All I want for Christamas is…

torstai 19. joulukuun 2013

Mintun joululahjatoiveet2013 1

Dear Santa,

Olen ollut tosi tosi tooooosi kiltti koko vuoden ja siksi joululahjatoivelistaltani löytyy…

Ei vais tähän väliin haluaisin siteerata (vapaasti) hyvän ystäväni kymmenvuotiasta poikaa, jonka joulutoiveena on löhöillä, viettää aikaa perheen kanssa ja syödä hyvin. Mitään muuta tältä joululta en odota niin paljoa, kuin laiskoja, pyjamassa ja villasukissa vietettyjä vapaita päiviä, yhdessäoloa Karkin ja Peetun kanssa, jouluherkkuja (osin klassisia kuten rosolli tai perunalaatikko, osin ihan uusia suosikkeja kuten esmes fried rice).

Sen verran ajateltiin ”ryhdistäytyä”, että tapanina vaihdetaan OnePiecet farkkuihin ja käydään katsomassa lähileffateatterissa Catching Fire sekä sen jälkeen syömässä lemppariravintolassani Urban Delissä – tai heidän uudessa filiaalissa tuossa ihan meidän lähellä.

Haaveiden joululahjatoivelistalla on toteutuvan suunnitelman linjassa olevia toiveita. Matka Lontooseen, shop-till-you-drop -päivä, ihana hemmotteluviikonloppu hoitoineen jossakin ylellisessä SPA:ssa – kaikki tämä yhdessä Karkin ja Peetun kanssa. Yhdessäolo on kuitenkin kaikkein tärkeintä.

Mintun joululahjatoiveet2013 2

 

Ihan oikeasti ja konkreettisesti toivomuslistaltani löytyy tasan neljä asiaa:

 1. Iso, kaunis juomalasi. Unohdan aina juoda vettä töissä, mikä toimiston kuivan ilman kanssa yhdistettynä ei ole mitenkään hyväksi mielialalle, kropalle tai iholle. Lasin tilavuus saisi olla vähintään puoli litraa. Ilokseni huomasin, että tuota Iittalan uutta viinilasisarjaa löytyy todella isolla kuupalla.
 2. Ripsien kiharrin. (en edes tiedä, miksi tuota vekotinta kutsutaan..) Naisellisten kykyjen arsenaalistani puuttuu täysin ripsien taivuttamisen jalo taito. Ainoa uuden vuoden lupaus about ikinä, jonka olen oikeasti pitänyt, on noin 8 vuotta sitten tehty päätös opetella kävelemään tosi korkeilla koroilla. Tänä vuonna aion luvata opetella ripsienkiharrussaksien käytön.
 3. Iso, kaunis kahvikuppi. Olen parantumaton esteetikko ja siksi yksi niistä harvoista asioista, jotka työpaikalla ihan oikeasti rasittaa, on se, että tarjolla oleva kahvikuppivalikoima on joko Ikean kulahtaneita halpiksia tai firman vähintään yhtä kulahtaneita mainoskuppeja. Eikä ne edes ole tarpeeksi suuria. Pah. Kahvia kun pitää aina saada kerralla vähintään se puoli litraa…
 4. Meikkipeili. Nykyinen meikkipeilini on peräisin omilta lukioajoiltani. Vuosikausien hiuslakat sun muut ajan tuomat korroosiot ovat samentaneet rakkaan peilini käytännössä käyttökelvottomaksi. Uusi peili olisi siis todella tarpeen. Enkä panisi pahakseni, vaikka siinä olisi toinen puoli suurentava. (mitään jalkaa en kyllä tarvitse – ei sille paikkaa kuitenkaan löytyisi).

Perinteisiä dekkaripokkareita on aina kiva saada, mutta muutaman vuoden kestänyt ahmimisikä taitaa olla tältä erää ohitse ja  juuri nyt lukemattomien pino alkaa jälleen hipoa taivaita. Eli joulunpyhiksi riittää kyllä luettavaa, vaikkei pukinkontista uutta kirjaa löytyisikään. Suklaavarastoista aion pitää henkilkohtaisesti huolen, mutta en toki pane pahakseni, vaikka paketista kuoriutuisi vielä toinen mokoma lisää.

Mutta paketteja tai ei – ihanaa, että tulee vapaat ja leppoisat pyhät. Uuden vuoden suunnitelmatkin selkiytyivät juuri eilen, joten siitäkään ei tarvitse enää ottaa paineita. (Uusi vuosi ei ole mikään leikin asia täällä Svennelässä… ;D)

Kuvat: Visit London, NK, Style.com, Yasuragi, IittalaSephora, Indiska


8 Responses to “All I want for Christamas is…”

 1. Avatar Tarja sanoo:

  Kivoja toiveita! :) Minä haluaisin noita Iittalan isoja viinilaseja ihan viinilasikäyttöön (vaikka veden juontikin toki on tärkeää, mutta siihen kelpaa tyhjä vichypullo töissä ja kotona iso lattelasi). Ovat mielestäni tosi kauniita! Mutta ensin pitäisi hommata astiavitriini tänne uuteen kotiin, että saisi edes entiset astiat mahdutettua jonnekin.

  Jos hyviä ripsentaivuttimia kaipaat, niin nuo Shu Uemuran ovat kyllä ihan maailman parhaat. Tilasin ne itselleni alkusyksystä ja vaikka entiset olivat hyvät nekin, Shiseidon kehutut versiot, ovat nämä vielä paremmat. Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen, miten helposti nuo taivuttavat tönkköripseni näteiksi. Suosittelen siis!

  Ihanaa joulun aikaa Mintulle! Levätään ja rentoudutaan! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihanaa, rentouttavaa ja lämpöistä joulunaikaa myös sulle Tarja!

   Täytyykin laittaa nuo Shu Uemuran ripsisakset ostoslistalle.. :)

 2. Ihania joulusuunnitelmia ja hieno toive ystäväsi pojalla (sama itselläni). Erityisesti siihen viimeiseen ajattelin panostaa tänä jouluna ;).
  Kivaa joulun odottelua sulle!

 3. Avatar Ninneri sanoo:

  Mun ykköstoive tänä vuonna oli laadukas neuletakki (tietyn mallinen, eikä mitään tekokuitua).. Pikkulinnut lauloivat että äiti neuloi sen ihan itse niin tulee varmasti mun toiveiden mukainen -ja ohje on tallessa jotta takkeja voi tulevaisuudessa pyytää lisää.
  Ei voi kun olla tyytyväinen että äiti osaa :)

  Rentouttavaa joulua sinne koko poppoolle, meikäläinen viettää tänä vuonna ensimmäistä kertaa erilaista joulua: ulkomailla kavereiden kanssa. Mun vastuulla on ruokapuoli, enkä kyllä vois olla yhtään enempää innoissani :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oi – äidin tekemä neule on kyllä aivan mieletöntä ylellisyyttä!

   Tosi kivaa joulua sullekin! Joskus on todella mukavaa tehdä jotain uutta ja erilaista – eikä aina tarvitse mennä samojen vanhojen perinteiden mukaan. :)

 4. Avatar PauMau sanoo:

  Urban Deli on ihan älyttömän kiva paikka, sattumalta osuttiin sinne syömään edelliskerralla Tukholmassa käydessämme. Tykkään kovasti sellaisista pienistä tapas-tyyppisistä annoksista.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Teillä kävi tosi hyvä tuuri, sillä Urban Deli on oikeasti tosi kiva paikka ja ruoka on helpolla tavalla tosi hyvää (siis ei mitään teko-tärkeää pönötystä… ;D). Itse päädyn yleensä oudossa paikassa johonkin paikalliseen ”Rossoon” – tai mitä näitä muka kivan näköisiä ketjuravintoloita on – missä kaikki maistuu ihan samalta. Urban Delissä ovat kuitenkin ihan ammattiylpeitä ja yksinkertainen ”talon hampurilainenkin” on todella erinomainen ja hintansa väärti!