Kiiltää, kiiltää

torstai 18. heinäkuu 2013

Kauniiksi laitetut varpaankynnet on ihan must kesällä. Avoimet sandaalit, biitsi-elämä ja lipsuissa haahuilu paljastaa yleensä visusti piilossa viihtyvät varpaat kaikelle kansalle. Itse haluan kylläkin pitää kynnet huoliteltuina ja kivasti lakattuina myös talvisin. Jostain syystä tuntuu jopa sinä pimeimpänä kaamosaikana jotenkin iloiselta, että aamuhämärissä peiton alta pilkistää turkoosit glitterikynnet normaalin kalmanharmauden sijaan; puhumattakaan satunnaisista, toivottavasti säännöllisiksi muodostuvista, kuntosali-käynneistä. Mutta kesällä kivat varpaankynnet on tosiaankin ihan pakolliset.

Yksi Tampereen reissuni kohokohtia oli, kun pääsin hoidettavaksi Kauneushoitola Beauty Putiikkiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varpaitteni kynsiin laitettiin maailmalla hyvinkin suositut Minx-foliot. Ohuesta filmikalvosta tehtyjen päällysteiden pitäisi kuulemma kestää nättinä noin kuukauden verran varpaissa. Minxejä laitetaan myös sormiin, mutta silloin kestoajaksi luvataan vain 5 – 10 päivää. Ilmeisesti sormien kynnet kasvavat aika paljon nopeammin kuin varpaiden – ja toisaalta käsillä tietty myös tehdään paljon enemmän kaikkea myös kynsiä kuluttavaa hommaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauneushoitola Beauty Putiikki sijaitsee Tampereella ihan keskustassa Rautatienkadulla viihtyisissä ja mukavan rennon oloisissa tiloissa. Itseasiassa Beauty Putiikki ei ole kuin korttelin päässä osoitteesta, jossa alkuperäinen Go 4 it -putiikki piti majaansa kaikki ne 2,5 vuotta, jotka jaksoimme sinnitellä hengissä. Ex-Go 4 it:ia ei ole enää ziljoonaan vuoteen ollut ja nykyisin kyseisessä kulmassa on  Scandic-hotellin tiloja… Niin se kehitys kehittyy. ;D

Minx varpaissa 3

Minx-hoidon aluksi käteeni iskettiin paksu mappi täynnä erilaisia kynsikuvioita. Alunperin Minxit tulivat markkinoille peilikirkkaiden kullan ja hopean tullessa trendikkääksi. Kynsilakalla kun ei sitä puhdasta kirkasta lopputulosta saa kunnolla edes sillä legendaarisella, mutta huonosti kestävällä Chanelin hopea-lakalla.

Beauty Putiikin Jarna, joka vastasi Minx-hoidostani, kehoitti heti alkuun nappaamaan esiin kaikki itseä miellyttävät kuviot. Jälkeenpäin olisi kuulemma ihan mahdotonta muistaa, mitkä kaikki nyt oikein olivatkaan niitä, jotka tuntuivat hyvältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mintun top-3 sisälsi hopeisen mustan köynnöskukkahommeli -version, hopea/kulta pantterikuosin (hopea oli pohjaväri = kiiltävämpi ja kulta painettu) ja hellyyttävällä tavalla kasarin hopeapohjaisen konfetti-minxin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos totta puhutaan, yritin kyllä pikkuisen olla hillitty ja valita jonkun aikuismaisen kuvion, mutta kasarikonfetti vei sydämeni, joten sillä mentiin.

Minx-varvashoidon aluksi jalat desinfioidaan viilentävällä suihkeella. Oli todella kuuma päivä, joten se tuntui aivan mielettömän ihanalta. Seuraavaksi Jarna siisti kynsinauhat, viilasi kynnet  kauniiseen muotoon ja  lopuksi tasoitti kynnen pinnan kevyesti hiomalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minx-kynsifoliot ovat jokseenkin eri asia kuin aikaisemmin testailemani kynsitarrat (Sally Hansen & L’Oréal), vaikka noin ensisilmäyksellä ne näyttävät melko samalta. ”Tarra” on ohutta filmikalvoa joka kiinnitetään kynteen lämmössä aktivoituvan liiman avulla. Eli, kun olin vihdoin tehnyt valintani, Jarna laittoi arkin köllöttelemään lämpölampun kuumuuteen.

Liima aktivoituu kuumuudessa ja kynsifoliot pehmenevät helposti muokattaviksi.

Minx varpaissa 7

Lämmön avulla Minx-kalvo muotoutuu täydellisesti myös kaarevalle kynnelle. Beauty Putiikin Jarna on yksi Euroopan johtavia Minx-asiantuntijoita (hän vastasi mm. Sebastian Internationalin näytöksessä Milanossa mallien kynsistä yhdessä siskonsa kanssa).

Vaikka Minxien liima onkin lämpöherkkää, ei saunominen tms. ole missään tapauksessa kiellettyä. Jos laittaminen on tehty oikein – eli reunoissa tai kynnen kärjessä ei ole ilmakuplia – kestää nuo aivan mainiosti kaikki oleelliset kesäaktiviteetit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopuksi sain vielä lyhyen jalkahieronnan kookosöljyn kanssa. Aika ihanaa luksusta – ei voi muuta sanoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse tosiaan valitsin tarkoituksella tuollaisen hassun kimallus-konfetti-Minxin, mutta valinnanvaraa on vaikka kuinka hillityistä ja ”normaalin” näköisistä aina mitä hurjimpiin kuvioihin. Ilmeisesti Minxejä voisi laitella myös itse kotona, mutta aikamoista harrastaneisuutta vaatinee, että saa kunnollisen lopputuloksen ja että se on sen väärti.

Ja koska Minxit on kiinnitetty vain liimalla, eikä normaalille kynnelle ole tehty mitään erityistä, eivät nuo vahingoita kynttä millään tavalla. Lämmintä jalkakylpyä tai pitkäksi venähtänyttä suihkua suosittelivat poiston yhteyteen, mutta pahinta, mitä voi sattua on se, että kynsiin jää vähän liimaa. Eli sikälikin Minxit ovat hyvin turvalliset käytössä.

Minx varpaissa 10

Itse en voisi olla tyytyväisempi!! Kynnet ovat olleet nyt laitettuna tasan viikon. Mökkireissun jälkeen havaitsin aavistuksenomaista kulumista oikean jalan isovarpaan sisäkulmassa. Se oli varmaankin tullut, kun kiipeilin mökkikallioilla fiilistelemässä ja kuvaamassa ruisleipää (kuvia ruisleivästä on tulossa, kun saan sen täksi viikoksi ajatellun ”onnellisuutta metsästämässä” -postauksen vihdoin kirjoitettua…)

Sain tosiaan tämän Minx-hoidon blogin kautta, mutta jo nyt tiedän, että seuraavinakin kesinä pitää saada samanlaiset. Talvella pärjäilee kyllä ihan tavallisilla lakkauksilla, mutta kesällä Minxit on aivan täydellisen hyvät ja helpot.

Ja nyt – parhaat uutiset: Kaikille Go 4 it vol. 2 -blogin lukijoille on Minxit varpaisiin vain 50 € (normaali hinta 60 €) Beauty Putiikissa – elokuun loppuun asti!! Kertokaa aikaa varatessanne, että olette Go 4 it vol. 2 -blogin lukijoita. Beauty Putiikin yhteystiedot: yhteydenottolomake, osoite: Rautatienkatu 22, 33100 Tampere, puhelin: 050 3755 395


Comments are closed.