Leopardishortsit ja kashmir-neule

keskiviikko 30. huhtikuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikonloppuna – eli vain muutama päivä sitten – tuli pötköteltyä pitkät pätkät bikineissä parvekkeella. Välillä oli jopa niin kesäinen fiilis, että piti mennä sisälle jäähylle. Vielä toissapäivänä maanantaina, kun vietimme töiden team building -päivää kaupungilla, paljaat sääret, olkapäät ja jopa varpaat oli ihan normaali näky. Ja mikä ettei olisi ollutkin, lämpöasteita kun oli parhaimmillaan yli 23.

Jostain syystä ilmojen haltija kuitenkin aina vuodesta toiseen muistaa, että vapuksi pitää olla viileää ja mieluiten lumikuurojen uhka päällä. Aivan erehtymättömästi tuntuu menevän säiden säätäminen tälläkin kertaa, sillä eilen iltapäivällä alkanut lämpöasteiden putoaminen on jatkunut kiitettävään tahtiin ja nyt on taivaskin sen verran tanakassa pilvessä, että ei ihmetyttäisi, vaikka sieltä alkaisi tipahdella kissoja ja koiria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomi taitaa olla jo siirtynyt yksimielisesti viettämään vappua. Tässä neljäntoista Ruotsi-vuoden aikana olen pikkuhiljaa oppinut siihen, että täällä tuo ei ole mikään erityisen merkittävä häppeningi. Opiskelijat hulinoivat tahoillaan ja ilmeisesti esmes Uppsalassa vappu saattaa jopa näkyä aavistuksen katukuvassa. Huomenna poliittisesti aktiivit marssivat ja puheitakin kai pidetään, mutta meille muille tämä ei ole sen suurempi juhlapyhä kuin vaikkapa arkipyhänä pidetty Helatorstai.

Muutamina vuosina yriteltiin Suomi-porukan kanssa viritellä vappu-piknik -perinnettä, mutta ei se nyt ihan samalta tunnu olla keskenänsä jossain puiston nurkassa serpentiinit kaulan ympärillä viltin päällä istumassa. Vaikka Marin itse tekemät munkit olivatkin kyllä aivan loistavan herkullisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan hyvin kuitenkin tällaiseen mukavan hileiseksi muuttuneeseen vappu-tunnelmaan sopii Peetun asu. Henkan leopardishortsit ovat juuri teemaan sopivan reteät. Boomerangin tummanpunainen suloisen suuri kashmir-neule rauhoittaa tilanteen ja lämmittää ihanasti. Tarkoitus oli vielä leikkiä vähän hiusväreillä, mutta niistä tulee tutorial toisena päivänä.

Itse taidan kaivella jo talvisäilöön roudaamani maihinnousutakin uudelleen esiin ja tsekata, jos vaikka Camilla innostuisi kaveriksi vappukokkoa katsomaan. Niin, ihan täysin ilman perinteitä ei täälläkään tosiaan olla. Vappuun kuuluu kokon polttaminen ja sytyttämistä edeltää yleensä melko harras kevätpuhe ja kuorolaulua. Virallisia kokkoja on Tukholman alueella muutamia, isoimmat Riddarholmenilla ja Skansenilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • neulepaita, Boomerang
  • shortsit, H&M
  • nilkkurit, minimarket


Comments are closed.