I wish…

torstai 16. tammikuun 2014

Hyvä kun on joulusta päästy, kun jo taas alkaa ”I wish..” -lista pullistella. Onneksi synttärit on tulossa kohta, sillä henkilökohtainen teknologia-osastoni kaipaa kipeästi päivitystä.

iPhone 5s Gold

Uutta iPhone 5s -puhelinta olen himoinnut jo viime syksystä, kun sekä Karkki ja Peetu hankkivat ihanat uutukaisensa. Jotenkin on tuntunut vain ihan liian dekadentilta ostaa uusi iPhone, kun tämä nykyinen (iPhone 4) toimii kuitenkin ihan moitteetta. Yritin käyttää perusteena vitosen valovuosia parempaa kameraa, mutta enhän edes päivitä Instagramiani niin usein. (Paitsi ehkä sitten tulisi päivitettyä, jos kamera olisi parempi?).

Nyt olen kuitenkin huomannut vanhassa puhelimessani hassun vian. Huikea uudestisyntynyt lenkkeilyurani on jatkunut tälläkin viikolla (2x 30 min lenkki – hyvä mä!!), mutta musiikin kuuntelun kanssa on ollut ongelmia. Puhelimen soitin vaihtelee biisejä ihan mielivaltaisesti, soittaa kaksi tahtia yhtä biisiä, mykistyy, soittaa pari-kolme tahtia jotain muuta biisiä etc. Todella rasittavaa. Uuden puhelimen hankinta on siis väistämätöntä!

Urbanears Humlan

Samalla tulee päivitettäväksi kuulokeet. En kertakaikkiaan ymmärrä, miten kenelläkään pysyy sellaiset nappimalliset versiot korvissa juostessa. Ehkä talvella ulkona joo, kun on pipo päässä pitämässä niitä paikoillaan, mutta muuten en. Olen kokeillu noin ziljoonaa eri mallia, muotoiltuja, pehmustettuja, kovia, tupilla ja ilman – mikään ei pysy kahta sekuntia kauempaa.

Isojen kuullokkeiden kanssa urheillessa on ongelmana ollut se, että ne hikistyvät ja tulevat ällöiksi aika pian. Vähän aikaa sitten hoksasin, että Urbanearsilta on tullut uusi kuulokemalli Humlan. Sen lisäksi, että Urbanearsit yleensäkin on tosi kivan näköisiä tyylikkäässä värikkyydessään, on Humlan-mallissa konepesun kestävät, irroitettavat korvapehmusteet ja pantaosuus. Täydellinen vaihtoehto treenikuulokkeiksi toisin sanoen!

KEnzo

Uusi puhelin tarvitsee tietty uudet kuoret suojakseen. Toivottavasti Kenzon tiikereitä on vielä jossain jäljellä myös vaaleansinisenä. Nathalie Schutermanilta näyttää löytyvän tuo tummansininen versio – ja sekin kyllä käy – mutta vaaleansininen olisi tismalleen se, jonka perään olen tässä väärän mallisen iPhoneni kanssa huokaillut.

Hyväksi lopuksi ajattelin vihdoinkin hankkia Spotify Premiumin. Niin kätevää, kun voisi hyödyntää kaikki maailman soittolistat myös offlinessa. Nyt jo nämä muutamat hassut lyhyet juoksulenkit ovat onnistuneet leipäännyttämään siihen ainokaiseen puhelimestani valmiina löytyvään treenimusalistaan.

Synttärilahjaksi on siis odotettavissa todellinen Mintun media-keskuksen uudistautuminen!

(Joku fiksu voisi ehkä ajatella, että Spotify Premium saattaisi ratkaista nykyisen puhelimeni kanssa koetut äänentoisto-ongelmat. Onneksi täällä ei olla niin fiksuja.)

Kuvat: iPhone, Urbanears, Kenzo, Spotify


2 Responses to “I wish…”

 1. oikku sanoo:

  Oletkos katsonut musiikin asetuksista ettei automaattinen sekoitus ole puhelimessasi päällä? :D Tämä nimittäin joskus tuotti tuskaa ja päänvaivaa omilla lenkeillä!
  Mutta kyllähän se uusin omppu olisi ihan kiva juuri tuon kameran ja sun muun tilpehöörin kannalta…

  • Minttu sanoo:

   Juu, automaattisekoitus on päällä, mutta taisin tänään keksiä, mistä tuo sekoilu johtuu. Nappikuulokkeitten johto on ilmeisesti jotenkin vioittunut ja aina, kun johtoa vähän nykäisee tai täristää, se sekoittaa soittolistaa. Huomasin tuon tänään töissä, kun olin periaatteessa paikoillani, mutta heti, kun vähänkään liikahdin, soitin alkoi sekoilla. Juostessahan sitä harvoin on kovin staattinen – haha!

   Eli periaatteessa ongelma taitaisi poistua pelkästään uusilla kuulokkeilla, mutta taidan kyllä tarvita koko setin ihan muutenkin. Eikä tosiaan vähiten sen takia, että saisi kunnollisen kameran matkaan silloinkin, kun ei jaksa pitää mukana oikeaa kameraa. :)