Fashion Issues: Critical Fashion Studies

keskiviikko 07. toukokuun 2014

Toukokuun 16. – 17. järjestetään täällä Tukholmassa erittäin mielenkiintoiselta vaikuttava Muotitieteen symposium teemalla Fashion Issues: Critical Fashion Studies.

Kaikille avoin tapahtuma on maksuton, mikä on aivan huikeaa, sillä paikalla on käytännöllisesti kaikki merkittävät alan asiantuntijat. Puhujalistalla on mm. Patrizia Calefato (Associate Professor in Semiotics, Dipartimento dei Lettere, Lingue, Arti. Italianistica e Culture comparate, Bari University, Italy), Christopher Breward (Professor of Fashion History and Principal of Edinburgh College of Art, UK) ja Fiona Dieffenbacher (Assistant Professor of Fashion Design and Director of the BFA Programme in Fashion Design, Parsons the New School, USA). Tapahtuman järjestää oma ex-opinahjoni Tukholman yliopiston Centre for Fashion Studies yhdessä italialaisen University IUAV of Venice kanssa.

fashion issues

Itse aion ehdottomasti rynnätä paikalle viimeistään perjantaina töitten jälkeen, sen verran mielenkiintoisilta vaikuttavat myös puheenvuorojen aiheet ja kysymyksenasettelu. Symposiumissa käsitellään mm. aiheita: “FASHION DESIGN SCHOOLS & CRITICAL THINKING: PRACTICES & PROCESSES” ja “THE BUSINESS MODEL: FASHION DESIGN SCHOOLS & THE INDUSTRY”. Itseäni kiinnostaa erityisesti tuo teorian ja muotiteollisuuden välinen vuorovaikutus. Jotenkin tuntuu, että muodin teoria on onnistunut pölyttymään muutamassa vuodessa varsin kauaksi todellisesta tekemisestä.

Koko ohjelman voi tsekata täältä. Tapahtumapaikka on Nordiska museet.


Comments are closed.