Highlights – muotiviikkotiistai

keskiviikko 28. elokuu 2013

Eilinen tiistai oli aivan mielettömän hieno ja antoisa. Pääsin näkemään toinen toistaan vaikuttavampia näytöksiä, upeaa käsityötä, hienoja linjoja ja elähdyttävää luovuutta ja oikeasti käyttökelpoisia asuja. Todella muotiviikkopäivä parhaimmillaan toisin sanoen!

5i9

Ensimmäisenä aamulla oli Swedish School of Textiles -oppilaiden näytös. Tykkään yleensäkin oppilasnäytöksistä kovasti, mutta tällä kertaa tuntui, että mukana oli paljon ”valmiimpaa” tuotosta ja työstetympiä kokonaisuuksia. Kuvassa asu Emma Lindqvistin 5-i-9 -mallistosta. Tuo voitti Lindexin uuden design-palkinnon – elikkä jotain tuon tapaista tullaan vielä näkemään kaupoissakin!

Bea Szenfeld

Bea Szenfeldin paperista tehdyt origami-asut olivat aivan käsittämättömän huikeita! Olen nyt rampannut muotiviikoilla peräti seitsemän vuotta – ja ensimmäistä kertaa ikinä yleisö antoi aplodit kesken näytöksen. Kaksi kertaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cheap Monday esitteli vähän vähemmän eksperimentoivan malliston ensi kevätsesongille. Joku saattaa olla pettynyt – Minttu on sitä mieltä, että kiva, että vaatteita voi ajatella käyttävänsäkin!

Ida

Girl crush -suunnittelijani Ida Sjöstedt ei pettänyt tälläkään kertaa! Huikean upeat elegantin ja kitchin rajamailla keikkuvat luomukset saivan kriittisen muotiviikkoyleisön huokailemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näytösten välissä ehdin käydä katsomassa Bukowskis-huutokauppakamarin näyttelytiloissa nyt nämä muutamat päivät esillä olevan Maison Martin Margiela -näyttelyn. Tällaisina hetkinä – kun pääsee katsomaan uniikkeja, muodin historiaa muuttaneita luomuksia – tunnen oloni kyllä ihan possumaisen etuoikeutetuksi!

The Local Firm

Eilisillan viimeisestä näytöksestä vastasi The Local Firm. Taidegallerian sisäpihalla järjestetty intiimi show live-esiintymisineen oli upea päätös hienolle päivälle!

Tänään onkin sitten viimeinen varsinainen muotiviikkopäivä. Ohjelmassa on ennakkosuosikkeja, kuten ALTEWAISAOME, Tiger of Sweden ja Johanna Phil. Sekä tietty Aplacen järkkäämät päätösbileet…

Kuvat: Cheap Monday ja Maison Martin Margiela / Minttu, kaikki muut Kristian Löveborg


2 Responses to “Highlights – muotiviikkotiistai”

  1. Avatar Pampula sanoo:

    Nuo origamiasut on aivan mahtavan näköisiä ;)

    • Minttu Minttu sanoo:

      Livenä ne oli (tietty) vielä vaikuttavamman näköiset, kun asut – tai luomukset paremminkin – elivät mallien liikkeiden mukana!