Vapun paras drinkki: 3 x Mojito

tiistai 29. huhtikuun 2014

1 Mojito

Mojito on yksi herkullisimmista, raikkaimmista ja helpoimmista drinkeistä, mitä on. Otsikosta poiketen, voisin jopa väittää, että kyseessä on koko kesän paras drinkki. Mojito toimii loistavasti aperitiivina ja sitä on myös helppo varioida sopimaan esim. cocktail-palojen kanssa nautittavaksi.

Tässä on kolme erinomaisen hyväksi havaittua versiota Mojitosta. Kaikki muunnokset eivät syntyneet ihan suunnitelmallisesti, mutta joskus sattuma auttaa löytämään kivoja uusia vaihtoehtoja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PEETUN PARAS PERUS-MOJITO

Alunperin Mojito oli vain Peetun bravuuri ja tämä ohje on varmaan lähimpänä sitä perinteistä. Tämä valmistetaan mielellään aika pitkänä ja runsaiden jäiden kera, jolloin lopputulos ei ole ihan niin tymäkkä ja juoma pysyy viileänä pitkään.

Ainekset (yhtä drinkkiä varten):

 • 4 cl Bacardia tai muuta vaaleaa rommia
 • 2 tl sokeria (mieluiten tummaa)
 • 1 1/2 – 2 limeä lohkoina
 • pikku kourallinen mintunlehtiä
 • jääpaloja
 • Sprite tai muu makea kirkas sitruunalimppari

Laita sokeri, hyvin pestyt limelohkot ja mintunlehdet pitkähköön lasiin. Muusaa puukapustalla tai vastaavalla niin, että limeistä irtoaa mehua ja mintunlehdet rikkoontuvat. Mittaa päälle rommi, täytä lasi jäillä ja kaada päälle sen verran Spriteä kuin mitä lasiin mahtuu. Tarjoile pillin kanssa ja laita mielellään myös pitkä lusikka, jolla limeistä voi tökkiä vielä lisää mehua juomaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINTUN PALMA JAFFA -MOJITO

Tarkoitus oli kyllä tarjoilla tyttöillallisten aperitiivina ihan tavallinen Mojito – vähän lyhyempänä ja aavistuksen makempana versiona vain. Kävi sitten kuitenkin niin, että arvoisa allekirjoittanut unohti ostaa limpparit. Niin tyypillistä. Illallisten pitopaikka oli myös sen verran landella, että ihan tuosta vain ei olisi Sprite-ostoksille pyrähdetty. Onneksi illan emännän kaapista löytyi lastenjuhlista yli jäänyt iso pullo Hartwallin sitruunaista Palma Jaffaa. Testauksen jälkeen totesimme, että tästähän tuli oikein hyvää.

Valmistus muuten kuten edellä, mutta sokeria en näihin laittanut kuin ihan muodollisen vajaan puoli teelusikallista per lasi. Pieneen lasiin riittää myöskin puolikas lime drinkkiä kohti eikä minttuakaan tarvitse olla kuin 5 – 6 reilun kokoista lehteä per lasi. Tarkoitus kun on, että sekaan mahtuu vähän sitä nestettäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

SAARIKYLIEN MARJA-MOJITO

Tarina on tässä melkein sama, paitsi tällä kertaa kukaan ei unohtanut ostaa mitään. Korkeintaan unohdettiin, että eihän kulinaristiperheen mökkipakastimen vähäistä tilaa todellakan tuhlata jääpaloihin. No, suunnilleen jääpaloja vastaava määrä kokonaisena pakastettuja mansikoita lasiin ja uusi Mojito-versio oli syntynyt! Paitsi että meillä ei tälläkään kertaa ollut Spritea – eikä nyt mitään muutakaan limsaa. Eli kuplat ovat peräisin sitruunan makuisesta kivennäisvedestä!

Marja-Mojitoihin laitoin reilut pari teelusikallista sokeria, sillä sekä marjat että juoma olivat sokeroimattomat. Limeä on näissäkin vain puolikas per drinkki. Mansikat lisäsin samassa vaiheessa kuin jäät, eli muusauksen jälkeen. Näin mansikoista tuli vain mieto makuvivahde juomaan. Tosin en kyllä tiedä, voiko tätä versiota enää kuitenkaan Mojitoksi kutsua – mutta hyvää se oli siitä huolimatta!

Kivaa vappua kaikille! Cin Cin!


4 Responses to “Vapun paras drinkki: 3 x Mojito”

 1. Avatar MouMou sanoo:

  Oon säälittävä ja jouduin tyytyyn himoissani raskausajan Mojito-korvikkeeseen! :D http://moumou.refashion.fi/2014/04/27/jaahilesmoothie-mojito-himoon/

 2. Avatar Hanna sanoo:

  Nami, Mojito on niiiin hyvää! Join elämäni parasta Mojitoa pari vuotta sitten Rodoksella. Voi toki olla että se rento lomafiilis lisäsi juoman hyvää makua. Mikäpä ei maistuisi hyvältä auringonpaisteessa biksut päällä ;)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Niin se taitaa kyllä olla, että seura, fiilis ja ympäristö vaikuttaa varsin paljon makuelämyksiin ylipäätäänkin. :)