New in – minimarket vol….

sunnuntai 23. helmikuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siitä on jo jonkin aikaa, kun käytiin Peetun kanssa minimarketin Sample Salessa. Taisin tunnustaa, että omassa mittakaavassani yllyin hankkimaan varsin rehvakkaan saaliin ko. ystiksestä. Kenkäostokset löytyy täältä (Mintun) ja täältä (Peetun), mutta halusin ehdottomasti esitellä kaikki muutkin mukaan lähteneet ihanuudet.

Ihan aina Sample Salet eivät ole mitenkään järkyttävän halpojen löytöjen runsaudensarvi. Esmes Acnen vastaavissa hinnat on about 40 % – 50 % alkuperäistä myyntihintaa edullisempia. Se on toki hyvä diili, jos löytää jotain, minkä olisi periaatteessa voinut hankkia muutenkin, mutta mihinkään let’s go crazy -tyyppiseen hamstraamiseen ei ainakaan Mintun budjetilla ei vielä silloin ole mahiksia.

minimarketilla oli suureksi riemukseni kohtuu paljon 3+ sesonkia vanhoja vetimiä ainoastaan 100 kruunua (noin 10 euroa) tsipale. Kovin paljoa ei enää iltapäivällä, kun päästiin paikalle, ollut löytötangoissa tongittavaa. Mutta jotain sentään… Nappasin esim. mukaani aivan mielettömän kauniin, fuktionaalisesta mikrokuidusta valmistetun, drapeeratulla miehustalla varustetun punaisen topin. Kaunis toppi on jo päässyt oikein edustustehtäviinkin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niinkuin olette varmaan huomanneetkin, olen t-paitojen suurkuluttaja. Siisti valkoinen tai musta teeppari toimii niin arkisin töissä kuin vapaa-ajalla tai vähän rennommissa juhlallisuuksissa. Luonnollisesti nappasin siis tuon kauniin mallisen t-paidan mukaani myös mustana. Materiaali (ja todennäköisesti sesonki) on tuossa eri, mutta viskoosi laskeutuu ihan yhtä kivasti kuin punaisen sisarenkin.

Aavistuksen harmittaa, että en saman tien ostanut myös sähkönsinistä ja leijonankeltaista versiota. 100 kruunua ei olisi ollut mikään hurja investointi, vaikka erikoisemmille väreille ei olisikaan ihan niin paljoa käyttöä kuin punaiselle ja mustalle.

Sadan kruunun pinosta penkoutui esiin myös aivan hellyttävän ihanan mintunvihreä palmikkoneule.

minimarket 3

Neuleessa yhdistyy vaaleampi ja kirkkaampi vihreän sävy erilaisiksi palmikoiksi ja eläviksi neulepinnoiksi. Helma on sen verran pitkä, että varmaan vielä muutama sesonki sitten, kun silmä oli tottunut lyhyempään mittaan, olisin käyttänyt tuota aivan suvereenisti mekkona. Nyt haaveilen, että saisin yhdistää ihanan villaneuleen napakoihin mustiin nahkahousuihin, villinä liehuviin kiharoihin ja huippukorkeisiin korkoihin. Meanwhile, mustat farkut ja kaapista löytyvät bootsit toimivat varmasti nekin ihan hyvin.

Last but not least – tai paremminkin sokerina pohjalla – upea minimarket -bomber!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En väitä, että minimarket olisi niin vaikutusvaltainen fashion brand, että he olisivat kyenneet laittamaan liikkeelle maailmanlaajuisen himon sisäkäyttöön sopiviin, mieluiten kukkakuosisiin bombereihin. Muistan kuitenkin erittäin hyvin, kun heidän A/W 2008 -malliston (vai oliko mahdollisesti jo sitä aikaisemmin?) mustapohjainen kukallinen originaali aiheutti pienen kaaoksen tukholmalaisen fashion-väen keskuudessa. Kaikki itseään jonain pitävät vaikuttivat hankkineen itselleen tuon himoitun takin.

Siitä lähtien takaraivossani on tikittänyt ajatus, että joskus vielä…

minimarket 5

Ja nyt, minimarketin Sample Salesta onnistuin löytämään aivan täydellisen version klassikosta! Takki ei todellakaan lymyillyt sadan kruunun löytökasassa, mutta hinta oli siedettävä siitä huolimatta. Rakastan kuvion sinisten kukkien (Lotus) aavistuksenomaisia pinkkejä korostuksia. Metallisen rouheat yksityiskohdat, kuten vetskari ja napit, huolitellut detaljit, tikkaukset, taskut (yksi jopa hihassa!), mittasuhteet ja juuri oikein asettuva viskoosi vuoria myöten tekevät kokonaisuudesta täydellisen!

Tiedän, että uskottavuuteni tyyppinä, joka ei shoppaile juuri laisinkaan, taitaa olla tänä talvena aika mennyttä. Lähes poikkeuksetta kaikki ostokset on kuitenkin tehty korvaamaan jotakin garderobista pitkän käytön jälkeen korjauskelvottomana poistettua tai vähintäänkin perusteellisen harkinnan jälkeen. Ja kannattaa varautua siihen, että näitä tullaan näkemään päivän asukuvissa seuraavat ziljoona vuotta, kyllästymiseen asti ja sen ohitse. :)


6 Responses to “New in – minimarket vol….”

 1. Avatar Eneli sanoo:

  Nice items! My favorites are those two shirts, they look casual but still chic :)

  http://www.dodolce.blogspot.com

 2. Avatar Marsu sanoo:

  Tuo bomber on viime vuoden mallistoa, siis viime kesällä alessa ollutta. Hyvä löytö!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ajattelinkin, että se ei voinut olla kovin vanhaa mallistoa, mutta en ollut ihan varma. Siinä mielessä siis entistä parempi löytö. :)

 3. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Hyviä löytöjä nuo kaikki! Mä kyselin äidiltä, josko hänellä olisi jokin 80- tai 90 -luvun kukkakuosinen vaate vielä tallella… Juuri sellaiset kuviot näyttää olevan nyt keväällä aika kovassa huudossa! Tosin äiti on klassisen tyylikäs pukeutuja ja niin minäkin, mutta jokin pirtsakka kukallinen vaate olisi nyt ihan must-hankinta… Olisi varmaan pitänyt käyttää yläasteella säästeliäämmin niitä yksiä kukallisia pitkiä kalsareita, sillä lähes identtisen kuvioiset vilahti nimittäin vastikään jossain catwalkilla :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kukalliset kalsarit – haha – kuullostaa todella herkulliselta!! :D Mutta tosiaan juuri nyt tänä keväänä ja kesänä tuntuu tosi raikkaalta yhdistää jokin hilpeä kukkayksityiskohta muuten klassiseen asuun. :)