Peetu goes office

tiistai 29. lokakuun 2013

Useimmiten esittelen omia arkisia toimistoasujani ja Peetun viikonloppuisia (tai muuten vaan) ulosmenoasuja. Nyt, kun Peetukin on ihan oikeissa vakituisissa sisätöissä, ajattelin, että on ihan kiinnostavaa tsekata myös nuorison office-tyyliä.

Peetun työhön ei kuulu asiakaskontaktit face-to-face, toimiston keski-ikä on aika alhainen ja yleinen tyyli varsin rento. Eli mitään hurjaa dress codea ei neidon uusissa töissä ole. (Tähän pitää ihan nyt sanoa (leuhkia… haha), että Peetulle tarjottiin kahta eri työpaikkaa reilun viikon työnhaun jälkeen ja yksi syistä, miksi hän päätyi nykyiseen paikkaa on se, että siellä oli kivempi tunnelma. Sinne toiseen paikkaan olisi tainnut pitää hankkia oikein jakkupuku.) Kuitenkin töihin pukeutuminen on aina vähän eri juttu.

Tämänpäiväisen toimistoasun perustana on vanha rakas, monessa menotilanteessakin palvellut farkkuhame, tummansininen ovesize neule ja Peetun iskän peruja oleva vanha hieno kauluspaita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • neulepaita, Sand
 • farkkuhame, Monki
 • kauluspaita, YSL
 • kengät, DinSko
 • sormukset, Balilta (ruusu) ja itse tehty (sileä)
 • rannekoru, Oxxo (ohuempi ja leveämpi muodostavat yhden korun)


8 Responses to “Peetu goes office”

 1. Avatar A sanoo:

  Peetu on aina niin söpö! :-)

 2. Avatar Noora sanoo:

  Superkiva look! <3

 3. Avatar Malisa sanoo:

  Hieno asu, Peetu osaa asustaa mielestäni vähän haastavampiakin vaatekappaleita siistiksi kokonaisuudeksi.:)

  Ruotsalaisesta työelämästä muuten pari kysymystä:
  – Onko Ruotsissa yleistä, että toimistohommiin pääsee ihan pelkällä yo:n todistuksella ? Tai millä sitä ruotsiksi sitten kutsutaankin, Peetu oli ainakin käynyt lukion. Omana välivuotenani etsin kuumeisesti jotain toimistossa tapahtuvaa työtä, mutta tuloksetta. :D (Vaikka siis omasta mielestäni jotain yksinkertaisempaa office työtä voi varsin hyvin tehdä ilman merkononomin/traden papereitakin.)
  – Onko totta, että lahden toisella puolen ei korosteta titteleita? Muistan kuulleeni ”vad jobbar du med?-kysymyksen havainnollistavan asiaa. Meillähän se oman toimenkuvan nimitys koetaan tärkeäksi, ja sitä viljellään käyntikorteista sähköposteihin. Vaikka todellisuudessa arkiset rutiinit vastaisivat jotain ihan muuta.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Toimistopukeutuminen on tuonut vähän uudenlaisia haasteita Peetullekin, mutta kivoja kokonaisuuksia olen aamuisin saanut olla todistamssa.

   Olet aivan oikeassa – eli täällä lukion päästötodistusta pidetään jo ihan hyvänä ”tavallisiin” toimistohommiin riittävänä tutkintona. Monet hakeekin esmes talousassariksi juurikin lukiosta valmistuneita eikä sen kummempaa koulutusta ehkä halutakaan. Työpaikat kouluttaa sitten itse. Peetullakin on ollut nyt tämän ensimmäisen kuukauden ajan hyvin paljon koko- tai puolenpäivän koulutuksia. Enemmän arvostetaan esim. kielitaitoa ja sen tyyppisiä asioita.

   Tittelit eivät täällä tosiaankaan ole niin tärkeitä. Tosin monet isommat yritykset ovat sen verran kansainvälisiä, että ihan selvyyden vuoksi useimmilla on joku muodollinen nimitys.

   • Avatar Elina sanoo:

    Kiitos Malisa! :)

    Lukion päästötodistuksella EI yleensä pääse mihinkään siisteihin sisätöihin, toisin kuin äitini väittää. Tai no, toimistotöitähän on monenlaisia ja jos mielellään on ilta- ja viikonlopputöissä, niin näitä löytyy enemmän.
    Syy siihen, että olen päässyt itse päässyt mahtavaan nine to five toimistoduuniin, on pääasiassa kielitaito ja työkokemus palvelualalta.

    • Minttu Minttu sanoo:

     Alammeko nyt käydä äiti-lapsi -keskustelua täällä blogin kommenttiboksissa?! Haha!
     No siis vielä edelliseen tarkennuksena, että täällä Ruotsissa voi jo lukiossa valita vähän tarkemman painotuksen kuin mitä tietääkseni esmes Suomessa on edelleenkään mahdollista. Nuo mainitsemani talousassarin työt on yleensä vain avoinna niille, jotka ovat käyneet kaupallisia aineita painottavan lukiolinjan (joka siis kuitenkin täällä lasketaan ihan ”tavalliseksi” lukiolinjaksi siinä missä musiikki- ja urheilulukiokin). Lisäksi on ammatillisemmin suuntautuneita lukiolinjoja, jotka ehkä vastaavat Suomen ammattioppilaitosten linjoja, joista voi saada myös lukion päästötodistuksen.

     Monet käyvät kuitenkin ihan tavallisen, suomalaista peruslukiota vastaavan linjan, ilman mitään erityispainotteita ja silloin toki työnsaanti on hankalampaa. Mutta silti olen eri mieltä Peetun kanssa siinä, että täällä kuitenkin ihan oikeisiin töihin on mahdollista päästä pelkällä lukion päästötodistuksella, mikä Suomessa – ihan omaan kokemukseen perustuen – on kuitenkin aika paljon vaikeampaa.

     Se, että Peetu nappasi tuon mahtavan duunin tosi kivan tuntuisessa yrityksessä niin nopeasti (ja sai vielä valita kahdesta eri paikasta) johtuu varmasti suurelta osin kielitaidosta ja palvelualan kokemuksesta.