Viikon drinksu: Margarita

lauantai 28. kesäkuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirpeänmuikea, suolareunuksella terästetty Margarita on ehdottomasti yksi kesädrinksusuosikeistani. Sitrushedelmän viilentävä kirpsakkuus ja koristeen suolaisuus on kuin luotu sammuttamaan hikisen päivän jano.

Margarita on ollut suosikkini jo ikiajoista alkaen ja matkan varrella on tullut saatua välillä mitä kummallisempia virityksiä drinkkitilauksen vastineeksi. Yksi mieleenpainuvimpia on noin ziljoona vuotta sitten Portugalissa tilaamani versio. Pöytään kiikutettiin isoon lasiin tehty ätläkän makea kirkkaanpunainen juoma. Voipi olla, ettei baarihenkilökunnalla ollut aavistustakaan, mitä olivat tekemässä. Yleisin ”ongelma” Margarita-tilauksen kanssa on se, että puolipitkän lumisohjoisen Frozen Margaritan kuvitellaan olevan sama asia.

Ihan puritanistisimmillaan Margarita sisältää 2 cl tequilaa, 2 cl triple seciä ja 2 cl sitruunan tai limen vastapuristettua mehua. Pitkällisten testailujen jälkeen baarimikko-Peetu on päätynyt hiukan toisenlaisiin mittasuhteisiin – ja olen vilpittömästi sitä mieltä, että neidon valmistama Margarita on maailman paras!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARGARITA á la PEETU

Ainekset yhteen drinkkiin

 • 3,5 cl tequilaa (me käytetään mieluiten ”Gold” versioita tequilasta, niiden maku on hiukan pehmeämpi, aromikkaampi ja vähemmän hyökkäävä)
 • 2 cl Cointreau-likööriä
 • 1/2 – 1 sitruunan mehu (aika usein Peetu tekee Margaritan myös limeen, silloin 1 kpl on hyvä määrä, vähän hedelmän mehukkuustasosta riippuen. Limeä ja sitruunaa voi myös yhdistellä, jos haluaa testailla erilaisia nyansseja)
 • jäitä
 • suolaa

Margarita 3 Margarita 4

Valmistus:

Aloita puristamalla mehu sitruunoista/limestä suoraan sheikkeriin. Sen jälkeen voi hedelmänpuolikasta käyttäen tehdä suolareunuksen laseihin. Perinteisesti Margarita tarjotaan jalallisesta cocktail-lasista tai erityisestä Margarita-lasista. Meillä ollaan tykästytty tuollaiseen mutkattomaan pieneen juomalasiin – fiilis on vähän kuin ”kotona Mexasissa”.

Pyyhkäise lasin reuna sitruunanlohkolla, laita pieni määrä suolaa lautaselle ja pyöritä lasia, kunnes olet tyytyväinen koristereunukseen. Suolaa voi laittaa vain lasin toiselle reunalle, mikäli drinksun vastaanottaja ei ole suolaisen ystävä. Meillä on yleensä topakat reunukset – usein selkeästi paksummat kuin mitä näihin kuviin (hienostelusyistä) tehtiin.

Margarita 5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi mittaa alkoholi sheikkeriin ja heiluttele jäiden kanssa kunnes juoma on kylmää. Tässä vaiheessa ei kannata hosua, sillä parhaimmillaan Margarita on aivan jääkylmänä. Toisekseen juomalle on ihan hyväksi, jos mukaan sulaa pikkuisen vettä jäistä.

Lopuksi kaada herkkujuoma varovasti laseihin. Tässä vaiheessa tulee olla huolellinen, että suola ei sekoonnu juomaan. Makuristeytyksen tulee tapahtua vasta kielen päällä täydellistä elämystä tavoiteltaessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ei sitten muuta kuin Skåååål!! Ja paljon aurinkoisia Margarita-kesäpäiviä toivoen!

PS. Olen seurannut hämmentyneenä ja pikkuisen kauhuissani Suomessa tapahtuneita käännöksiä tasa-arvoisen avioliittolain kohdalla. Siis niinku oikeesti!? Ei uskoisi, että aikuiset ihmiset, meidän asioista päättävät, meidän rahoilla elävät poliitikot, voivat oikeasti olla sitä mieltä, että tämä ihmisoikeuskysymys olisi jotenkin mielipideasia tai asia, jonka välitöntä käsittelyä ja tilanteen korjaamista ei pidetä välttämättömänä. Toimikoon tuo meidän melkein sateenkaarivärityksinen drinksuntekoalusta symbolisena tukieleenä kaikille niille, joita tämä surrealistinen, mutta valitettavasti todellinen, nykyhetki koskettaa henkilökohtaisesti. Muutos on tulossa!


4 Responses to “Viikon drinksu: Margarita”

 1. Avatar sr sanoo:

  Slups mitkä driksut! Täysin samaa mieltä avioliittoasiassa. Olen aina maailmalla ollessa ollut äärimmäisen ylpeä hyvin tasa-arvoisesta Suomesta. En tällä hetkellä. Surettaa ja hävettää jopa. Mutta kuten sanoit, muutos on tulossa :-)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Muutos tuntuu aivan väistämättömältä! Jotenkin hullua kuitenkin, että Suomessa, maineeltaan erittäin tasa-arvoisessa maassa, asiasta tuli tällainen vääntö. Todella outoa ja – kuten sanoit – suorastaan hävettävää!

 2. Avatar JennL sanoo:

  Drinkit näyttävät herkullisilta! Oma suosikkidrinkkini on mansikkamargarita, mikä tosin on hyvin paljon makeampi ja marjaisampi. Mutta valitettavasti sitäkin saa välillä esansseista tehtynä, eikä aidoista marjoista, hyi!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos, kun muistutit – pitääkin muistaa valmistaa mansikkamargaritaa vielä, kun saa hyviä tuoreita mansikoita! En ole mikään varsinaisesti makeiden makujen ystävä, mutta luonnostaan makeat marjat ja hedelmät ovat aivan eri asia!

   On kyllä ihan älytöntä, että melkein kaikkia perusdrinkkejä saa joinain ihmeellisinä ”drinkkimixeinä” ja esansseina. Eihän se todellakaan ole sama asia! Mielummin olisi sitten väsäämättä mitään drinkkejä, jos ei halua tehdä niitä oikeista raaka-aineista.