Leopardikuosinen Vappu Tukholmassa

torstai 02. toukokuun 2013

Vappu ei ole Ruotsissa mikään kaksinen rieha tai karnevaali – ainakaan täällä Tukholmassa. Uppsalassa ja Lundissa – eli suurissa opiskelijakaupungeissa, joissa yliopisto-opiskelijoiden määrä suhteessa muuhun populaatioon on huomattava – näkyy kevään juhla kuulemma hiukan paremmin katukuvassa.

Pikkuisen juhlatunnelmaa viriteltiin kuitenkin täälläkin. Peetu on edelleen reissussa ja siitä syystä jäi perinteiset itsetehdyt munkit/tippaleivät tänä vuonna nauttimatta. Sen sijaan popsittiin Karkin kanssa ihanat sushit ennenkuin lähdettiin tahoillemme liehumaan.

Vappu 2013 Tukholma 1

Lasissa on sentään Proseccoa. Tärkeimmät vappuperinteet – eli kivoja kuplia lasissa – pysyy hengissä ilman muuta!

Käväistiin Camillan kanssa vähän katsomassa, millainen vappumeininki Tukholman keskustassa on noin kahdeksan aikaan aattoiltana.

Vappu 2013 Tukholma 2

Hirvee hulina käynnissä bilemestoilla Stureplanilla ja Birger Jarlsgatanin ytimessä! Haha!! No, täytyy kyllä sanoa, että en kyllä mitenkään kaipaa sitä järjetöntä sekoilevaa ihmistungosta ja ädläystä, mitä Suomessa suurimpien kaupunkien keskustoissa helposti vappuna on. Mutta onhan tämä autius suorastaan vähän koomista.

Vappu 2013 Tukholma 3

Ruotsalaisiakin vappuperinteitä on toki olemassa. Yksi niistä on kokko. Juhannuksena on täällä se salkoperinne, joten kokot poltetaan näin vappuna. Riddarholmenille oli kokoontunut aika liuta populaa kuuntelemaan kuoron esittämiä kevätlauluja ja katselemaan kokon sytyttämistä. Tunnelma oli rauhallinen ja melkein harras – vähän niinkuin Itsenäisyyspäivän ilotulituksissa Suomessa.

Vappu 2013 Tukholma 4

Me taidettiin olla yhdet hurjimmista sekoilijoista ja pahiksista koko Riddarholmenilla. Olihan Camilla ottanut meille mukaan pienet tujut lämmikkeeksi. Aikamoista kreisibailausta!

Vapun kunniaksi ulkoilutin ensimmäisen kerran uusia ihania karvanilkkureitani. Aivan uskomatonta, miten hyvät nuo ovat jalkaan, vaikka korkoa on kuitenkin jonkinverran. Paita on lainassa Karkilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vappu 2013 Tukholma 8

 • paita (Karkin), Forever21
 • farkut, H&M
 • nahkatakki, Acne
 • nilkkurit, Filippa K
 • laukku, Marc by Marc Jacobs
 • kaulakoru, H&M

 


6 Responses to “Leopardikuosinen Vappu Tukholmassa”

 1. Avatar Katerina Alezandra sanoo:

  Upeita kuvia ja nam sushia! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

 2. Avatar Helen sanoo:

  Oikein kiva asu! Parasta siinä on tuo keltainen väriläiskä; miten tuo laukku piristääkin koko asun.

 3. Avatar Petra sanoo:

  Mä himoitsen noita kenkiä !!!! Voih ja eih, miksei täällä pääkaupunkiseudulla, Suomessa siis, ole ystistä ja noita ihanuuksia tuohon hintaan !!
  Niin mahdottoman upeat!

  T ” KADE

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ei täälläkään kyllä ihan tuon tason ystiksiä ole kovin usein… Nyt kävi kyllä todella tuuri!