Pikkuisia kisuja ja pinkkejä kukkia

tiistai 18. maaliskuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko, kun kerroin joku aika sitten ihanan suloisesta, vasta vähän aikaa sitten avatusta Kawaii Shop -putiikista? Olihan meidän ihan pakko siellä käydessämme päästää sisäinen kaksitoistavuotiaamme, pinkin krimskramssun-rakastaja valloilleen ja shoppailla edes jotain. Perusteellisen harkinnan jälkeen päädyimme hankkimaan kaksi erilaista kynsien koristeluun tarkoitettua Fimo-patukkaa. Kuvoita kyseisissä patukoissa olisi ollut vaikka mitä pikkuruisista vesimelonilohkoista, kiwi-hedelmiin, tähtiin, kukkiin, muffinsseihin, rusetteihin etc, etc. (Kantsii käydä tsekkaamassa täältä Kawaii Shopin nettikaupasta kaikkia ihania vaihtoehtoja!)

Pienet liilat kissannassut ja pinkit hattaranmakeat kukat oli valinta.

Kawaii 2

Fimo-patukat on valmistettu keraamisesta aineesta joka kovettumisen jälkeenkin on hiukan pehmeää. Idea on se, että patukasta leikataan terävän veitsen avulla ohuita siivuja, jotka sitten kiinnitetään kynnen päälle kynsilakan avulla. Siivuttaminen sujui yllättävän helposti, eikä yhtään haitannut, vaikka osasta tuli aika paksuja. Patukkaa voi myös vähän lämmittää (esmes föönillä) ja silloin leikkaaminen sujuu helpommin.

Kawaii 3

Yhdestä Fimo-patukasta voi saada tehtyä jopa sata kuviota. Meidän leikkuhommat olivat sen verran harjoitteluvaiheessa, että ihan niin montaa ei varmaankaan kyetty siivuttamaan, mutta ihan hyvä varasto kuvioita jäi siitä huolimatta.

Kawaii 4

Kawaii-manikyyri syntyy näin:

 1. Lakkaa kynnet aluslakalla.
 2. Laita kerros haluamaasi värillistä lakkaa kaikkiin kynsiin.
 3. Lakkaa toinen kerros värilakalla yksi kynsi kerrallaan niin, että asettelet märän lakan päälle haluamasi kuvion.
 4. Kuvio saattaa käpertyä ylöspäin reunoista kostuttuaan, joten painele varovaisesti puhtaan hammastikun avulla reunat takaisin paikoilleen.
 5. Lisää muita haluamiasi kuvioita kynsilakalla (esmes pikkuisia pilkkuja).
 6. Halutessasi voit laittaa päällimmäiseksi vielä kerroksen läpinäkyvää päällyslakkaa.
 7. Anna kynsien kuivaa kaikessa rauhassa hyvin. (Kestää normaalia pidempään, suosittelemme kahden elokuvan leffamaratonia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanan suloiset ja ah-niin-aikuismaiset kynnet valmiina!


2 Responses to “Pikkuisia kisuja ja pinkkejä kukkia”

 1. Avatar PauMau sanoo:

  Mä olen katsellut myöskin Fimo-patukoita, mutta epäilen niiden pysyvyyttä. Irtosivatko nämä sinun helposti (siis tahattomasti, en tarkoita lakanpoistoa)?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Empiirinen käyttökokemus meni suunnilleen näin: suurpiirteisen Peetun kukat ja kisut putoilivat jo kynsientekopäivänä (sunnuntai), omista kynsistäni lähti ensimmäiset keskiviikkona – eli kolmen käyttöpäivän jälkeen – yksi hiuksia pestessä ja toinen kengännauhoja solmiessa, rauhallinen ja hillitty Karkki raportoi, että yksikään kuvio ei lähtenyt ennenkuin hän sitten perjantaina päätti muutenkin lakata kynnet uudelleen.

   Eli henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että nuo pysyvät yllättävänkin hyvin, kunhan vain jaksaa antaa lakan kuivua kunnolla. Toisaalta rehellisyyden nimessä pitää sanoa, että onhan se kieltämättä vähän oudon ja hankalan tuntuista, kun kynsien päällä on koholla jotain kuvioita. Eli tuskin alan ihan aina mitään Fimo-manikyyrejä tekemään, mutta aina joskus kylläkin!