2 x uudet kengät – minimarket Sample Sale

keskiviikko 05. helmikuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen löytänyt shoppailu-heikkouteni. Alennusmyynneissä en riehaannu, eikä punaisena kirkuvat aleprosentit saa kukkaronnyörejäni höllentymään. Sen sijaan rakastamieni merkkien Sample Salet, utförsäljningit, ystävämyynnit pistävät pään helposti pyörälle. Viimeksi syynä oli Dagmar, nyt minimarket.

Tietty yksi syy ystiksien inspiroimaan shoppailuinnostukseen on usein alennusmyyntejäkin edullisemmat hinnat. Toisaalta myös ajatus siitä, että voi hankkia lempimerkiltään jotain mitä juuri kenelläkään muulla ei ole, on kieltämättä kutkuttava. Valitettavasti mallikappaletangon isoimmatkin koot ovat yleensä normaalivartaloiselle vähän turhan haasteellisia. Onneksi kenkien ja asusteiden kohdalla ei ole samaa ongelmaa! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

minimarketin sample salesta tuli kotiutettua parit huikean upeat – ja erittäin tarpeelliset – kengät. Toiset ei tosin ole tuossa edellä hehkuttamiani mallikappaleita – vaan tämän talven malliston häntiä.

Iltahämärä veti kuvien värit vähän kummallisiksi, eikä sävyt oikein tahtonut asettua Mintun säätötaidoilla kohdalleen. Kummatkin kengät ovat kuitenkin ihan klassisen turvallisesti pääasiassa mustat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klassiset mustat juhlakengät ovat olleet hakusessa jo pidempään. Juhlakäyttöön sopivia sandaaleita löytyy kyllä varastostani, mutta jossain vaiheessa tajusin, että tasan ainoat umpinaiset juhlakenkäni ovat pikkujouasussakin esiintyneet punaiset Lanvin pour H&M avokkaat. Kaikessa herkullisuudessaan kristallikorkoiset kirkkaanpunaiset lakerikorkkarit ovat aikas huomiota herättävät.

Tarvitsin siis vähän klassisemmat, mustat umpinaiset juhlakengät. Täydellisessä maailmassa olisin toki hankkinut selkeälinjaiset perusavokkaat. Nyt vain sattuu olemaan niin, että joko kävely- tai kantapäänmuototeknisistä syistä en pysty käyttämään mitään kenkiä, joissa ei ole nilkassa kiinnitystä tai vähintään sling back. Siksi tavalliset perusavokkaat eivät tule kysymykseen. Ja jostain syystä sling backit on lähestulkoon aina avoimia myös kärjestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei siis tarvinnut juurikaan miettiä, kun törmäsin ystiksessä näihin minimarketin ihanuuksiin. Tykkään hurjasti kenkien terävästä kärjestä ja pintanahkan, lakerin ja glitterin yhdistelmästä. Lisäksi iso kiitos (silläkin uhalla, että kuullostan tylsältä…) siedettävän korkuisesta korosta. Näiden kanssa ei varmastikaan tarvitse rynnätä vaihtamaan kenkiä ainakaan ennen puolta yötä… Haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri sellaiset kuin toivoinkin! Jalassa pysyvät, suht klassiset avokkaat pienellä twistillä!

Toiset kengät olivatkin sitten aikas kaukana tämän sesongin käyttökeleistä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oltiin itseasiassa jo poistumassa ystiksestä Peetun kanssa. Peetulla oli lisäksi kova kiire hyvän ystävänsä synttäri-illallisille. Oven lähellä oli muutamia pareja nyt tulevan kevään kenkämallistosta. Olin kiinnittänyt niihin jo tullessa huomioni, mutta mallikoko oli itselleni väärä, 39, kun normaalisti olen 38 tai 38,5. Peetu, joka osti myös kahdet kengät, selosti, että kenkien koot ovat todella pienet – ja että kantsii kokeilla ainakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No niinhän siinä sitten kävi, että oli aivan pakko palata pitkänä kiemurtelevaan kassajonoon ja kiireestä huolimatta lunastaa myös teräväkärkiset matalat kiiltonahka sling backit omaksi!

Samaa mallia oli myös musta-valkoisena seepraraitaisena karvaisena versiona. Niissä nuo osat, mitkä ostamissani on harmaat (takaremmi ja pohjan yläosa) olisivat olleet kirkkaan turkoosit. Teki kyllä ihan hurjasti mieleni myös niitä, mutta ensinnäkin niiden hinta oli jo varsin reilu, ei vain sample sale -mittakaavassa, vaan ihan muutenkin. Toisekseen ostosteni yhteishinta alkoi jo hipoa kipurajaa pelkästään näiden jälkimmäisten kenkien vuoksi.  (Mintun Instagramista löytyy seeprakengistä kuva kuitenkin…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta eikös vain ole ihanat nämäkin!? Samasta kävely- tai kantapääteknisestä syystä johtuen en pysty käyttämään tavallisia ballerinoja. Ne ei vain kertakaikkiaan pysy jalassani! Kantapään takaa kulkeva remmi ratkaisee ongelman – ja minäkin pääsen nauttimaan ballerinamaisesta vapaudesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja kyllä, onhan se 39 aavistuksen iso, kun sovitin kenkiä uudestaan kotona ilman sukkaa. Juuri tässä mallissa se ei kylläkään haittaa (ei oikeasti haittaa!). Yksi reikä lisää vain nilkkaremmiin ja ongelma on ratkaistu.

Täytyy kyllä tunnustaa, että aavistuksen keskenkasvuiseksi tunnen oloni, kun taas kerran sorruin ostamaan väärän kokoiset kengät! Puolustuksekseni sanottakoon, että nuo eivät kyllä ole edes täyttä puolta kokoa liian isot. Ehkä olisin päätynyt samaan kokoon, vaikka tarjolla olisikin ollut 38,5…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt vain saisi nuo loputkin vähät lumet sulaa ja kelit lämmetä aavistuksen, niin pääsisi tepastelemaan kuiville kaduille uutukaisilla! Sitä odotellessa joku voisi tosin järkätä pientä juhlallisuutta, että voisi koeajaa uudet luottokorot.

Ostin samaisesta sample salesta myös heleän pythoninvihreän maksineuleen, ihanan sinisävyisen sisä-bomberin ja pari kauniisti leikattua t-paitaa. Viikonloppuna saan varmasti nuo – ja Peetun kengät – teillekin tänne esittelyyn.


14 Responses to “2 x uudet kengät – minimarket Sample Sale”

 1. Avatar hanna sanoo:

  Nuo jälkimmäiset on aivan hurmaavat :)

 2. Avatar anu sanoo:

  Toi kantapäävaiva on mullakin riesana. Kaupassa on ehdotettu silikonilätkien (veikkaan, ettei virallinen nimi) laittamista kantapäähän mutta en juurikaan innostu ajatuksesta, että ostaisin kalliit kengät vain silikoneja kokeillakseni. Oletko kokeillut, toimiiko?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen kokeillut sekä silikonilätkiä (hyvä nimitys!) ja mokkaisia ”tyynyjä”. Ei auttanut kumpikaan.

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Hyvä tietää, en siis sijoita 100 € kenkiin ja lätkiin todetakseni ettei toimi. Nauhoilla ja remmeillä jatkettava, ellei tällaisia spesisaalitapauksia tule vastaan!

    • Minttu Minttu sanoo:

     Voihan se olla, että nuo sulla toimisi, mutta itselläni parannus oli vain marginaalinen. Ehkä voisit testata jollain edullisemmilla kengillä, jos asia vaivaa, mutta tosiaan itseäni ei auttanut juuri yhtään.

 3. Aivan mahtavia löytöjä, congrats!

  Hei mulla on sulle blogissa haaste :)

 4. Avatar Anne sanoo:

  Nappasin juuri nettialesta lakeriset ballerinat, säilynevät sisäkäytössä hyvässä kunnossa mutta kesällä niihin voi ulkokäytössä tulla naarmuja eli mietinkin jo kannattaako niitä suojata jotenkin.
  Sample salet olisi kiva tsekata, onko tulevista myynneistä saatavilla etukäteen tietoa?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Lakeri kestää kyllä yleensä suorastaan yllättävän hyvin käyttöä. Kenkäkaupoista ja suutareilta on saatavana juuri kiiltonahkalle tarkoitettua suihketta (sopii myös keinonahkalle). Se tosin mielestäni vain lisää kiiltoa ja auttaa kenkiä hylkimään likaa ja kosteutta – eikä niinkään suojaa naarmuuntumiselta.

   Sample salet ilmoitetaan yleensä aika viime tingassa – noin viikon varoitusajalla yleensä. Yritän kyllä laittaa tänne blogiin aina tietoa niitä varten, jotka sattumoisin olisivat täällä vaikkapa risteilymatkalla juuri sopivaan aikaan. Aina en kuitenkaan muista valitettavasti… Yritän parantaa tapani! :)

 5. Avatar Marjukka sanoo:

  Oi, ihania! Kaikki kengät, joissa on korko, ovat kyllä niin ihania!

 6. Avatar Marsa sanoo:

  Minäkään en ole voinut käyttää avokkaita tai ballerinoja ilman nilkka- tms. remmiä. Mitkään kanta- tai päkiälisukkeet eivät ole auttaneet.

  Olin Antalyassa, Turkissa viime vuonna ja ostin ”ruttuballerinat”.

  http://www.derimod.com.tr/pinfo.asp?pid=4062

  Ehkä vähän lastseason, mutta nämä pysyvät jalassani loistavasti ja ovat ehdottomasti parhaat kengät kävellä, ei hierrä, eikä lonksu kantapäästä. Testattu heti 6-tunnin shoppailulla. Kun kengät ovat jalassa tuota ruttuisuuttahan ei näy, vaan näyttävät normi ballerinoilta.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen itseasiassa miettinyt, että juuri tuollaiset, ennenvanhaisten jumppatossujen tyyliset ballerinat saattaisivat olla ratkaisu… Ja ei kai baltsut ole koskaan last season?? :)