Joulu Lontoossa?

maanantai 30. syyskuun 2013

Saatiin tässä yhtenä iltana Karkin ja Peetun kanssa huikea idea. Keksittiin, että haluttaisiin viettää joulu Lontoossa. Juteltiin ihan niitä näitä, reissusuunnitelmia ja -haaveita, ja sitten siitä, miten nyt jouluviikolla on mahdollista pitää aikas pitkä loma vain pari kullanarvoista palkallista lomapäivää hassaamalla. Lisäksi Karkki ja Peetu on puolivakavissaan suunnitellut Lontoon reissua jo kesästä alkaen, mutta sopivaa hetkeä, jolloin molempien taloudellinen tilanne kohtaisi mahdollisuuden pitää vapaata, ei ole vielä osunut kohdalle.

Meistä kolmesta taitaa Minttu olla eniten jouluihminen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaiken pitäisi mennä jonkin perinteisen kaavan mukaan tai, että pyhät olisi jotenkin pakko viettää kotona. Päinvastoin – jo ”entisessä elämässäkin” vietimme monet joulut matkoilla ja nyt, kun koko porukka on aikuisia, on erilaisten mukavien joulunviettovaihtoehtojen määrä lähes rajaton.

Joulu Lontoo

Ajattelimme, että Lontoo-joulu voisi olla just tismalleen sopiva meille. Eikös briteillä ole tapana riekkua pubeissa aatto-iltana ja varsinaiseen hissutteluun käytetään vain joulupäivä? Ja sitten tuleekin jo Tapaninpäivä eli Boxing Day ja hysteerinen joulualeshoppailu.

Nyt onkin lähinnä pohdinnan alla, että onko mielikuvamme Britti-joulusta oikea? Siis ei olisi kovinkaan hauska yllätys päätyä totaalisuljettuun suurkaupunkiin budjettihotellin aulaan korttia pelaamaan… Tunnelmallisiin kävelyretkiinkään ei taida oikein uskalla luottaa, kun tietää lontoolaisen perussäätilan vuoden pimeimpään aikaan.

Yritin kalastaa Googlesta tietoa – siis oikeaa kokemusperäistä tietoa – siitä, millaista on olla turistina Lontoossa joulunpyhinä. Käytännöllisesti kaikki keskittyivät kuitenkin kertomaan joko joulunalusajan tai välipäivien meiningistä. Tästä voisi tietty vetää omat johtopäätöksensä. Mutta jos jollakulla siellä ruudun toisella puolella on joko omakohtaisia kokemuksia tai vinkkejä hyvistä linkeistä aiheeseen liittyen, otamme ne todella kiitollisena vastaan!

Kollaasin kuvat: Visit London ja LondonTown


14 Responses to “Joulu Lontoossa?”

 1. Avatar J sanoo:

  No mä en nyt osaa kertoa tarkemmin ihan noista joulunpyhistä lontoossa, mutta menkää ehdottomasti! Oltiin pari vuotta sitten pitkä viikonloppu viikko ennen joulua (jouluaatto oli lauantaina ja me oltiin siis edellinen viikonloppu) lontoossa ja oli ihanaa.. Ne upeat jouluvalot ja kaikki hulina ja ihmiset jouluostoksilla ja joululaulut kiireisissä kaupoissa :) Oi että rupesin hymyilemään koska oli niin mukavaa ja ihana fiilis!

 2. Oi, teillä on ihan samat haaveet ja pohdinnat kuin meillä!

  Ollaan kanssa mietitty, että jouluviikko on herkullinen viikolle sattuvien pyhäpäiviensä takia ja joulu olisi ihan mukava vaihteeksi viettää muualla. Siinä sitten Lontoo nousi ilmoille juurikin mielikuviensa myötä, mutta saa nähdä viekä käsillä oleva muuttohässäkkä mehut ja jääkö suunnitelmat vain ajatusten tasolle. Toivottavasti ei, sillä idea tuntui ihanalta!

 3. Avatar Evita sanoo:

  Lontoo ei liene koskaan täysin suljettu, eikä joulunpyhät ole tästä poikkeus. Briteissä noin yleisesti baarit ja ravintolat ovat auki joulunpyhät putkeen, kaupat tosiaan sulkevat ovensa joulupäiväksi mutta alet alkavat Tapaninpäivänä, juuri niin kuin arvelitkin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No sitä vähän ajattelinkin, että ei Lontoon tapainen suurkaupunki voi ihan kokonaan kiinni mennä edes jouluna…

 4. Avatar RH sanoo:

  Joulunpyhistä en osaa Lontoossa sanoa, kun olen aina palannut juuri jouluksi Suomeen, mutta joulun alla Lontossa on kyllä ollut ihanaa kaikkine valoineen ja joulukoristeineen.
  Kesällä olin shoppailureissulla tyttären kanssa ja päädyimme tähän hotelliin: ibis London Shepherds Bush, ei ollut ihan keskustassa, mutta oikein hyvä hinta-laatusuhde ja kulkuyhteydet keskustaan. Suurin + oli aivan vieressä sijannut suuri Westfieldin ostoskeskus, jossa oli alennusmyynnit menossa. Monessa keskustan liikkeessä ei ollut aletuotteita, mutta saman liikkeen Westfieldin myymälässä oli.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti hotellivinkistä! Täytyy vielä tsekata tuo alue tarkemmin. Kuulemma joulupäivänä ei metrot juuri kulje, joten kivointa olisi olla sellaisella alueella, jossa on kiva käyskennellä muutenkin. :)

 5. Avatar Ninneri sanoo:

  Lontoossa en ole joulua viettänyt mutta etelä-Englannissa asuessa tuli joulukin vietettyä siellä :)
  Aattona oli tosiaan suurin osa pubeista auki ja meno aika railakastakin, varsinkin kun nuorisoa oli liikkeellä :)
  Ihan piennimmät pubit eivät palvelleet, mutta vaihtoehdoista ei todellakaan ollut pulaa. Suurin osa jouluna auki olevista pubeista ja ravintoloista tarjoaa Lontoossa juurikin tällä hetkellä mahdollisuutta pöytävarauksiin (olin siellä käymässä pari viikkoa sitten ja osui mainokset silmiin), kannattaa tosiaan varata pöytä ajoissa jos halajatte brittiläisen joulupöydän ääreen (parhaat paikat varataan nopeasti).
  Joulupäivä on ”se varsinainen” joulu, jolloin kaupat on tosiaan kiinni, mutta kyllä sillonkin osa ravintoloista ja pubeista palvelee. Kannattaa googletella ennakkoon hiukan paikkoja, uskoisin että keskustan tienoo pysyy hyvinkin elävänä joulunpyhien läpi.
  Ja tosiaan kannattaa varata niitä pöytiä ennakkoon, tätä en voi liikaa korostaa. Me meinattiin jäädä joulupäivänä ilman ruokaa kun paikalliset pubit ja tunnelmalliset ravintolat oli täyteenbuukattuja, mutta onneksi lopulta löytyi pubi jossa sattui olemaan yksi kahden hengen pöytä vapaana :)
  Ja nyt on siis kyse Bournemouthista, joka on huomattavasti Lontoota pienempi kaupunki, Lontoossa valinnanvaraa on todennäköisesti paremmin, mutta suosituimmat paikat buukataan täyteen ajoissa sielläkin.

  Joulun aikaan Lontoossa on ties mitä tekemistä ja nähtävää, itse on tullut ihailtua mm. Hyde Parkin winter wonderlandia. Kannattaa tsekata esim. Timeoutin sivut: http://www.timeout.com/london siltä löytyy vinkkiä ties minkälaiseen menoon ja paljon tekemistä (niin maksullista kuin ilmaistakin) myös joulunpyhiksi :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tuota timeout-Lontoota olen jo vähän selaillutkin. Hyvä vinkki tuo, että kantsii varata pöydät ravintoloista etukäteen. Mietittiin, että sellaiset ”gastro-pubit” kuullostaa tosi kivalta ja jotain aika perinteistä joulupöytäähän olisi hauska testata. Varmaan eroaa suomalaisesta ja ruotsalaisesta ainakin jonkun verran! Kiitos kaikista muistakin vinkeistä!!

 6. Avatar Mikko sanoo:

  Joulu voi olla oikein hauska ja tunnelmallinen tuolla, mutta varsinainen huippu on tietenkin nuo sen jälkeen alkavat alet! Ja Lontoo on yksi parhaista paikoista aleshoppailuun. Toivottavasti suunnitelmat toteutuvat ja pääsemme myös sinne silloin!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo, älä muuta sano! Reissu ei ole vielä edes varmistunut, mutta jo nyt tehdään toimintasuunnitelmaa, että ehditään kiertään kaikki tärkeimmät alet! Haha!

 7. Avatar Ilona sanoo:

  Joulupäivänä julkinen liikenne ei toimi ollenkaan ja muutamia poikkauksia lukuunottamatta kaikki on suljettu. Olen keskustassa pubissa töissä ja ainakin mun työpaikka on kiinni 25. sekä 26. päivä. Suosittelen kyllä tulemaan, itse menin viime jouluksi Suomeen mutta joulunalusaika pelkästään on täällä toooodella tunnelmallista joten voin kuvitella että ihan itse joulukin on. :) Ainut miinus on huono sää ja se, että vaikka puissa ei olekaan lehtiä niin nurmikko on vihreää ja siitä ei tule kovinkaan jouluinen fiilis :D Mutta eipä sitä keskustassa ollessa edes huomaa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Lontoo vaikuttaa tosiaan ihan hillittömän tunnelmalliselta joulukaupungilta. Täytyy vähän miettiä, miltä alueelta kannattaa hankkia hotelli ja tosiaan tsekata hiukan etukäteen, missä on avoimia paikkoja. Luulisi, että jotkut kuitenkin on… :)