Dagmar knit dress in action

perjantai 17. tammikuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen miettinyt pääni puhki, millainen olisi täydellinen, toimiva garderobi. Inhoan sydämeni pohjasta omistaa turhia asioita, oli ne sitten kalliita, muka hienoja ”investointeja” tai toisaalta johonkin keksittyyn tarpeeseen hankittuja ”aina-hyvä-omistaa” -halpisjuttuja. Jos vaatteelle ei ole käyttöä, sen näkeminenkin on jo rasittavaa.

Toisaalta taas pukeutumisen pitäisi olla sekä kivaa, että helppoa. Etenkin arkiaamuisin tuntuu aina olevan vähintäänkin kiire. Miten sitä ei muka ikinä milloinkaan pääse ajoissa sängystä ylös? Jotenkin siinä kolmatta kertaa kännykän torkkupainiketta napauttaessaan ajattelee, että juuri tänä aamuna sitä ilman muuta suoriutuu vähintään viisi minuuttia nopeammin aamutoimista ja siitä syystä voi helposti venyä peiton alla vielä hetken. Ja toisenkin.

Jostain syystä aika ei kuitenkaan minään aamuna koe kummallista, mutta ah-niin-odotettua taipumista, vaan minuutti on minuutti myös ennen kello seitsemää. Suihku, kahvinkeitto, kissalle ruokaa, eväslaatikko (aamiainen mukaan), pukeutuminen, meikkaus, Tvärbanalle juoksu – siinäpä ne Mintun vähäiset aamurutiinit pähkinänkuoressa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aina joskus kehtaan tunnustaa miettiväni jo edellisenä iltana, mitä aion laittaa seuraavana päivänä päälleni. Se ei kuitenkaan johdu siitä, että olisin yli-innostunut kontrollifriikki tai hysteerisen kiinnostunut työpukeutumisestani. Omalla lattiallani vain ei satu lojumaan niitä sairaan hyvän näköisiä, coolin skandinaavisen designerin toteuttamia tyylikkäitä mustia tunikoita, joihin kuulemma monet hajamielisesti arkipukeutumiseensa suhtautuvat bloggarit arkikiireissään turvautuvat.

Oman sänkyni vieressä lojuu vain tummansininen hammastahnatahrainen OnePiece-haalari ja valitettavasti katu-uskottavuuteni ei ole sitä luokkaa, että voisin marssia se päällä toimistolle missään tilanteessa.

Eli tarvitaan siis hyvä, unenpöpperöiseen pikapukeutumiseen sopiva toimistogarderobi. Tässä on nyt jo kolmisen vuotta toimistohommia takana useamman vuoden freelance-hommailun jälkeen ja voin kertoa, että mikään ei voita kunnon neulemekkoa työasuna. Paksu, napakka jersey ja klassinen malli antaa riittävästi fiksua toimisto-uskottavuutta, mutta on silti mukava päällä työpöydän ääressä kökötellessä. Lisäksi mekko on todella nopea pukea päälle aamuisin, ei yhdistelyongelmia, ja lisäksi kuviollinen hämää myös siinä mielessä, että asusteet voi minimoida ihan täysin.

Yksi uusimmista arkipäivän sankareistani on Dagmarin Sample Salesta hankkimani tyylitellyn eläinkuosinen neulemekko. Se ei välttämättä vaadi kaverikseen oikeastaan mitään erityisiä asusteita, mutta Acnen karvanilkkurit jatkaa silti mielestäni aika kivasti mekon eläimellistä linjaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • mekko, Dagmar
 • kengät, Acne


6 Responses to “Dagmar knit dress in action”

 1. Avatar Merja sanoo:

  Täysin samaa mieltä mekosta toimistoasuna, niin helppoa! Harmittaa, että keksin mekot vasta vuosi sitten kun uskaltauduin Cosilla kokeilemaan koon L neulemekkoa ja sehän olikin ihan sopiva ;-D. Siitä lähtien olen mekkoillut….

 2. Avatar Satu sanoo:

  Onnittelut onnistuneesta mekkohankinnasta. Olen samaa mieltä mekon ylivoimasta työpukeutumisessa. Vielä neulemekkojakin huolettomampia ovat kietaisumekot. Silkkijersey on materiaalien kunkku ja DVF ja Issa London valmistajien kuningattaria :-)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olet aivan oikeassa! Issa London ei ole mulle tuttu, mutta DvF:n kietaisumekot on kyllä aivan maagisia. :)

 3. Avatar Katri K sanoo:

  Tosi kivan näköinen mekko – hillitty mutta piristävä samaan aikaan! Siis juuri kuin tehty työpukeutumista varten.