Voimaa vihersmoothiesta

keskiviikko 15. tammikuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka uuden vuoden lupauksiini ei kuulunutkaan mitään erityistä ruokaremonttia, Beach2014 -projektia tai mitä-näitä-nyt-on, on ihana aloittaa vuosi kevyesti ja terveellisesti. Helppo ja herkullinen tapa saada sisuksiinsa hillitön määrä vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja puhdistaa kroppaa, on huristella maukas vihersmoothie ja nauttia se aamiaiseksi tyhjään vatsaan tai kunnon tehoboostina välipalaksi milloin vain.

Vihersmoothiessa kannattaa käyttää mieluiten ekologisia raaka-aineita puhdistusefektin maksimoimiseksi. Tummanvihreä salaatti ja tuore baby-pinaatti ovat terveysvaikutuksiltaan loistavia peruspohjia. Mukaan voi surrutella melkein mitä vaan. Marjoissa on ihan valtavasti antioksidantteja, sitrushedelmät antavat mukavasti terävyyttä, banaanissa on tarpeellista magnesiumia. Tosi hard coret voi laittaa smoothieen myös nestettä poistavaa selleriä.

Mintun vihersmoothien talviversiossa on kelpo kimpale inkivääriä tuomassa ihanaa makua ja ennaltaehkäisevänä flunssalääkkeenä. Basilikaa on myös käytetty aikoinaan hoitamaan vilustumisoireita ja lisäksi se hoitaa vatsaa ja auttaa jopa iho-ongelmiin, joten sitä laitoin mukaan myös aimo nipun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINTUN VOIMASMOOTHIE

 • 1 pussillinen baby-pinaattia (eko-)
 • 1/2 ruukkua basilikaa
 • 1 makea appelsiini
 • 1 banaani
 • reiluhko pala tuoretta inkivääriä
 • desin verran vettä

Laita ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Inkivääriä kannattaa pilkkoa vähän etukäteen varmuuden vuoksi. Osan vedestä voi korvata muutamalla jääpalalla niin smoothiesta tulee ihanan viileä. Näillä aineilla smoothiesta tulee aika lempeän makuinen (riippuu tietty inkiväärin määrästä) ja terävämpää makua himoitsevan kannattaa puristaa sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Tällä ohjeella valmistuu kaksi reilun kokoista lasillista vihersmoothieta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parhaimman terveysvaikutuksen saa, kun smoothien nauttii rauhallisesti ”pureskellen”. Silloin syljeneritys kiihtyy ja entsyymit edistävät vatsan toimintaa. En tiedä johtuuko smoothien ihanasta vihreästä väristä vai mistä, mutta olo on aivan välittömästi energisempi ja freesimpi.

Ai että, kun joku vielä jaksaisi herätä arkiaamuisin sen verran aikaisemmin, että saisi energiasmoothien joka aamu, eikä vain viikonloppuisin.


2 Responses to “Voimaa vihersmoothiesta”

 1. Avatar Nanskutytt sanoo:

  Ompa herkullisen näköistä! Itse tein tänään vihreää salaattia, joka sekin sopin aivan mahtavasti näin tammikuulle, kun monet tuntuvat keventävän ruokavaliotaan. http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2014/01/green-veggies-salad-cos-we-all-need.html <— tuossa vielä linkki salaattiini, jos haluat lukaista. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kyllä toki salaattikin toimii, vaikka itselläni kyllä alkaa ”salaattihimo” vasta sitten, kun kevät on jo pidemmällä. Siksi vihersmoothie on loistava tapa saada sisuksiinsa riittävästi vihanneksia. :)