Hart of Dixie

sunnuntai 05. tammikuun 2014

Hart of Dixie 1

Urbaaniin menoon tottunut nuori lääkäri New Yorkista päätyy sattuman saattelemana persoonalliseen ja charmikkaaseen pikkukaupunkiin. Sopeutumisvaihe ottaa lujille, kun oikeanlaista kofeiinitonta skinny-lattea ei löydykään joka kulmalta. Eikä kyläläisten ennakkoluulot suurkaupunkilaisia kohtaan juurikaan helpota asioiden sujumista. Kuullostaako tutulta?

Ainakin siinä tapauksessa, jos on ollut televisionkatsomisiässä ysikytluvun alkupuoliskolla ja sattunut seuraamaan Villi Pohjola -nimistä (kerrassaan mainiota btw) sarjaa on Hart of Dixien perusasetelma varsin tuttu. Mutta se ei ole se syy, miksi päätin oikein tehdä blogipostauksen jälkimmäisestä – vaan se, että ahmittuani kaikki tähän mennessä tehdyt kaksi ja puoli sesonkia ja sen jälkeen vietettyäni tuntikausia katsellen lempparikohtauksiani uudelleen ja uudelleen, voin kertoa rrrrakastavani sitä tulisesti.

Hart of Dixie 2

Rachel Bilson esittää Hart of Dixiessä Zoe Hart -nimistä lääkäriä, joka päätyy parin mutkan kautta (mm. uraputki sydänkirgian parissa New Yorkissa joutui katkolle) Bluebell -nimiseen herttaiseen pikkukaupunkiin Meksikonlahden rannalle. Tämän tyyppisissä tv-sarjoissa varsinainen juoni ei ole mitenkään keskeisessä asemassa, koko herkullisuus syntyy ihmissuhteista, konflikteista ja pienistä tapahtumista.

Hart of Dixie on nokkela, hauska ja riittävän fiksu. Tunnelmallinen miljöö saa haikailemaan lomamatkaa Alabamaan. Ja hei – voisin katsoa sarjan uudelleen ja uudelleen pelkästään, ainoastaan ja vain, puvustuksen vuoksi. Niin täydellisen inspiroivia asuja ei olla nähty sitten Gossip Girlin kulta-aikojen. Kyllä, ajattelin tehdä erillisen asuinspiraatiopostauksen Hart of Dixien asuista.

Hart of Dixie 3 Hart of Dixie 4

Aitoon CW-tyyliin tämänkin sarjan miespuoliset näyttelijät esiintyvät kiitettävän usein ilman paitaa. Ja täytyy tunnustaa, että Hart of Dixien pahapoika-baarimikko Wade Kinsella (Wilson Bethel), joka lisäksi soittaa kitaraa ja tekee remonttihommia on aiheuttanut sellaisen pakkomielteen, että vastaavaa ei olla koettu sitten True Blood/Alexander Skarsgård/Eric Northman -aikojen. (Tähän on pakko laittaa pieni trivia-pläjäys: Hart of Dixien yksi keskeisimmistä paikoista on Rammer Jammer -niminen baari. Kyseinen baari on tismalleen sama kuin True Bloodin vähintään yhtä keskeinen Merlotte’s)

Hart of Dixien ensimmäinen sesonki (2011) ei ollut ilmeisesti mikään suuri kriitikkomenestys. Etenkin ikuisesti teinitytöltä vaikuttava Rachel Bilson ei kuulemma ole uskottava lääkärinä. Kritiikki taisi inspiroida toteuttamaan videon, joka on ehkä hauskinta, mitä olen pitkään aikaan nähnyt:

 

Why Don’t We Get Drunk

Yksi aika usein toistuva vertaus on, että Hart of Dixie muistuttaa tyyliltään paljon Gillmore Girlsiä. En halua kertoa enempää sarjasta, koska yksi suuri osa nautintoa on se, että koskaan ei voi olla ihan varma, miten päin asiat kääntyy. Pelkään spoilaavani ja puhuvani ohi suuni. Mutta jos nautit kepeästä huumorista ja nokkelasta tapahtumien kulusta, herkullisista hahmoista ja hyvää mieltä tuottavasta meiningistä – suosittelen lämpimästi!

Ei ole kuin pari jaksoa, joiden loppumisen jälkeen en olisi ollut hymy huulillani. Ja nekin pari jaksoa olivat omalla, sydäntä raastavalla tavalla, aivan loistavia.

Hart of Dixie 6

Sarjassa on melko runsaasti keskeisiä hahmoja. Yksi suosikeistani on aito southern belle manipuloiva, juonitteleva, hauska Lemon Breeland (Jaime King).

Kolmas sesonki palaa joulutauolta 13.1. Miten ikinä jaksan odottaa sinne asti pimahtamatta täysin!?

Kuvat: CW, iMDb


14 Responses to “Hart of Dixie”

 1. Avatar Emmi L. sanoo:

  Ehdottomasti mun lempparein ohjelma! Eikä vähiten tietenkään ton Waden takia :D Mutta siis joo toi muistuttaa vähän Gilmore Girlsiä, ehkä just ton miljöön takia, mutta toi on musta ehkä jopa parempi kun GG. Tässä kun ei kauheasti oo mitään teinidraamaa, teininä olisin ehkä ollut GG:n kannalla. Niin ne mielipiteet muuttuu :D

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Minttu Minttu sanoo:

   Itse tykkään kanssa HoD:stä selkeästi enemmän kuin GG:stä. Just nyt taidan olla aika jäävi esittämään mitään mielipiteitä, kun olen niin Hart of Dixie huumassa…

 2. Avatar Mia sanoo:

  On kyllä yks lemppari sarjoista!! Tääläkin kuumeisesti odotellaan että palaa tauolta!

  http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

 3. Avatar Maria S. sanoo:

  Vitsi, miten hassu sattuma! Julkaisin juuri pari minuuttia sitten oman postaukseni Hart of Dixiestä, sillä se alkaa huomenna Suomen telkkarissa. :) MTV3 vain meni kämmimään koko jutun laittamalla sen tiistaiaamuun klo 8.50… :o

  • Minttu Minttu sanoo:

   What!? Mikä ihmeen aika tuo on näyttää hyvää viihdettä? Toivottavasti ihmiset tajuaa tallentaa sen ja katsoa myöhemmin. Ehdottomasti paras feel-good -sarja aikoihin!

 4. Avatar annnn sanoo:

  Hahah, hyvin tehty MTV3:ltä :-D
  Ja on kyllä koukuttava sarja ja asut on ihania!! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaankin! Ja siis itse en ole mikään suuri Rachel Bilson -fani alunperin, mutta tässä sarjassa kaikki on vaan niin herkullista!

 5. Avatar Marjukka sanoo:

  Kiitti tästä vinkistä! Sarja alkaa tosiaan huomenna ja eka sesonki tulee joka arkipäivä aamulla. Suomennos on tosi huono: Sydänmailla. Senniminen sarjahan oli joskus ennen?

  Voi, Villi Pohjola oli ihan paras! Olisin halunnut asua siellä kylässä, niillä oli aina niin yhteisöllistä se elämä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jos tykkäsit Villi Pohjolasta, olen aivan satavarma, että tykkäät myös tästä! Tyyli on Hart of Dixiessä (aivan järkyttävä nimikäännös, luulin, että moisista on jo luovuttu…) vähän vielä kepeämpi, mutta efekti on sama: tunnen pakottavaa tarvetta muuttaa Bluebelliin. Haha!

 6. Avatar E sanoo:

  Hei! Mistä olette tätä sarjaa katsoneet, mistä kolmatta kautta voi seurata?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Meillä on jenkkiversio Netflixistä – mutta ainakin Amazonista voi ostaa kaikki näytetyt kolmannen sesongin jaksot.

 7. Avatar poliisi sanoo:

  Mikä ihmeen sesonki???? Se on suomeksi kausi, ei _sesonki_.

  Mut aivan valloittava sarja kyllä!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha – ok – kiitti korjauksesta! Taitaa 15 Ruotsissa vietettyä vuotta pikkuisen alkaa tuntua – ja muotipiireissä puhutaan aina sesongeista eikä ”kausista”. Mutta nytpähän olen sitten tuossakin viisaampi! :D