Kos kutsuu !!

tiistai 20. elokuun 2013

Ette ikinä arvaa, mitä menin tekemään!?

Kyllästyin nysväilyyn ja sitten-kun -ajatteluun ja siihen, että pitäis olla jotenkin hirmu omaperäinen ja viilee ja sitten ajattelin, että teenpä jotain ihan älyttömän älytöntä, mahtavaa, hurjaa ja laimeeta. Nyt kaikki varmaan ajattelee, että olen vähintäänkin pestautunut parrakkaaksi naiseksi kiertävään sirkukseen – tai jotain muuta kertakaikkiaan ihmeellistä. No maailman mittakaavassa se ei varmasti ole mikään häkellyttävä asia, mutta itselleni kuitenkin iso juttu on se, että varasin itselleni viikon reissun, äkkilähdön, charterin Kreikkaan Kosin saarelle!!

Kos 1

Kyllä, tiedetään, että charterin varaaminen on aika laimeaa. Muistaakseni en ole sitten sen jälkeen käynyt pakettimatkalla, kun viisitoistaveenä lakkasin matkustamasta äiskän ja iskän kanssa. Tai ei, saattaa olla, että joku matka tehtiin ihan matkanjärjestäjän ehdoilla silloin, kun Karkki oli pieni – ja Peetu vasta suunnitelmissa. Sen jälkeen matkat on rakennettu itse, lennoista kuljetuksiin, majoitusvarauksista elämysretkiin.

Nyt en vaan jaksanut. Vitsi miten helpolta tuntui vaan klikata yhtä ostonappulaa – ja siinä oli sitten lennot ja majoitukset samassa paketissa. Olin niin kertakaikkiaan nössö, että ostin samaan syssyyn myös Fritidsresoreitten tarjoamat lentokenttäkuljetukset. Haha!

Kos 2

Jos charterin varaaminen onkin aikas nynnyilyä, itse reissuun lähteminen onkin sitäkin jännittävämpää. Olen nimittäin ensimmäistä kertaa lähdössä reissuun ihan ypönä!! IIIKS!

Ja jälleen tiedetään, että on olemassa naisia, jotka matkaavat maailman ääriä ympäriinsä keskenänsä ilman pelon häivää. Minttu on kuitenkin viettänyt koko matkustavaisen ikänsä erilaisten laumojen, perheen, kaveripiirin, työkavereitten tai jonkun miehenpuolikkaan kanssa. Varsinaisesta matkalla yksin olemisesta ei ole juurikaan kokemusta. Tai siis ei ollenkaan.

Kos 3

Tuossa kuvassa on mahtavan upea hotellini Kos Bay!

Matkakohteen valintaan vaikutti muutama asia. Ensinnäkin lähtöpäivän piti osua välille 30.8. – 1.9. Näin ehdin mellastamaan muotiviikon viimeisimmätkin kekkerit ja palaan kuitenkin kotiin Svennelään ajoissa ennen töiden alkua. Toisekseen hintakattoni oli todella alhaalla – eli suomeksi: hain mahdollisimman edullista äkkilähtöä.

Kos 4

Henkisistä ja ideologisista syistä karsin Turkkiin suuntautuvat matkat heti pois ja lähestulkoon samoista syistä kaikki kohteet/hotellit, joiden kuvauksessa viitattiin jotenkin lapsiystävällisyyteen tai perhelomajuttuihin. Myöskään mitkään kaukana kaikesta muusta kuin toisista hotelleista sijaitsevat resortit eivät tuleet kysymykseen – vaikka aivan mielettömän näköisten rantojen läheisyydessä useimmat niistä vaikuttivatkin sijaitsevan. Mitä ihmettä minä siellä yksinäni tekisin? Katselisin, kun pariskunnat pitävät toisiaan romanttisesti kädestä ja unohtuvat tuijottelemaan toisiaan silmiin?

Kos 5

Kos vaikutti mielestäni heti tosi kivalta. Vähän kylämeininkiä, kivoja tavernoja ja silleen, mukavan ja siistin näköinen satama-alue (hotellini sijaitsee aivan huvilaivasataman vieressä), helposti pyöräiltävä hyvin hoidettu rantabulevardi ja useampikin kaunis ranta sopivan fillarimatkan päässä.

Vasta jälkeenpäin sain kuulla, että Kos on varsinainen teinipentujen bile-saari. Oh well. Nyt ainakin tuntuu siltä, että mielummin sitä, kuin aivan tyhjää kuollutta eläkeläismeininkiä… Katotaan sitten, mitä mieltä olen takaisin tullessa!

Kos 6

Vähän kyllä itseänikin ihmetyttää, miksi tämä reissu nyt niin kovasti tuntuu jännittävän. Olen nyt kuitenkin matkannut ihan paljonkin yksin. Siis lentänyt työmatkoja, ollut paikoissa ja maissa, joissa en hallitse paikallista kieltä, joutunut selvittämään asioita erilaisissa kulttureissa etsetera. Totuus on se, että ei ne käytännön asiat todellakaan jännitä yhtään. Tiedän aivan mainiosti, että pärjään. Tietäisin pärjääväni vaikka olisin lähdössä huomattavasti kauemmaksi ja huomattavasti eksoottisempaankin paikkaan kuin Kreikan perinteikkäälle pakettimatkasaarelle, jossa paikalliset ovat tottuneet törppöihin turisteihin.

Kos 7

Täytyy tunnustaa, että eniten jännittää, että uskallanko nukkua yksin. Olen helposti niin säikky jopa kotona, että joskus en saa unta, ennenkuin olen käynyt tarkistamassa, että ulko-ovi on lukossa… Toisaalta, äh, kai sitä nyt sentään uskaltaa nukkua? Tokana yönä ainakin??

Toinen asia, mikä jännittää, on se, että pystynkö pitämään hauskaa. Olen niin tottunut siihen, että ilo tulee jakamisesta. Hyvä olo monikertaistuu yhdessä olemisessa. Ajattelenko matkalla koko ajan, että olisinpa jonkun kanssa, vai osaanko nauttia olostani yksin?

Kuvista kiitos: Finnmatkat


10 Responses to “Kos kutsuu !!”

 1. Avatar maria sanoo:

  Kos on kiva pikkusaari ja ainakin vuosia sitten, kun olin siellä töissä, tähän aikaan vuodesta siellä on enemmän eläkeläisiä kuin teinibilettäjiä. Kannattaa ehdottomasti tsekata myös pieni naapurisaari Kalymnos, miksei myös Nissiros, jos haluaa avaruusmaisemia (siellä on iso tulivuoren kraateri :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kuullostaa todella kivalta! Ja luin aika paljon kaikista mietinnän alla olevista kohteista ja sain saman käsityksen, että näin koulujen alettua Kos rauhoittuu huomattavasti. Ilmeisesti siellä ei muutenkaan nykyään ole ihan niin hurja meininki kuin joskus 00-luvun alussa.

 2. Avatar Pia sanoo:

  Hauskaa! Mahtavaa matkaa sinulle! Yksinmatkustamisen hyvä puoli on se että tulee oltua sosiaalisempi, ts tutustuu uusiin ihmisiin helpommin kun ei ole sitä tuttua kaveria jonka kanssa jutella joka ilta…Ehkä muutama hyvä kirja mukaan varaseuraksi….

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oikeastaan tuntuu ihan positiivisella tavalla jännältä tuo, että melkein väkisinkin tulee tutustuttua ihmisiin, kun on yksin reissussa. Onneksi en ole muutenkaan mikään tuppisuu… Haha! Ja kirja-rauhaa aurinkovarjon alla odotan jo ihan malttamattomana. :)

 3. Avatar Evelina sanoo:

  Äitini +- 50 v. on nyt jo toistamiseen kavereineen Kosilla ja on ainakin tykästynyt paikkaan kovasti! Eli tuskin Kos kovin paha teinimesta on enää.

  Hauskaa lomaa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihanaa – kiitti! Ihan tuohon käsitykseen olen tullut itsekin, kun olen lukenut netistä ihmisten juttuja Kosista. Tosi kivalta paikalta vaikuttaa!

 4. Avatar heli sanoo:

  Hei Minttu,
  HYVÄÄ MATKAA !
  Tammikuussa olin ihan rahvaanomaisesti Teneriffalla seurassa ,joka aika ajoin on ollut hataralla pohjalla ja mietin saarella ,miltä tuntuisi olla siellä yksin.Ajatus oli kiehtova ja vähän kaihonhakuisa,jopa oudolla tavalla romanttinen. Siis nauti.
  Ja yksi juttu ;tyttärelläsi on mielettömän kauniit sääret :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitti Heli! Kyllä tässä nyt on usko vahvistunut siihen, että osaan nauttia olostani yksinänikin. Ja ajattelin kuitenkin ottaa tietokoneen mukaan, joten kaikki blogini lukijat saavat toimia ”matkaseurana”. :)

 5. Avatar Sophia sanoo:

  Kävin lapsena paljon Kosilla (yhteensä 7 kertaa 6-23-vuotiaana), ja varsinkin 80-90-luvulla saari oli ihana paikka. Isäni käy vieläkin, koska meillä on tuttuja saarella – osa tosin muuttanut nyt laman myötä pois.

  Sitten tuli vähän liikaa tosiaan bilemeininkiä ja suomalaisia (kreikkalaiset puhuvat suomea ja lihapullia löytyy jne.), mutta ilmeisesti paikka on taas rauhoittumassa.

  Kannattaa mennä isolla puupurjeveneellä kolmen saaren (Kalymnos, Pserimos ja joku muu) risteilylle, mutta loman viimeisinä päivinä, kun on jo vähän pohjarusketusta, koska tuo on varma paikka polttaa itsensä. :) Tigakin ranta on vierailun arvoinen paikka ja saarikierros kannattaa ensikertalaisena.

  Matkustan itse paljon yksin, ja pitemmän päälle siihen tottuu niin, että ei enää osaa matkustaa seurassa. Sitä haluaa itsekkäästi suunnitella menemisensä. :D Toisaalta joskus tulee vaiheita, että kaipaisi seuraa. Tänä kesänä jätin suunnitellun Kreikan loman väliin, kun ei mennyt loma-ajat yksiin ystävien kanssa. Muuten kyllä viihtyy rantalomallakin yksin ja retkillä tulee juteltua muiden kanssa, mutta syöminen iltaisin ravintolassa on vähän tylsää.

  Mukavaa matkaa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos kovasti! Odotan kyllä matkaa jo oikein innolla. Vielä muutama päivä ja sitten on lähtö!