Quick Fix hiuksille yhdeksässä minuutissa

torstai 12. joulukuun 2013

Minttu OBH Nordica 3

Tiedättekö sen tunteen, kun on kiireisen viikon jälkeen viettänyt kivan vapaapäivän ulkoillen ja treenaten. Kotiin tultua on käynyt pitkässä rentouttavassa suihkussa, pessyt hiukset ja lopulta löhähtänyt sohvannurkkaan XXXL-kokoisen pop corn -kulhon kanssa tölläämään vanhoja Sinkkuelämää jaksoja. Sitten soi puhelin ja bestis esittää tarjouksen, josta, vastusteluista huolimatta, ei voi kieltäytyä.

Pääsin mukaan Indiedaysin ja OBH Nordican kampanjaan, jossa bloggareille heitettiin haaste laittaa kampaus edustuskuosiin vain yhdeksässä minuutissa. Sohvaperunasta bilehileeksi -muodonmuutos ei vaadi välttämättä tuntikausien valmistautumista, jos asenne ja välineet ovat kohdallaan. Voin todistaa, sillä tämä tarina on tosi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pop corn -kulho, villasukat, Sinkkuelämää, vasta pestyt hiukset ja ikioma sohvan nurkka – mitä sitä muuta aikuinen sinkku kaipaisi tavallisena lauantai-iltana? Rehellisesti sanottuna olen aikas hillittömän laiska lähtemään yhtään minnekään, jos olen ottanut mukavan löhöasennon kotona – etenkin, jos Peetu ja/tai Karkki on kaverina.

Reilu viikko sitten lauantaina olin kuitenkin ihan yksin kotosalla, mutta tuumasin silti, että mikäs sen mukavampaa kuin kerrankin ottaa tosi iisisti ja töllätä vanhaa lempparisarjaa sata jaksoa putkeen. Mutta sitten soitti hyvä ystäväni Camilla ja selosti, että nyt olisi VIP-liput yhteen tosi eksklusiiviseen häppeningiin, joka alkaa tunnin päästä. Ja paikalla pitäisi olla hyvissä ajoin. Pienen vastustelun jälkeen annoin (tietty) periksi ja tuumasin, että nyt on kiihdytyksen nollasta sataan onnistuttava ennennäkemättömällä vauhdilla.

Puhelimessa jaaritteluun oli mennyt kallisarvoisesta valmistautumisajasta melkein kymmenen minuuttia, matkoihin piti laskea 35 minuuttia – eli suihkunraikkaasta OnePiece-Mintusta piti fiksata bile-Minttu vain vartissa. Hiukset ovat oman juhlafiilikseni kannalta tärkeimmät. Arkisemmatkin vaatteet tuntuvat kivoilta, kun tukka on nätisti. 9 minuuttia hiusten laittamiseen, 5 min meikkiin (tunnustan, ripsivärin laitoin vasta bussissa…) ja pukemiseen minuutti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomppasin aika tehokkaasti sohvalta ylös ja aloin toimia. Hiukset kiinnitin ylös kahdella eri klipsillä (tai ”kirahvilla” – niinkuin meillä sanotaan…). Yleensäkin, kun laitan hiuksia, kiinnitän jokaisen kerroksen erikseen ylös, että sitten kiharrusvehkeen kanssa sohiessa, ei enää tarvitse miettiä osioiden jakamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin kiireessä jaoin hiukset tosiaan vain kolmeen kerrokseen, jotka kaikki kiharsin OBH Nordican keskikokoisella (38 mm) harjakihartimella. Tuo kiharrin on aivan mieletön vekotin ja olen aivan rakastunut siihen sen jälkeen, kun sain sen tätä kampanjaa varten testattavakseni! Nykyään kykenen laittamaan hiuksiani jopa aamulla ennen töihin menoa!

Mutta takaisin tuohon katastrofi-kiireiseen lauantai-iltaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavoitteenani oli saada kevyesti suurille kiharoille asettuva, aavistuksen yllellisen oloinen kampaus. Hiukseni olivat alkuillan suihkun jäljiltä vielä hiukan kosteat, mutta se ei haitannut mitenkään erityisesti. Parhaiten olen kyllä huomannut tuon toimivan ihan kuivissa hiuksissa. Hyvän lämpösuojan ja harjan ioni-hommelin ansiosta hiuksista tulee niin kiiltävät, että olen käyttänyt tuota välillä ihan vain hiusten harjaamiseen ilman kihartamista.

Tein pikakampauksen varsin suurilla osioilla. Kiersin hiukset harjan kuumenevan keramiikkapohjan ympärille ja pidin, kunnes tunsin sormissani pientä lämpöä (n. 10 – 15 sek).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avaamisvaihe on tärkeä, sillä tarkoitus on kieputtaa harjaa hiuskiehkuran ympäri niin, että se ei avaudu vaan jää kiharamuotoon jäähtymään. Kaikkein parhaiten avaaminen onnistuu, kun ottaa heti ensimmäisen kiepautuksen jälkeen kiinni läheltä osion tyveä ja sitten vasta kieputtaa harjaa. Näin ei pitkätkään hiukset jumitu vaan kiharasta tulee kaunis ja selkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tavoitteena on saada oikeasti kiharoita, on tärkeää antaa niiden jäähtyä ennenkuin hiuksia aletaan sen kummemmin haroa auki. Itsellenihän tämä sopi paremmin kuin hyvin, kaikki ”jätetään sellaiselleen” -ratkaisut ovat kiireisen kannalta täydellinen ratkaisu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeistä viedään!

Tässä vielä kampauksen teko vaihe-vaiheelta:

 1. laita harja lämpiämään (tässä käytetty koko 38 mm)
 2. harjan lämmetessä kiinnitä päällikerrokset ylös joko yhdessä tai kahdessa kerroksessa
 3. suihkuta kerrokseen lämpösuojaa
 4. kierrä jokainen kerros harjan ympärille 3 – 4 eri osiossa
 5. anna kiharoiden jäähtyä (tässä välissä voit meikata ja vaihtaa vaatteet)
 6. suihkuta kiharoihin hyvää hiuslakka (myös alle!). Voit myös halutessasi haroa hiukset sormilla auki, jolloin kiharat näyttävät luonnollisemmilta ja enemmän laineilta

Minttu OBH Nordica 11

BEFORE    –    AFTER

Minttu OBH Nordica 12

Tässä vielä käyttämäni tuotteet. Schwarzkopfin Oil Miracle kuuluu rutiineihini – eli sitä laitan aina hiuksiini pesun jälkeen. Lämpökäsittelysuojana olen viime aikoina käyttänyt Sebastianin huikeaa kiiltoa ja hyvän suojan antavaa Trilliant-suihketta (saatu todennäköisesti blogin kautta). Erityisesti kiharakampausten kiinnitykseen sopii loistavasti täysin vedetön Schwarzkopfin Osis+ sarjan Glamour Queen -hiuslakka. Ja siis tietty tuo mahtava kuumeneva Magic Style Brush -harja, jota ilman en enää haluaisi pärjätäkään.

Uskoisin, että en todellakaan ole yksin sen fiiliksen kanssa, että kivasti laitetut hiukset on melkein puoli juhlafiilistä. Tottakai asulla on merkitystä ja meikilläkin, mutta varsinkin, kun täällä meillä svennelässä ollaan vähän yltiövarovaisia ylipukeutumisen kanssa (lue: farkut ja toppi on aina ookoo..), on kiva kampaus usein tärkein avain oikeaan juhlafiilikseen. On se onni, että ei tarvitse ainakaan pipa päässä lähteä juhlimaan… Ehkä OBH Nordican facebook -sivuilta löytyisi vähän parempia vinkkejä. Haha! No, ainakin sieltä näytää löytyvän paljon kaikkia arvontoja, joten itse ainaskin liketin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä tämä nyt sitten on. Pikakampaus, pikameikki, pikapukeutuminen, pikalähtö ja huippuhauska ilta. (sinkku tosin edelleen… että varmaan pitäis kehittää kampausta vielä jotenkin. Haha!)

Kun hiukset on käytännöllisesti katsoen tärkein osa kivaa outfitia, on aika itsestäänselvää, että just tänä samaisena iltana hiuskatastrofi olisi ollut todella katastrofi. Vähän toisenlaisista hiuskatastrofeista täällä on ollut juttua aikaisemminkin. Nyt olisi kuitenkin ihan mahtava tilaisuus voittaa tuo käyttämäni 38 mm Magic Style Brush kertomalla tämän postauksen kommenttiboksissa joko oma ihan oikea hiuskatastrofisi tai oma ”läheltä piti” -tilanne ja miten siitä selvisit. Kaikkien viimeistään tiistaina 17.12. klo 21.00 vastauksensa tämän postauksen kommenttiboksiin jättäneiden kesken arvotaan tuo tismalleen sama harja. Ja se sopii kampauksen kuohkeuttamiseen sekä upean kiillon luomiseen myös lyhyemmille hiuksille, joten kantsii osallistua. Juttujen taso ei ratkaise. Haha!

Kannattaa käydä osallistumassa myöskin täällä Indiedaysin kampanjasivulla arvontaan – voit voittaa saman huippuhyvän harjan myös jossain muussa koossa.


66 Responses to “Quick Fix hiuksille yhdeksässä minuutissa”

 1. Avatar mjai sanoo:

  Päivää ennen ystäväni häitä kävin kampaajalla ja eikös siitä jäänyt otsalle kiva tumma raja hiusväristä…. illan hinkkasin ties millä kynsilakanpoistoaineella ja tärpätilla otsaani, jotta se haalistuis ees vähän :D

 2. Avatar Rosa-linda Rahja sanoo:

  Oi vitsit! Olet toteuttanut tämän tosi kivasti ja huomaa että olet nähnyt vaivaa! Tommonen kiharrin oisi kyllä tarpeen..

 3. Avatar Teija_P sanoo:

  Mun ”läheltä piti” hiuskatastrofi sattui omalle väitöspäivälle. Olin varannut aamulla 2 tuntia aikaa kampauksen tekoa varten ja kampaaja oli mulle täysin tuntematon. Maineen perusteella kyseessä oli hyvä ja kallis paikka, mutta osoittautuikin ettei kampaaja ollut kovin kokenut. Hermoilin, kun kampauksen tekeminen kesti kauemmin kuin piti… Tulos oli sinänsä kaunis ja minulle sopiva, mutta valitettavasti ne hengettömät hiuspinnit pistelivät minua koko väitöksen ajan… Tästä viisastuneena pysyn jatkossa tutuissa kampaamoissa tai laitan hiukseni itse :)

 4. Avatar Sannuliini sanoo:

  Nykyään monesti nuttura päässä, kun hiukset harottaa minne sattuu.. tuolla saisi niin ihanasti ja nopeasti kikkurat :)

 5. Avatar sofie sanoo:

  oma hiuskatastrofi oli kun päätin tehdä värinpoiston hiuksille ja sen jälkeen oli rutikuivat keltaiset hiukset

 6. Avatar ahle sanoo:

  En tee hiusten kanssa katastrofeja koska olen aikalailla varovainen, mutta…. harjan olen kyllä saanut pyöräytettyä hiuksiin niin perusteellisesti että vain sakset olisivat suoneet nopean avun…

 7. Avatar Millis sanoo:

  Noh, ei sen kummempaa kun että hääpäivänäni koko kaupungista meni sähköt eli en usko että missään muissa häissä on ollut yhtä monta ponnarikampausta naisilla kuin meidän häissä…

 8. Avatar sanni sanoo:

  Aamulla laittaa hiukset vaivalla ja lähtee johonkin kouluun, kaupunkiin tai ihan minne vaan, perille päästessä katsoo peiliin, niin näky ei oo hyvä! Hiukset ei oo yhtään mitenkään, vaan vaivalla laitetut hiukset ovat joko tuulesta, sateesta tai pyöräillessä menneet pialle! Yleensä jokapäiväinen ongelma!

 9. Avatar Annari sanoo:

  Mukana kahden tyttären voimin!

 10. Avatar MirkaE sanoo:

  Jaa-a… Minun pahin hiuskatastrofini on varmaan ollut polkkatukka, joka ei sopinut minulle ollenkaan. Siihen ei tietenkään auttanut muu aika.

 11. Avatar benque sanoo:

  Minulla ei tukkaongelmia juurikaan ole, ja vuosi vuodelta vähemmän ja vähemmän mutta vaimolla kestää huomattavasti yhdeksää minuuttia pidempään hiusten laitto joka kerta, tyttärestä puhumattakaan…. joten olisi aikamoisen hienoa voittaa heille lahjaksi.

 12. Avatar Joski sanoo:

  No aina syntyy hiuskatastrofi mikäli päälläni on villapaita, hiuksista tulee todella sähköiset mikä ei varmasti jää kenelläkään lähellä olevalta huomaamatta. :D

 13. Avatar Laura sanoo:

  Osallistun arvontaan! :) Kauhein kokemukseni kampaajalta on viime vuodelta, kun minulla ja kampaajalla ei ollut oikein yhteistä kieltä (kävin siis ulkomailla kampaajalla) ja tukasta tuli niin lyhyt etten saanut sitä edes ponnarille, vaikka toiveena oli pitkä polkka.

 14. Avatar annaepk sanoo:

  Olin päättänyt itse laittaa hiukseni yliopiston vuosijuhliin, joissa siis miehillä on vähintään tummat puvut ja naisilla iltapuvut. Juhlavalmisteluja tein perheemme mökillä, jossa ei ole juoksevaa lämmintä vettä eli ensin sauna päälle ja veden lämmitys ja kun hiukset oli pesty niin pääsin aloittamaan kampauksen tekemisen. Aloitin kampauksen kihartamisella ja päätin laittaa alle lämpösuojaa ja lopputulos tönköt hiukset, joissa kihara ei pysynyt. Täytyi lopulta vaihtaa koko kampausta ja lopulta äitini tuli apuun, jotta kampaus varmasti näytti hyvältä myös takaa. Lopputulos oli siisti sivunuttura, josta ei onneksi huomannut pilalle mennyttä kihartamista. Se niistä täydellisitä kiharoista taas jälleen kerran.

 15. Avatar Xeve sanoo:

  Pahin hiuskatastrofini oli n. 4 vuoden iässä, kun päätin leikellä itse hiukseni. Lopputuloksen voi arvata… :D Onneksi hiukset kasvoivat aikanaan takaisin!

 16. Avatar Mahina sanoo:

  Hius ongelma tulee esiin sopivin väliajoin, kun en ole ennättänyt kampaajalle. Hassua vain on, että se voi ilmaantua ihan puskista, yhtenä aamuna vain huomaat tarvitsevasi APUA!