Täydellisiä kulmakarvoja metsästämässä vol. 2

keskiviikko 09. huhtikuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittelin joku aika sitten Peetun uudesta kulmakarvojen fiksauspaletista – ja siitä, miten hurjan suuri merkitys siisteillä merkatuilla kulmilla on yleisilmeeseen. Olen aika vähän aikaa sitten vasta alkanut opetella kulmakarvojeni muotoilua. Aikaisemmin se tuntui sekä hankalalta että tarpeettomalta. Hetken aikaa harjoiteltuani tajusin, että siistikin meikki voi näyttää tosi nuhjuiselta, jos kulmat ovat hujan hajan. Toisaalta taas ojennuksessa olevat karvat antavat illuusion huolitellusta lookista, vaikka muu meikki olisi aivan minimaalinen.

Muutama helppo askel auttaa jo hyvään alkuun täydellisten kulmakarvojen metsästyksessä. Laadukkaat ja omaan sävymaailmaan sopivat tuotteet ovat ihan must.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Oma kulmien meikkaus arsenaali koostuu Face Stockholmin kakkumaisesta runsaspigmenttisestä väristä (sävy: Myrrah) ja Lumenen sävytetystä muotoiluvahasta (Soft Brown, saatu blogin kautta). Litteä vinoharjaksinen sivellin toimii parhaiten kakkuvärin levittäjänä.

Viisi askelta huoliteltuihin kulmakarvoihin onnistuu aloittelijaltakin, kun kerran minultakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Askel 1: Kulmakarvojen harjaaminen ylöspäin ja ojennukseen. Vaikka mitään muuta ei ehtisi tehdä, kannattaa karvat edes sukia siistiksi. Paraskaan luomiväri ei pelasta tilannetta jos kulmat sojottavat sinne tänne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Askel 2: Irtokarvojen nyppiminen. Hifistelijät voivat tehdä tästäkin vaiheesta vaikka mitä taidetta. Meille ”vain” siistejä, luonnollisen näköisiä kulmia metsästäville sanoisin, että kannattaa nyppiä kaikki kulmien alla olevat irtokarvat sekä mahdollisesti kulmien välissä olevat haituvat. Muuten on ehkä turvallisinta jättää pinsetit rauhaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Askel 3: Klassinen muotoiluvinkki on, että kulmakarvojen pituus on hyvä, kun voi vetää suoran viivan suupielestä silmän ulkokulman kautta kulmakaaren päähän. Joku jäätyneen näköinen tyyppi tuossa kuvassa ei tiedä sen paremmin missä sijaitsee suupieli kuin silmäkulmakaan. Yritetään antaa sen olla häiritsemättä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Askel 4: Sain tosiaan Lumenelta testikäyttöön paljon kehutun kulmavahan. Täytyy kyllä sanoa, että tuote on ehdottomasti kaikki kiitokset ansainnut. Olen tosiaan aivan koukkuuntunut kulmien korostamiseen, enkä mielestäni näytä edes kunnolla heränneeltä, mikäli karvat ovat luonnontilassa. Tässä on pieni ongelma, sillä aamuisin meikkaamiseen on aikaa melko tarkkaan 4 min 32 sek. Värillinen kulmavaha antaa shokkikiireaamuisin (= joka arkiaamu) nopeasti juuri riittävästi väriä ja ryhtiä, että olo on kuitenkin ihan huoliteltu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kulmavaha on kuin pieni ripsari. Käytössä tuo on aivan mielettömän kätevä: pyörökierreharja selvittää karvat ja laittaa ne ojennukseen, vahan sisältämä väri korostaa riittävästi arkikäyttöön ja vaha pitää kulmat ojennuksessa koko työpäivän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Askel 5: Kulmaväri levittyy parhaiten pienellä litteällä vinopäisellä pensselillä. Sävy kannattaa valita huolellisesti. Liian tummasta tulee helposti ”maalatun” ja halvan näköinen lopputulos ja liian lämmin tai keltainen näyttää likaiselta ja tukkoiselta. Väri levitetään karvojen sekaan ja niiden suuntaisesti lyhyin vedoin. Niinkuin muussakin meikkaamisessa, myös tässä pätee se, että on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Eli aluksi vain hitunen väriä siveltimeen ja sitten, kun muoto ja ennenkaikkea oma tyyli on löytynyt, voi intensiteettiä lisätä turvallisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Käytössäni oleva kulmakarvaväri on varsin vaalea, vaikka olen aina ajatellut, että kulmani ovat melko tummat. Sävyltään se on aika paljon harmaaseen taittava kylmä keskiruskea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Valmista tuli!Kyllähän tuo melko hereillä olevalta näyttää – eikö vain!?


8 Responses to “Täydellisiä kulmakarvoja metsästämässä vol. 2”

 1. Avatar Sazu sanoo:

  Sähän ihan sädehdit! Hyvännäköiset kulmat sulla. Mulla oli aiemmin käytössä toi sama Lumenen kulmavaha mutta värittömänä versiona, pelkäsin että ruskea on juurikin liian lämpimän sävyinen. Näin ei ilmeisesti olekaan? Täytynee ostaa seuraavaksi semmoinen tuon loppuunkäytetyn värittömän tilalle. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   No voi kiitti!! Detox teki tosiaan hyvää myös iholle.

   Tuon Lumenen vahan väri on ainakin itselleni ihan täydellinen, vähän harmaaseen taittava melko vaalea, neutraali ruskea. Tykkään oikein kovasti!

 2. Avatar Marsu sanoo:

  Tosi kiva väri ja lopputulos! Mielestäni voisit vielä kokeilla pidentää kulmakarvoja siveltimellä ja värillä 1 cm (silmien ulkonurkissa siis).

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tiedätkö mitä Marsu – olet niin oikeassa! Ensin katselin kuvia ja olin ihan, että eeeeiii, mutta sitten tajusin, että tuohan on oikeastaan hyvä vinkki, kulmat saisivat ihan uutta ryhtiä yhdestä lisäsentistä. Eli kiitos tästä ja kuvatodisteita seuraa! :D

 3. Avatar Tuike sanoo:

  Ei kai tuo harja ole papa-näytteenottoharja, joita joskus taisin antaa kokeiluun (on huippu ripsiharja myös)?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha! Kyllä vaan on – ja kiitos siitä! Muistaakseni sain näitä alunperin kaksi, mutta toinen on hävinnyt jonnekin (Karkille tai Peetulle, veikkaisin). Tätä viimeistä käytän päivittäin – ja käytin jo ennenkuin opin oikeasti käyttämään väriä kulmissa. :D

 4. Avatar Marjukka sanoo:

  Näytät Minttu tosi kauniilta. :)