka rupesi keräilemään painoja takaisin telineisiin kesken BodyPump-tunnin olisi todella voinut pudottaa sen 5 kg:n painon suoraan päähäni. 15 cm päässä kolahdus aiheutti vain lieviä rytmihäiriöitä…

Kotiin päästyäni palkitsin itseni sammiollisella jäätelöä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • paita, H&M
 • hame, H&M
 • neuletakki, H&M
 • kengät, Vagabond

 

PS. Piti vielä kertoa, että eilen illalla aika myöhään pakastimeen tunkemani kaalisopat eivät toki olleet vielä jäätyneet mukavaan kuljetuskuntoon. Minkä tietysti huomasin vasta töissä… Onneksi oli treenikassiin pakatun lounaslootan ympärillä muovikassi. Ainoa, joka koki pienen kaalisoppakylvyn oli pitkähihainen trikoopaita, jota käytän vain balancessa. Pyykkin se olisi pitänyt laittaa muutenkin.

Ei mulla muuta. Paitsi, että ihanaa, että huomenna on tiistai!


10 Responses to “Tyypillinen maanantai”

 1. Avatar Tintsu sanoo:

  Käsisaippuasta saatu myös täällä suunnalla kunnon truittaukset vaatteille. Lajitovereitasi siis löytyy Tampereen seudulta. :)
  Aurinkoa sinne.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Varsinkin Marseille-saippuan pumppupulloversio on aika ärhäkkää tukkeutumaan… Ihanaa, että on kohtalotovereita! Aurinkoa sinne vanhoille kotikulmille myös!

 2. Avatar Satu sanoo:

  Kuulostaa tyypilliseltä maanantailta. Mahtavaa, että löysit nuo pilven hopeareunukset… Omani oli poikkeuksellisesti kaikkea muuta: http://mylife-thesecond.blogspot.fi/2013/04/terve-ja-ihana.html .

  Mitä tuossa en mainitse oli, että keitin itselleni kotiin päästyäni iltakahvit, jotka nautin täytettyjen croissanttien ja pikkumuffinien kera. Ja vielä piccolollinen skumppaa juhlan kunniaksi. Olin niin ansainnut ne.

  • Minttu Minttu sanoo:

   On se kyllä ihanaa, että ihan kaikki maanantaitkaan eivät ole nimensä veroisia ja niitä tyypillisiä maanantaita…

 3. Avatar Krista sanoo:

  Voi ei..joskus vaan tuntuu ettei mikään mene putkeen ja mikä siinä onkin et se on just yleensä se maanantai.
  Mulla käy yleensä just töissä tuo pumppusaippua katastrofi..ja eipä siinä auta kuin yrittää peitellä märkää pikkuisen huuhtastua paitaa..ha..ha!!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Aina ei voi onnistua – niin se vaan on! Mutta on se ihanaa, että on kohtalotovereita!!

 4. Avatar Krista sanoo:

  Ai niin..ja toi tukka taas..Niin IHANA!!

 5. Avatar rraisa sanoo:

  Ihana elämänmakuinen teksti. Kyllä se siitä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Eikä ne hyvät ja ihanatkaan hetket ehkä tuntuisi niin hienolta, jos ei olisi vastapainoksi näitä vähän toisenlaisiakin päiviä..