Kesäkengät

keskiviikko 02. heinäkuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei nyt pitäisi varmaankaan olla ihan ylenpalttisen sarkastinen ikuisuusaiheen nimeltä ”kesäsää” suhteen. Tänään kun on ollut suht kaunista, keskipäivän rankkasadetta lukuunottamatta, ja poikkeuksellisesti yli 15 astetta lämmintäkin. Siitä huolimatta tuntuu kyllä siltä, että eipä Peetu olisi voinut sopivampia kesäkenkiä Asoksen alesta bongata kuin kauniin savenvalkoiset Dr. Martensit. Ihan älyttömästi ei nimittäin niitä sandaali- saatika sitten varvastossukelejä ei ole täälläpäin nähty.

Kävin juuri tsekkaamassa ja näyttäisi siltä, että noita samoja maihareita on alessa edelleenkin muutamassa koossa jäljellä. Tekisi melkein mieleni tilata itselleni samanlaiset… Nuo ovat pehmeämpää nahkaa kuin ihan perusmartensit, mikä on mielestäni oikein positiivista. Noin vaaleista (värisävyn oikea nimi on ”Ivory”) ei kuitenkaan tule samanlaisia jokapaikan kenkiä kuin tummista sisaruksistaan ja se virallinen Dr. Martens -nahka vaatii kyllä vähintään pari paketteja Compeedeja ennekuin ne saa kesytettyä käyttöön.

Jos nyt joku (muukin) innostuu tekemään tilausta, niin Peetun vinkki on, että näissä on aavistuksen naftimpi kokomitoitus kuin tavallisesti. Eli Mintun mustat koon 38 maiharit on Peetulle ihan ok, mutta nyt piti ottaa koko 39.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vaaleat Dr. Martensit näyttävät jotenkin keveämmiltä ja vähemmän agressiivisilta – ehkä jopa, epäloogista kyllä, sirommilta kuin mustat sisaruksensa. Ehkä on kuitenkin syytä kysyä ensin Peetun mielipidettä, ennenkuin alan tilata tismalleen samanlaisia itselleni.. Ehkei näiden kanssa ole kuitenkaan ihan sama kuin esim. Conversen tennareitten. Jossain vaiheessa sekä Karkilla, Peetulla että minulla oli yhtäaikaa samanlaiset tuliterät valkoiset All Starsit! Varsin yksilöllistä pukeutumista. Haha!


4 Responses to “Kesäkengät”

 1. Avatar Satu sanoo:

  Moi! Olen hyväksynyt uusien kenkien pienen epämukavuuden, mutta paketillista – parista puhumattakaan – en pysty edes kuvittelemaan käyttäväni minkään kenkien kesyttämiseen. Kenkäparissa on silloin joitain perusteellisesti pielessä, ja sellaiset jätän kauppaan. Muut tietysti toimivat tavallaan. Varviskelejä odotellessa :-)

  • Minttu Minttu sanoo:

   No en kyllä itsekään minkään muiden kenkien kuin juuri Dr. Martensien. Niihin ihan kuuluu se, että ne on aluksi aivan sairaan kovaa nahkaa, joka sitten muokkaantuu kunkin käyttäjän oman jalan mukaiseksi. :)

 2. Avatar Emmi L. sanoo:

  Mä oon tän sairauden myötä joutunut hyväksymään sen asian, että jos ne kengät ei oo heti hyvät niin ne ei tuu koskaan hyviksi :( Mulla nimittäin on sen verran kummallinen iho ja kroppa muutenkin, että ne antaa periksi siinä vaiheessa kun normaaleilla ihmisillä antaa ne kengät periksi.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No kyllä olen ihan muutenkin sitä mieltä, että vaatteiden, kengät mukaanlukien, pitäisi tuntua hyvältä heti ostohetkellä. Mitä ihmeen pointtia niissä muuten olisi? Jostain syystä kuitenkin (ja mittavan blogien lukemisen ja bloggarikokemusten jälkeen) päätin, että just ne mustat Dr. Martensit on poikkeus omasta säännöstäni. Enkä kyllä ole katunut. Hiukan ”kesytys” kesti, mutta siihen olin varautunut, ja nyt kengät istuvat kuin villasukat, ovat lämpimät kylmällä ja viileät kuumalla… Ihan täydelliset siis!