Viikon drinksu: Mansikkadaiquiri

lauantai 19. heinäkuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Viikon drinksu” is back! Varmasti kaikki olittekin jo ihan ihmeissänne viime lauantaina, että millä ihmeellä sitä nyt mieltänsä virkistäisi ja makuhermojaan kutkuttelisi, kun Minttu ja viikon drinksu ovat lomalla! Tänään herkutellaan sesonkiin täydellisesti sopivalla Mansikkadaiquirilla. Drinksuun sopii ihan mainiosti myös ne vähän vähemmän makeat loppusesongin mansikat ja jos pakkasesta löytyy vielä viime kesän satoa, voi osan jäistä korvata niillä.

MANSIKKADAIQUIRI

Ainekset (yhteen drinkkiin):

 • 4 cl vaaleaa rommia, esmes Bacardia
 • 2 cl limen tai sitruunan mehua
 • 1/4 dl tuoreita mansikoita
 • 1/2 dl jäitä
 • sokeria

 

Mansikkadaiquiri 2

Valmistus:

Murskaa jäät. Periaatteessa tarkoituksenamme oli käyttää aivan hillittömän hienoa manuaalista jäämurskainta, jonka sain joululahjaksi viime jouluna. Jäät menivät ihan ok kokoiseksi muusiksi, mutta laitettiin ne nyt sitten blenderiin vielä pyörimään yhdessä mansikoiden kanssa. Periaatteessa siis homma menee niin, että kaikki aineet mitataan blenderiin ja hurutellaan tasaiseksi.

Käytännössä aivan mainio Mansikkadaiquiri syntyy myös ilman blenderiä. Jäät vain joko puhtaan keittiöpyyhkeen tai sitkeämuovisen (tyyliin ”minigrip”) pussin sisään. Hellästi esim. perunamuusinuijalla paukutellen saa jäistä ihan riittävän pientä murskaa. Mansikat voi muusata ihan klassisesti haarukalla painelemalla.

Mansikkadaiquiri 3

Monet laittaa sokeria tai sokerilientä jo itse drinkin sekaan. Me ollaan aika kirpeiden ja raikkaiden makujen ystäviä, joten sokeri asennetaan cocktail-lasin reunaan samalla tekniikalla kuin suola Margaritassa. Siitä on sitten helppo annostella makeutta tarpeen mukaan. Tosin, mikäli mansikat ovat selkeästi tosi kirpeitä tai aavistuksen raakoja, kantsii heittää 1-2 teelusikallista sokeria jo blenderiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Yksi kaunis mansikka per lasi kannattaa ottaa talteen alkuvaiheessa. Puoliväliin halkaistu marja lasin reunassa on kaunis ja kesäinen yksityiskohta ja useimmiten myös arvostettu herkkupala drinksuttelun lomassa.

Ihanaa ja aurinkoista lauantaita kaikille! <3


2 Responses to “Viikon drinksu: Mansikkadaiquiri”

 1. Avatar Emmi L. sanoo:

  Toi on kyllä niin hyvää :) Jenkeissä ovat tehneet tänkin helpoksi ja kaupassa myydään valmiina sellasta mansikkasurvosta jota sitten vaan surrutellaan jäiden ja rommin kanssa!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oiettä haluaisin kyllä niin kovasti Jenkkeihin näkemään kaikenlaisia peruselämän ihmetyksiä! Joista tosin daiquiria varten myytävä mansikkasurvos ei tosiaankaan ole niitä erikoisimpia!