Fairtrade ihonhoitoa Kicksistä

maanantai 29. heinäkuu 2013

Haluan tehdä tietoisia ja ”hyviä” ostopäätöksiä aina, kun se vain on mahdollista. Tuotteiden raaka-aineet saisivat mielellään olla mahdollisimman luonnollisia, ekologisiakin. Kahdesta samankaltaisesta asiasta valitsen sen, joka on enemmän reilua kauppaa.

Olen kuitenkin aika keskiverto laiskurikuluttaja, enkä jaksa nähdä suurta vaivaa löytääkseni luonnollisia, ekologisia, reilun kaupan tuotteita. Niinpä ilahduin kovasti, kun sain tietää, että Kicksin valikoimiin on tullut uusi Fairtrade-vartalokosmetiikkasarja. Sarjassa on seitsemän neitsytoliiviöljyyn perustuvaa Virgine Olive Oil -tuotetta ja kuusi macadamia-, aprikoosinsiemen- ja muita öljyjä sisältävää Pure Natural Oils -tuotetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain testattavakseni Pure Natural Oils -suihkusaippuan ja ihon kuorintavoiteen sekä Virgin Olive Oil body lotionin ja käsivoiteen. Kuvista varmaan näkyykin, että purnukat alkavat olla jo aika vajaita. Testitiimissä on ollut itseni lisäksi myös Karkki ja Peetu – ja hyvin on kelvannut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fairtrade-merkkiä saa käyttää, kun kosmetiikan aineosista riittävän suuri osa on hankittu Fairtrade-sertifioiduilta maanviljelijöiltä. Prosentti ei ole aina ihan suurensuuri, mutta toisaalta ainakin tämän tyyppisissä ihonhoitotuotteissa on aina hyvin suuri osa vettä – jota käsittääkseni ei ainakaan vielä saa sertifioituna. Fairtrade-systeemi takaa viljelijälle paremman korvauksen ja sitä kautta parantaa monipuolisesti paikallisia oloja .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pure Natural Oils Shower Oil on erityisesti kuivalle iholle tarkoitettu suihkuöljy. Koostumus on hiukan tavallista suihkusaippuaa öljyisempi – mikä meidän kuivaihoisten porukalle sopii oikein mainiosti. Tuoksu on miellyttävän mieto, mutta muuten en mitään ihan hurjan suurta eroa tavalliseen suihkusaippuaan ole havainnut. Oikein hyvä perustuote kylläkin! Suositushinta 7,90.

Pure Natural Oils Sugar Scrub on ollut täällä blogissa jo kerran aikaisemminkin esillä. Varsin karkearakeinen sokerikuorinta on kertakaikkiaan aivan fantastinen! Iho tulee niin pehmeäksi ja miellyttäväksi, että ei ole tosikaan. Sopii hyvin myös herkkäihoisille ja meidän atoopikko-Peetulle. Suositushinta 14,90.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virgin Olive Oil Body Lotion on nopeasti imeytyvä ja varsin kevyt vartalovoide. Tykkään kovasti miellyttävän miedosta oliivisesta tuoksusta. Plussaa myös siitä, että aamukiireessä ei tarvitse odotella ihon kuivumista rasvauksen jälkeen, vaan voi hypätä vaatteisiin saman tien. Pumppupullokin on tavallaan ihan kätevä, mutta nokka tukkeutuu helposti, jos on parikin päivää käyttämättä voidetta. Suositushinta 9,90.

Virgin Olive Oil Hand Cream on jäänyt testiin saaduista tuotteista kaikkein vähimmälle käytölle. Tykkään rasvata käteni oikein paksulla ja ravitsevalla voiteella illalla nukkumaan mennessä. Siihen tarkoitukseen miellyttävästi oliivin tuoksuinen käsivoide ei oikein sovellu. Voide tuntuu aika kevyeltä – omaan makuuni vähän turhankin kevyeltä. Tosin nyt ajattelin viedä tuon toimistolle, sillä nopeasti imeytyvänä ja ei tahmaavana se olisi varmasti täydellinen office-käsivoide. Suositushinta 7,90.

Näiden testiin saamieni tuotteiden lisäksi sarjassa on kaikenlaista muutakin kivaa hierontaöljystä jalkavoiteeseen ja paksumpiin body buttereihin. Ainakin jotain vähän tuhdinpaa vartalovoidetta tekisi mieleni kokeilla kesäauringon kuivattamalle iholleni samoin Pure Natural Oils -käsivoide kiinnostaa. Jokatapauksessa on ihan mahtavaa, että hyviä Fairtrade-tuotteita on nyt helposti saatavilla. Ihon- ja omantunnon hoitoa samassa paketissa!


6 Responses to “Fairtrade ihonhoitoa Kicksistä”

 1. Terre D’ocin tuotteissa käytetään ainakin osaksi fairtrade tuotteita. Se on myös luonnonkosmetiikka-valmistaja. ;)
  Tutustuin juuri muutama päivä sitten kyseisiin tuotteisiin ja siellä mainittiin asiasta.

 2. Avatar Maikku sanoo:

  Hyvä, että kosmetiikan käyttäjät alkavat olla valistuneempia nykyään. Olen muutaman vuoden vähentänyt kemikaalikuormitustani ja käytän pääsääntöisesti luomua. Fairtrade ei minulle riitä, mutta onhan reilu työnantaja aina hyvä asia.

  Monenlaista yrittäjää on markkinoilla eikä luomutuotekaan aina ole hyvistä raaka-aineista tehty, kuten itse huomasin, kun tutkin vartalovoiteeni koostumuksen täältä http://www.incihaku.fi/ Iho on ihmisen suurin elin, ei ole samantekevää mitä sille laittaa.

  Kumpa joku perustaisi kaupan, josta saisi vain terveydelle hyvää tekeviä tuotteita, elämä helpottuisi huomattavasti. Olen niin kyllästynyt tihrustamaan tuoteselosteita, niin ruoissa kuin kosmetiikassakin. Haaveilen siirtyväni kokonaan ”itse tehtyihin” voiteisiin ja shampoisiin, kunhan teinit lähtevät kotoa ja on aikaa enemmän.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olet aivan oikeassa, että pelkästään Fairtrade tai pelkästään ekologinen ei vielä takaa monipuolisesti hyvää tekeviä tuotteita. Toisaalta vaatii kyllä aika paljon, että edes itsekään löytäisi todella puhtaita aineita. Luonnosta kerätyissäkin voi olla vaikka mitä jäämiä lyijystä alkaen. Ei ole kyllä mitenkään liian helppoa tämä!

  • Itselläni on ollut mielessä, että oi kun uskaltais ja olis taitoa, laittaa juuri semmonen kauppa pystyyn. Eipä se ole sanottua, että ei joskus sitä tekisikin. Ensin tosin täytyis opetella olemaan yrittäjä. ;)

   • Minttu Minttu sanoo:

    Mahtava idea! Eikä yrittäjänä oleminen ole ollenkaan vaikeaa! Paljon apua ja neuvoja on saatavilla, jos vain haluaa. :)