Zara Home avajaiset

sunnuntai 22. syyskuun 2013

Viime torstaina avattiin Skandinavian ensimmäinen Zara Home & Zara Home Kids -myymälä täällä Tukholmassa. Illan asukuvat tulikin jo julkaistua, mutta avajaisista räpsimäni ziljoona kuvaa olikin vähän haastavampi saada järjestykseen.

Tykkäsin kovasti Zara Home -putiikista vähän samaan tapaan kuin tykkään Zarasta muutenkin. Monet tavarat miellyttävät silmääni – ihan kuin vaatteetkin – mutta kokonainen konsepti on vähän too much. Simppelin sisustuksen mausteena koristeellinen vaasi tai krumeluurinen kultakehys toimii samoin kuin paljetein kirjailtu toppi. Pikku ripaus glamuuria piristää ja tuo kivaa kontrastia, mutta ylenpalttisena alkaa äkkiä ällöttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avajaisista saatu kangaskassi on mielestäni niiin söpö, että siitä piti oikein ottaa kuva tänne blogiinkin. Kaikenlaisia mainoskangaskasseja on kyllä kertynyt meille sellainen vuori, että kohta pitää varmaan hankkia oma laatikko niille. Haha!

Yritin parhaani mukaan karsia järkystä kuvamäärästä kaikkein kivoimmat ja putiikin tyyliä parhaiten kuvailevat. Aika monta – siis suorastaan yllättävänkin monta – asiaa päätyi voi, kun tällainen olisi kiva – haluan! -listalle.

Zara Home avajaiset 2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zara Home avajaiset 4

Ehkä ihan kaikkein eniten ihastuin Zara Homen kehyksiin. Tarjolla on aivan käsittämättömän paljon erilaisia, eri kokoisia, eri materiaaleista valmistettuja hienoja ”statement” kehyksiä. Simppeleitä mustia tai metallisia raameja etsivien kannattaa edelleenkin mennä Ikeaan, muuten suosittelen visiittiä Zara Home -putiikkiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mittakaava vähän hämää tässä kuvassa, mutta tuo on siis noin kahvikupin kokoinen suloistakin suloisempi pieni tarjoiluvati esmes voille. Karkki varsinkin valitteli avajaisissa, että hintataso tuntui aika korkealta, mutta esim. tuo maksaa noin 15 euroa – eli ei nyt niin kovin paha. En tullut ostaneeksi sitä kuitenkaan heti (oli niin kova ryysis avajaisissa, etten jaksanut jonottaa…), mikä harmitti perjantaina. Pidimme pienet grillijuhlat Peetun uuden työpaikan kunniaksi ja maissintähkien sivelyyn tarkoitettu voi olisi viihtynyt varmasti hyvin tarjolla tuollaisessa kauniissa astiassa. No, next time sitten…

Zara Home avajaiset 6 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zara Home avajaiset 8 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zara Home avajaiset 10 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zara Home avajaiset 14 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zara Home Kids -osastolta löytyi maailman suloisin meikkipussi!! Mintun aikuisasenne oli taas kovalla koetuksella, mutta pysyin järjissäni ja kykenin jättämään pussukan muiden ostettavaksi. Haha!

Zara Home avajaiset 16 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annan Zara Home Kidsille pisteet raikkaasta puna-valko-mustasta mallistosta. Löytyy sieltä toki pakolliset vaaleanpunaiset ja vaaleansinisetkin, mutta mielestäni ihan positiivista, että mikäli haluaa välttää ko. klassikkovärejä vauvalassaan, ei ainoa muu vaihtoehto ole yltiöpedagogiset lego-väritykset.

Zara Home avajaiset 18

Astiahulluus meinasi iskeä lasitavara-osastolla. Aina välillä (= aina, kun päädyn jollekin hyvin varustetulle astia-osastolle…) toivon vilpittömästi, että olisin sellainen ihminen, jolla on astiastoja eri tilaisuuksia tai ruokia varten. Tiedättehän – jouluastiasto, rapujuhla-astiasto, kesäastiasto, astiastot aasialaista ruokaa varten, synttäreihin ja brunssille? Mutta ei, edelleenkään en ole sellainen, joten en osaa kuvitella, milloin käyttäisin hurmaavaa kala-astiastoa…

Zara Home astuu myös pikkuisen vaate-Zaran tontille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarjolla on parin tangollisen verran Home -teemaan sopivia oleilu-, nukkumis- ja tunnelmointiasuja. Tässä kohtaa tunsin piston tyyliomatunnossani ja ajattelin, että ehkä olisi aika oikeasti päivittää kotiverkkarit johonkin vähän elegantimpaan kokonaisuuteen. Kotiin tultuani heitin ne kaikkein kulahtaneimmat ja reikäisimmät roskiin. Siitä on hyvä jatkaa kohti kauniimpaa arkea. Eikö?

Sisäinen tuunaajani ilahtui, kun juuri ennen kotiinlähtöämme bongasin valtavan laajan vedinvalikoiman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Simppeli Ikea-piironki tai tylsät keittiön kaapit saavat hetkessä uuden elämän hienojen vetimien avulla. Kuvassa on vain murto-osa, valikoimaa on todella runsaasti!

Uusi Zara Home & Zara Home Kids -myymälä löytyy Stureplanin läheltä osoitteesta Birger Jarlsgatan 15.


4 Responses to “Zara Home avajaiset”

 1. Avatar Mape sanoo:

  Kävin kesällä Pietarin Zara Homessa ja kaipailin sitä silloin suomeenkin. Onpa mukava tietää, että seuraavalla kerralla Tukholmaan suuntaessani, voin piipahtaa sielläkin Zara Homessa =)

  Tuo ylimpien kuvien ”ruudullinen” viinilasi on ihana <3 Uuden huonetuoksun voisin myös hankkia…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olihan siellä kyllä kaikkea ihanaa, mitä olisi tehnyt mieli! Tuon lasisen tarjoiluastian voille aion käydä hakemassa ensimmäisenä. Ja seuraavaksi suunnitelmissa on muutamien kuvien laittaminen seinälle, joten kehyksille tulee tarvetta.

 2. Avatar Maryam sanoo:

  Where is zara home store exactly.