MBFWSTHLM aw14 Day 1

tiistai 28. tammikuu 2014

Hei ihanat! Tässä pikapikaiset kuulumiset ensimmäiseltä muotiviikkopäivältä! Ihan tällä sekunnilla pitää hypätä suihkuun ja suunnata kohti uutta huippua päivää. Maanantai meni suunnilleen näin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamulla pressi-tilausuudessa saimme kuulla mm. että muoti on yksi olennaisimpia tekijöitä Ruotsin maa-brandia kehitettäessä, kovalla työllä ja pienellä onnella pärjää jopa muotibisneksessä ilman riskirahoitusta ja että vuonna 2012 muotisektorin viennin arvo Ruotsissa oli 138 miljardia kruunua, mikä on enemmän kuin metalli- ja elintarviketeollisuus yhdessä. Nih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bernsin peilisalin ulkopuolella kiertää paras pressihengailuparveke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotkut sinnikkäät uhmasivat kipakkaa pakkasta ja suoraan pohjoisen ytimestä puhaltavaa jäätävää tuulta ja uskaltautuivat katumuotikuvailemaan. Respect!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seating käynnissä. Tuo pandareppuinen ilmestys kuvan keskellä on euroviisutähti Loreen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsalin katonrajassa kiertää parveke, jossa meikkaajat ja kampaajat + muut assistentit katselevat näytöksiä. Niinkuin nyt esimerkiksi vaikka tätä Whyredin näytöstä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mmmm. Ei muotiviikkoa ilman samppanjakuplia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aika vaikea on tuo Mintun oikea nimi. Välillä meni kuitenkin ihan kirjaimelleen oikein! Haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fashion Week faces!! Cin cin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BACKin näytös entisessä kirkossa Skeppsholmenilla. Huikea tila ja vaikuttava näytös.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihokristalleja ja itämaisnaivia stailausta BACKilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oriflamen meikkauspiste pressitoimistossa ei ollut kovinkaan kovassa käytössä. Kaikki oli niin tyytyväisiä omaan ehostukseensa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen sijaan pressitoimiston Toni&Guy -kampauspysäkillä istuskeli koko ajan väkeä kutrejansa laitatuttamassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyylikäs, entistä aikuisempi Stylein.

Eilisen lempparinäytökseni oli kuitenkin ehdottomasti Carin Wester!!

MBFWSTHLM aw14 DAY 1 14

(Kuva: Kristian Löveborg)

Olen aina tykännyt Carin Westeristä, mutta eilen esitelty mallisto oli jotenkin tasapainoisempi, kokonaisempi ja käytettävämpi kuin monet aikaisemmin. Heti näytöksen jälkeen oli lämmin ja hyvä olla – ja se jos mikä kertoo onnistuneesta mallistosta!

Veikkaisin, että bloggarisuosikiksi nousee kuitenkin kivan ja funkyn malliston esitellyt Hunkydory. Monta asua voisin itsellenikin hankkia – ja hyvin leikattu takki on aina hyvin leikattu takki. Silti kyllä tuli pikkuisen creepy olo… sen verran lähellä Isabel Marantin signature-tyylejä oli monet kokonaisuuksista. Toisaalta isot pisteet live musiikista. Kuka ei rakastaisi mallistoa, jonka avausbiisinä on ”Waiting for my man”? Livenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Yksi suurimpia riemuja muotiviikolla on muiden vieraiden bongailu. Front row on aina kuvaamisen arvoinen.


4 Responses to “MBFWSTHLM aw14 Day 1”

 1. Avatar m sanoo:

  Onkohan kukaan tajunnut, että Suomenkin maabrändiä voisi ja pitäisi ehdottomasti kehittää muodin avulla? Mainittiinkohan siitä Himasen ja kumppaneiden raportissa :) Meillä on loistavia suunnittelijoita, jotka eivät pääse maailmalla pinnalle niin hyvin kuin voisivat, on tunnettu Marimekko, joka rypee plagiointiskandaaleissa eli homma mättää aika pahasti. Toki monet muutkin suomalaiset merkit ovat maailmalla tunnettuja/arvostettuja, mutta päättäjiltä puuttuu ajatus siitä, että muoti on ison luokan bisnes. Muotia pidetään meillä niin pinnallisena, että ajatellaan, että muut teollisuudenalat (ööö… mitkä siis enää?) ovat tärkeämpiä. Voisiko muodista tulla Suomen uusi Nokia?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Suomessa on pitkät muotoilun, designin ja vaatetusteollisuuden perinteet. Nämä kaikki kun yhdistää, voisi lopputulosena olla vähintäänkin ”uusi Nokia” – paitsi, että kaikkien munien ei tarvitsisi olla samassa korissa. Yrittäjyyttä, innovaatioita, luovuutta ja hyviä tekijöitä vaaditaan, mutta kyllä täällä Ruotsissa on ihan eri tason tukiverkot muotialan yrittäjille ja siten tietty helpompi saada myös niitä hyviä tuloksia.

 2. Kiitos Minttu, aivan loistava postaus. Mä olen kanssa vähän ihmetellyt kun HunkyDorysta aina joka välissä puhutaan Ruotsin Isabel Marantina, että onko se hyvä juttu? Tuntuu nimittäin että mallistot kausi kaudelta alkaa enemmän muistuttaa ko. ranskalaismerkkiä. No, kivoja vaatteita tekee molemmat että en mä sillä.
  Jatkoraportteja odotellessa!