Mustikkavihersmoothie

maanantai 10. helmikuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä on ollut aavistuksenomaiset ”ei-tää-tästä” -fiilikset. Olen yrittänyt kiskoa vastustuskykyä vahvistavia vihersmoothieita aivan yhtenään ja väliajat pureskella tuoretta inkivääriä sen kuin kerkiän. Silti viime viikko meni niskan päälle yrittävää flunssaa pakoillessa. Lauantaina olin jo antaa täysin periksi, mutta sitten päätin, että nyt otetaan ne kaikkein tehokkaimmat aseet käyttöön.

Suomalainen super-food, mustikka, on vähän jäänyt kaikkien fancymmän kuulloisten ruoka-aineiden varjoon. On kuitenkin erittäin vaikeaa löytää mitään hedelmää, vihannesta tai marjaa, joka olisi pakattu yhtä täyteen antioksidantteja, vitamiineja ja kaikenlaisia vatsaa, ihoa ja sielua hoitavia ainesosia kuin juuri mustikka.

Viimeinen aseeni uhkaavaa flunssaa vastaan sisältää siis aimo annoksen mustikkaa, uskollista rauta-annosta baby-pinaattia, desinfioivaa ja migreeniä karkoittavaa basilikaa, raikasta kurkkua ja vatsan hyvinvointia edistäviä pellavansiemeniä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kisuakin kiinnostaa…

MINTUN MUSTIKKAVIHERSMOOTHIE

ainekset:

  • 1/2 ruukkua ekologista basilikaa
  • reilu kourallinen ekologista baby-pinaattia
  • noin 20 cm pätkä kurkkua (eko-)
  • reilu ruokalusikallinen pellavansiemeniä
  • 1 1/2 dl jäisiä mustikoita (eko- nämäkin)

Huuhtele kurkku, pinaatit ja basilika. Laita kaikki ainekset blenderiin (nynnyt, kuten minä, voi pilkkoa kurkkua vähän ensin) ja huruttele tasaiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Smoothien maku on mieto, hellämielinen ja virkistävä. Jos on ihan pakko, kokonaisuutta voi kirpakoittaa vähän sitruunan mehulla, mutta silloin harmoninen vatsaa ja fiilistä tasapainottava kokonaisuus kyllä kärsii aika paljon.

Ja tiedättekö mitä!? Kävi niin, että vaikka lauantaina olin jo ihan valmis vaipumaan kuumekoomaan, sunnuntai meni jo ihan mukavasti ja tänään olen ollut lähestulkoon timangikunnossa. Jumpan jätin varmuuden vuoksi väliin, mutta orastava flunssa taisi karata takaovesta muualle. Kiitos kuuluu ainakin osittain vihersmoothiesarjatulitukselle!


Comments are closed.