Tummempaa hiuksiin?

sunnuntai 27. lokakuun 2013

Kohta alkaa olla taas aika käydä fiksaamassa luonnonharmaa tyvikasvu kuntoon kampaajalla. Viimeaikaisia asukuvia katsellessani tajusin, että hiuksistoni on aivan varkain muuttunut vähän turhankin blondiksi. Siis olen mielelläni vaalea, tunnen oloni kotoisaksi siinä, mutta ihan barbie-blondi ei mielestäni ole omassa päässäni kovin sofistikoituneen näköinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä on tilanne tänään. Toisaalta tuo on ihan kiva sävy, mutta nyt mietityttää, että pitäisköhän yrittää tummentua ainakin vähäsen?

Varsinaisesti ei tosiaan ole ollut tarkoitus muuttua ihan näin vaaleaksi, mutta kaikki raitoja tai muunlaista vaalennusta kokeilleet tietävät, että vaikka alunperin vaalennusaste olisi ollut vain asteen tai kaksi, aurinko tehostaa lopputulosta aika kiitettävästi. Eli alunperin en ole juurikaan vaalentanut hiuksiani, mutta aurinko on toiminut varsinaisena tehoblondeeraajana.

Mintun hiukset 2

Tilanne maaliskuussa 2012 – eli noin puolitoista vuotta sitten. Vaalea kylläkin, mutta enemmän tuollainen lämpimän pyökin värinen tukka olisi ehkä aavistuksen aikuisempi kuin tämä nykyinen.

Mutta sitten toisaalta tykkään kyllä tästä ihan vaaleastakin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sen verran paljon on tullut myös leikittyä eri hiusväreillä, että pelkään järkkyä lopputulosta, jos tuota nyt kovasti alkaa tuosta tummentelemaan… Ehkä kampaajan käsittelyssä ei tulisi kivaa metsänvihreää sävyä (piti olla tuhkainen keskivaalea), mutta ihan turvallista puuhaa vaaleasta tummempaan siirtyminen ei kuitenkaan ole.

Ja mitään ihan ruskeaa tai tummaa en kyllä missään tapauksessa juuri nyt halua!


10 Responses to “Tummempaa hiuksiin?”

 1. Avatar elmeri sanoo:

  Alimmaisen kuvan vaalea sopii sinulle erityisen hyvin. Hiuksesi ovat, kuten jo viimeksi totesin, maailman ihanimmat!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitti!! Äh, miten vaikeaa päättää, vaikken mitään suurta muutosta olekaan harkitsemassa!

 2. Mikä tukka sulla nainen, herranjesta sentään. Ihan käsittämätöntä! :O

  Mutta ihastelut sikseen ja asiaan eli musta toi 2012-vuoden kuvan hiusten sävy on tosi kaunis. Olen samaa mieltä siitä että vaalea barbi ei ole super classy vaihtoehto vaan just tollanen ”luonnollinen” dark blonde on kaunein. Kivaa kuulla mihin päädyt! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   No kiitos hurjasti kehuista! :)) Aavistuksen voisin kyllä tuota nykyistä sävyä tummentaa – ja edelleen pysyä aikas vaaleana. Kaikkien ei niin rohkaisevien kampaamokokemusten jälkeen kuitenkin hiukan hirvittää ryhtyä tummennuspuuhiin…

 3. Avatar PauMau sanoo:

  Vaalea tai minkä värinen tahansa, sun hiuksesi on kertakaikkiaan niin upeat, että saan melkein hyperventilaatiokohtauksen silkasta kateudesta ;D

 4. Avatar JonnaH. sanoo:

  Tuo hivenen tummempi look tuo paremmin kauniin silmiesi värin esiin. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kyllä musta nyt alkaa tuntua, että pyydän jonkun vähän tummemmaksi sävyttävän huuhtelun ainakin…

 5. Avatar Malisa sanoo:

  Tykkään molemmista väreistä, ehkä noi sun kiharat tuo sellaista elävyyttä väriin joka tapauksessa. Lisäksi haluaisin mainita, ettei se kotivärjäilykään niin vaikeaa ole. :) Olennaista vihertävyyden estämiseksi on noudattaa värioppia- eli esipigmentoida punaisella suoravärillä (vihreän vastaväri) ja malttaa ottaa tarpeeksi vaalea sävy noin aluksi. Turhan tummassa on taas vähän haalistelua, vaikka öljyllä senkin saa tuoreena irtoamaan. Ja vaikka se vihreä tulisikin, sen saa huuhdeltua aika helposti viemäriin, tai neutraloitua ketsupilla/punaisella elintarvikevärillä.

  Nim. aikanaan köyhänä opiskelijana oli pakko oppia hiusniksit itse. :P Tosin kampaamoajan luksushierontaa hoitoainetta levitettäessä ei voita mikään. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Aikoinaan värjäsin vuosikaudet hiuksiani itse. Pääsääntöisesti se sujui ihan ongelmitta, mutta muutaman kerran tuli kämmittyä sen verran pahasti, että päätin, että tästä lähtien värjään vain kampaajalla. Suurin osa mokista oli toki täysin oma syyni. Ihan paketin ohjeet lukemalla olisin tietänyt, että esim. värinpoistoa ei kannatta tehdä niin, että levittää aineen tyvestä latvoihin. Terv. nimim. ”vitivalkoiseksi palanut tyvi + kelta-oranssit latvat”. Haha!