Lomat lusittu

perjantai 19. heinäkuun 2013

Söin tänään päivälliseksi grillimakkaraa (salsicciaa ja 90 % lammasmakkaraa). Tulin juuri uimasta. Tajusin, että on kesälomani viimeinen päivä.

Vesi on edelleenkin pikkulammessa lämmintä, vaikka tänään on tuullut niin, että pienen parvekesiivouksen aikana pelkäsin saavani päähäni naapurin lentoon lähteneet kukkaruukut. Lisäksi vaihtelevaisen paistaa/ei paista -päivän ainokainen pieni sadekuuro osui juuri uintiretkelleni. Eipä tuo oikeastaan haitannut. Järvessä taisi olla lämpöisempää kuin sen ulkopuolella.

En nyt ajatellut pilata viimeistä lomailtaani harmittelemisella. Loppuu ne pitkätkin lomat. Mutta vähän kyllä kieltämättää ottaa vastaan ajatus, että maanantaina taas… Muutamia lomapäiviä on toki jemmassa. Seuraavat ”vapaat” koittavat elokuun lopussa, Tukholman muotiviikkojen aikaan.

Lievää lomanloppumisangstia olen yrittänyt loiventaa miettimällä positiivisia asioita.

Ida AW13

1. Syystrendit. Huomaan ilahtuvani punamustan halonhakkaajaruudun paluusta. Muutenkin girly grunge tuntuu kivalta ja raikkaalta syystyyliltä. Ehkä osittain siksi, että aikoinaan koko grunge-touhotus, musiikkia lukuunottamatta, jäi vaipanvaihtojen, imetyksien ja muun vauva-aiheisen elämänvaiheen vuoksi täysin väliin itseltäni.

2. Lomakausi jatkuu. Uskon, luotan ja toivon, että toimistolla on normaalia hässäkkää rauhallisempaa vielä ainakin ensi viikon. Kieltämättä lomarentoutumista on hiukan häirinnyt pari isohkoa täysin levällään olevaa keissiä, joiden tiedän odottelevan työpöydälläni. Yksi muun tohinan osalta rauhallinen viikko riittäisi tasoittamaan tilannetta kummasti.

3. Stockholm Music & Art. Pientä festarikesän poikasta täällä Mintullakin. Tänä vuonna valloitamme Skeppsholmenin yhdessä Karkin ja Peetun kanssa. Elokuisen tapahtuman tähtenä mm. Prince. Jeee!

4. Uusi alku. Kaikki kouluvuodet ovat tehneet tehtävänsä – syksy tuntuu melkein enemmän uudelta vuodelta kuin itse vuodenvaihde. Jälleen on tilaa tsemppihenkisille päätöksille ja itsensä kehittämiselle. Ehkä nyt vihdoin se akvarellikurssi?

5. Kesä jatkuu vielä! Kyllä iltauinille ehtii työpäivinäkin – ja aamu-uinnille viikonloppuisin. Bikineissä retkottaminen ja nahkan grillaaminen on jäänyt tänäkin kesänä aika vähäiseksi, mutta vielä ei ole peli menetetty. Oma retkigrillikin tuli hankittua juuri ennen Suomen reissuani, joten perinteinen piknik brygganilla on sekin vain ajan kysymys.

Eli ei mitään syytä synkistelyyn! Ehkä kuitenkin ensi kesänä otan vähän pidemmän yhtenäisen loman. Aikaisemmin olen ollut sitä mieltä, että loman pätkittäminen saa sen tuntumaan pidemmältä, mutta kyllä kaksi viikkoa on vähän liian lyhyt aika kunnon irtautumiseen.

No, huomenna mennään Karkin kanssa katsomaan The Fashion World of Jean Paul Gaultier -näyttelyä ja valitsemaan verhoja neidon uuteen opiskelijakämppään. Ja illalla on vielä grillausta Camillan luona. Ihan kesämeininkiä, vaikka lomat onkin tältä erää lusittu.

Kuva: copyright Kristian Löveborg


Comments are closed.