MET Gaala – Top 5

tiistai 06. toukokuun 2014

Muotimaailman vuoden tärkein red carpet -häppening on MET gaala Metropolitan Museum of Artissa. Eilen juhlittu tapahtuma kerää paikalle muodin silmäätekevät – ja tietty varsin edustavan katsauksen fashion-henkisiä celebrityjä. MET gaalan dress code on sama kuin esim. Oscareitten – eli white tie – mutta yleensä MET tarjoaa vähän uskaliaampia ja kokeilevampia luomuksia.

Tänä vuonna mitään ihan posketonta mekkovirittelyä ei silmiini osunut. Silti en voi mitenkään väittää, että kaikki olisi mielestäni ollut onnistuneesti ja kauniisti pukeutuneina paikalla.

Vahvimmat juhlapukeutumistrendit MET gaalan perusteella ovat: metalliset materiaalit (edelleen), gobeliinikukkaset (metallinkiiltoa näissäkin monesti), isojen koristekivien käyttö puvun kankaassa ja materiaalien kolmiulotteisuus muutenkin, kapea kaistale paljasta ihoa ylävatsan kohdalla ja merenneitosiluetti.

Bongasin omat suosikkini punaiselta matolta. Koko kavalkadin voi käydä tsekkaamassa vaikka täältä.

Emma-Stone-Andrew-Garfield

Emma Stone toteutti ”vilautan pikkuisen paljasta palleaani” -tyylin ehdottomasti raikkaiten. Pinkki toppi (Thakoon) on hiukan sporttihenkinen, mikä tunnetusti menee Mintulle himaan. Fuksia hulmuava helma (myöskin Thakoon, luonnollisesti) on upean elegantti ja metalliset asusteet yhdessä harkitun sotkuisen letin kanssa tekee kokonaisuudesta kertakaikkiaan nautittavan!

Joan-Smalls

En ole mikään suunnittelija Vera Wangin suuri fani, mutta tämän Joan Smallsin kantaman puvun kohdalla olen valmis tekemään poikkeuksen. Ehdottomasti yksi illan kauneimpia tulkintoja merenneitosiluetista ja huikeilla violeteilla huulilla terävöitetty kokonaisuus on yhtäaikaa elegantti ja fashion.

Karolína-Kurková

Karolina Kurková ja Marchesan hengästyttävän upea puku. Täydellinen tulkinta klassisesta gaala-asusta huikein kukkaprintein ja korostetuin suurin aaltoilevin laskoksin vaatinee kantajaksi juuri Kurkován kaltaisen jääviileän pitkän kaunottaren. Upea timanttikaulakoru ja pelkistetty stailaus on täydellisessä tasapainossa. Ehdottomasti illan upein kokonaisuus!

Margot-Robbie

Oma henkilökohtainen suosikkini on kuitenkin Margot Robbie ja Pradan älä mulle ala -cool kokonaisuus. Kivin ja metallirenkain koristeltu organza-toppi korkeine kauluksineen ja mosaiikkimainen hame eivät ehkä ole kaikkein pysäyttävin ilmestys MET gaalan tapaisessa tilausuudessa. Yhtäkaikki rakastuin kokonaisuuteen sen elegantin voimakkuuden ja tasapainoisen kompromisseja tekemättömän naisellisuuden vuoksi.

Rihanna

Voin kuvitella, että Stella McCartneyn Rihannalle suunnittelema asu jakaa varmasti mielipiteitä. Omasta mielestäni sen paikka on ehdottomasti top vitosessa. Kirkkaanvalkoinen, avomielisesti hyvin tuunattua vatsalihaksistoa paljastava, olkalinjaa markkeeraava mekko ei voisi sopia paremmin kantajalleen! Täydellinen esimerkki siitä, miten onnistunut kokonaisuus on paljon enemmän kuin osiensa summa.

Tähän lopuksi vielä bonuskuva. En itseasiassa pidä SJP:n muhkeaa Oscar de la Renta -mekkoa mitenkään erityisen onnistuneena. Etupuolelta otetuista kuvista saa sen vaikutelman, että parka pieni aivan hukkuu asun pöyheyteen.

Sarah-Jessica-Parker-carried-her-gown-up-steps

 

Takaa puku on sen sijaan kuin tehty virallisille MET gaala -rappusille!

Kiitos kuvista: PopSugar


Comments are closed.