Dr. Martens in action

maanantai 28. lokakuun 2013

Nyt ei saa tulla sanomaan, etteikö teitä olisi varoitettu! Tänään sarjassamme ensimmäinen ziljoonasta tulevasta Dr. Martens -asusta. Haha!

Ensimmäisen varsinaisen Dr. Martens -päivän huomioita:

 • Kyllä pitää paikkansa, että kengät vaativat sisäänajoa, ennenkuin muokaantuvat jalkaan ja ovat oikeasti mukavat. Lounastunnilla oli pakko käydä hakemassa apteekista Compeedit molempiin kantapäihin. Kuitenkin täytyy sanoa, että mitenkään sellaiset purskahdan-justiinsa-itkuun-koska-jalkoihin-sattuu-niin-kamalasti -pahat nuo ei missään tapauksessa ole. Sellaisiakin on nimittäin koettu.
 • Erinomaisesti istahtaa maihinnousukengät naisellisen (olematonta) vyötäröä korostavan jakun kanssa toimistollekin.
 • Askellus saa kummasti uskottavaa jämäkkyyttä, kun alla on kunnon jalkineet. Ihana lompsia menemään ilman, että tarvitsee pelätä koron lipeävän kaduilla lojuvien niljakkaiden (mutta kauniiden!) lehtien takia.
 • Maihinnousukenkien laittaminen jalkaan aamukiireessä vie aavistuksen pidempään kuin ballerinojen. Lisättävä siis + 30 sec. aamutoimiin.

Lisäksi ihmettelin, että mikä tässä ostopäätöksessä nyt sitten oli muka niin vaikeaa. Dr. Martensit tuntuvat hyvin luonnikkaalta ja positiivisella tavalla siltä kuin ne olisivat kuuluneet aina garderobiini. Kuitenkin siis niin, että se uusien kenkien aiheuttama onnellisuus, joka saa hymyilemään joka kerta, kun sattuu vilkaisemaan jalkojaan, ei himmentynyt piiruakaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • jakku, H&M
 • farkut, Acne
 • kengät, Dr. Martens


6 Responses to “Dr. Martens in action”

 1. Avatar Anne Malia sanoo:

  Oi, nuo kengät tuovat niin muistoja. Minulla oli aikanaan ihan samanlaiset. Sopivat kyllä oikein hyvin tuohon asukokonaisuuteen. Klassikot toimii aina :)

  Minttu, heitin sua haasteella blogissani

  http://muotimielessa.blogspot.fi/

 2. Avatar Ninneri sanoo:

  Itsekin Martensit hankkineena voin allekirjoittaa jokaisen pointtisi. Sisäänajovaihe oli vähän sellaista hampaiden kiristelyä, mutta kun sen sai hoidettua, istuvat nuo jalkaan kuin unelma.. ja sopivat kyllä ihan mihin tahansa asuun! Oman pukeutumisfilosofiani mukaan joka asussa pitää olla särmää, ja Martenseilla saa lisättyä asennetta helposti asuun kuin asuun!

  Odotan innolla näkeväni lisää ”päivän asu + Martensit” -kuvia, varsinkin kun kohta alkaa olla aika Tanskassakin laittaa ballerinat talviteloille ja kaivaa Martensit ja prätkäsaappaat käyttöön :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Samoilla linjoilla ollaan – eli kyllä asussa pitää aina jotain särmää olla! Ja nyt vaikuttaa siltä, että Dr. Martensit tulevat esittämään pääosaa asukuvissa jonkin aikaa tästä eteenpäin. :)

 3. Avatar Satu sanoo:

  On selvästi olemassa se Dr. Martens -hemo ja sitten se toinen. Täällä blogisfäärissa huomaan edustavani jälkimmäistä vähemmistöä. Nauti uusista kengistäsi!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! En tainnut ihan uskaltaa uskoa, että olisin sitä Dr. Martens -heimoa (vaikka halusinkin) ja siksi kengät tuli hankittua vasta vuosien jahkaamisen jälkeen. Nyt kyllä nautin yhteiselosta – tosin sirompia kenkiä unohtamatta.