Vauhtia vastustuskyvylle -vihersmoothie

maanantai 03. helmikuu 2014

Lähes koko viime viikko meni muotiviikkohulinoissa; lauantaina korkkasin laskettelukauden muutaman tunnin lumilautailusessiolla lähimäessä. Tänään heräsin kaktus kurkussa.

Sinänsä ei mikään ihme. Niinkuin taisin vähän jo mainitakin, koko muotiviikon ajan täällä oli aivan karsean jäätävän tuulinen keli, vaikka pakkasta sinänsä ei tainnut minään päivänä olla yli neljän asteen. Jonotteluhommissa oli vuorotellen aivan järkyttävän kylmä ja välillä hiki valui pitkin selkärankaa. Onnittelin itseäni perjantaina, kun totesin, että selvisin koettelemuksesta vilustumatta.

No entäs se lumilautailu sitten? Lauantaina olikin jo ehtinyt tulla pari astetta lämmintä – rinteet (kaikki kaksi haha!) olivat silti aivan erinomaisessa kunnossa. Yritin pukeutua riittävän kevyesti, mutta järkyttävä hikihän siinä silti tuli. Kostea suojalumi kasteli lautailuhousujen persmukset heti ensimmäisen ylösnousun jälkeisellä jalkojenlepuutus- ja siteidenkiinnityspaussilla. Eli taas mentiin puoliksi kuumissaan ja puoliksi viluissaan.

Ensinnäkin olen sitä mieltä, että kaikkien lautaluhousujen takapuolikappaleet pitäisi ehdottomasti valmistaa vain täysin vedenpitävästä materiaalista. Toisekseen olen sitä mieltä, että vilustumiselle täällä ei annetta periksi, vaan orastava kaktus karkoitetaan vastustuskykyä boostaavalla vihersmoothiella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persilja sisältää runsaasti rautaa, C- ja A-vitamiinia, tummanvihreä salaatti (tässä romaine (?) ja lollo rosso) vahvistaa immuunipuolustukseen osallistuvien solujen toimintaa ihossa ja suolistossa sekä ehkäisee tulehduksia, tuore inkivääri on ihan kaikkein paras yleislääke melkein mihin vaivaan tahansa (se on perinteisesti mm. kiinalaisen lääketieteen monitaituri) appelsiini ja sitruuna tuovat makunsa lisäksi vielä oman ekstra-boostin C-vitamiinia kokonaisuuteen.

Jos ei näillä lähde visiitille pyrkivä vilustuminen takaisin karkuteille, niin ei sitten millään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VASTUSTUSKYKY-SMOOTHIE (yksi iso lasillinen)

ainekset (käytä mieluiten ekologisesti kasvatettuja raaka-aineita!):

  • muutama lehti romaine-salaattia
  • muutama lehti lollo rosso -salaattia
  • puoli ruukkua persiljaa
  • 1 appelsiini
  • 1/2 ison sitruunan mehu
  • reilu palanen tuoretta inkivääriä
  • noin desin verran kylmää vettä

Huuhtele salaatit & persilja. Kuori ja pilko appelsiini. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Kuori ja pilko inkivääri. Laita kaikki ainekset blenderiin ja lisää reilu loraus vettä. Huruttele smoothie tasaiseksi ja nauti hitaasti ”pureskellen”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Maultaan Vastustuskyky-smoothie on varsin pirtsakka – etenkin, jos inkivääriä on sopivasti, eli reilusti. Vaikka vielä ei ole edes nenä tukossa eikä muutakaan vakavampaa oiretta kuin epämääräinen ”ei-kai-vaan-flunssa-ole-tulossa” -blues ja pientä karheutta kurkussa, on olo välittömästi smoothien nauttimisen jälkeen selkeästi energisempi ja reippaampi.

Mikään lääke ei tietenkään auta niin nopeasti, mutta kunnon vastustuskyky-boosterin teho tuntuu myös korvien välissä. Eikä ikinä pidä aliarvioida kunnon lume-vaikutuksen tehoa!


Comments are closed.