Sinistä, auringonkultaa, legendaarista juomaa ja paljasta pintaa

maanantai 21. heinäkuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen lomanjälkeisen työpäivän kunniaksi tässä vielä vähän muistoja Gotlannin reissulta.

Aika usein kuulee bloggarien valittavan, että kun ei oikein kehtaa pyytää ketään ottamaan asukuvia – paitsi tietty toista bloggaria, jolle palvelun voi korvata yleensä samoin tein. Itselläni on aivan sama juttu ja varsinkin, kun viimeisimmissä ihmissuhteissani miespuolinen henkilö on ollut vähintäänkin vastahakoinen/kärsivä/ei-neuvoja-tai-toiveita-kuunteleva tai muuten vain yleisesti ärsyyntynyt siitä ajasta, minkä blogin pitäminen vapaa-ajastani lohkaisee, en ole ollut mitenkään erityisen hanakka pyytämään apua ystäviltäni. Tai saatika neuvomaan, millaisen kuvan haluaisin.

Normaalisti ihmisille riittää lomamuistoja ikuistettaessa yksi kuva per kuvauskerta – mahdollisesti saatetaan ottaa jopa kaksi kuvaa. Ylläoleva ilta-asukuva on Tinnin ottama (kiitos kovasti hun!!) ja ohjeistin, että ota tosi monta niin ehkä yksi on hyvä. Löysin muistikortilta kolme kuvaa. Mutta toisaalta – mekko (Matthew Williamsonin Lindex -mallistosta) on toki täällä nähty ennenkin, joten miksi suotta keskittyä outfitiin, kun ikuistettavana on kaunis keskiaikainen Visby! Mekon sinisyys ja ilta-auringon kullankeltaisuus näkyy eniveis mainiosti. Ehkä onkin vain parempi, etten kovasti huutele ohjeita kuvausvaiheessa?

Maanantai-illan kevennykseksi pitää vielä kertoa yksi juttu, jonka ihan vakavissani luulin olevan urbaani legenda. Visbyssä on nimittäin ihan oikeasti ihmisiä, jotka juovat ”drinkkiä”, jossa sekoitetaan rosé-viiniä ja Fantaa!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siis seriously!? En ole koskaan maistanut (enkä aio!), mutta pelkkä ajatuskin johtaa mielleyhtymät suoraan ikävään vatsatautiin… Vähän happoa sekoitettuna appelsiinilimsan ätläkkyyteen. Ei voi olla hyvää.

Mutta vuosikaudet on tosiaan Tukholmassa pyörinyt huhua, että kauhusekoitus on coolin menoporukan ykkösjuoma rantabileissä. Olenpa nähnyt jonkun täkäläisen juottolan tarjoavan sekoitusta myös liitutaululle rustatulla drinkkilistallaan. Vitsinä, luulin. Mutta ei, nyt on oikein kuvatodisteet, että jotkut oikeasti tilaavat ja juovat rosé-viini-Fanta -litkua.

Lisää ”pics-or-it-did-not-happend” -osastoa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meidän viereiselle aurinkopetille pölähti kölliskelemään ei enempää eikä vähempää kuin kymmenen vähäpukeista vesipoolonpelaajanuorukaista rosé-viiniä ja Fantaa litkimään. I say no more .. :D


6 Responses to “Sinistä, auringonkultaa, legendaarista juomaa ja paljasta pintaa”

 1. Hei mutta St Tropezhan on ihan drinkkiklassikko! Ja itseasiassa ei yhtään hassumpaa. Kantsii testata, eikös se niin ollut että joka päivä täytyy tehdä jotain sellaista, mitä ei ikinä aikaisemmin ole tehnyt? :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ootko tosissasi!? Juomalla on siis oikein nimikin?? Näköjään joka päivä oppii jotain… Haha! Ehkä tuota sitten pitäisi rohkaistua maistamaan. Rosésta tehty sangria on kuitenkin hyvää, vaikka siinä tosin on Spriteä limuna. :)

 2. Avatar Emmi L. sanoo:

  Mulla on kanssa toi ongelma, että kaikki mihin liittyy Fanta aiheuttaa vatsatauti flashbackejä :D Mun saksalaiskaverit juo tosi paljon olut ja cocacola-mixiä mikä tuntui kanssa aluksi aika mielenkiintoiselta.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ehkä se tosiaan on juuri tuo Fanta, mikä aiheuttaa automaattisen vastustusrefleksin. Joskus ysärillä valkoviinin ja Spriten sekoitus oli ihan suosikkini, joten mitenkään täysin vieras ajatus viinin ja limpparin sekoittaminen vähän kevyemmäksi juomaksi ei todellakaan ole.

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Olen menossa Berliiniin ja muistaisin, että sinäkin kävit siellä jokin aika sitten. Lukisin mielelläni ko. aiheen tekstit, mutta en yhtään muista milloin siellä olit, eikä sivupalkin sanoistakaan silmiini osunut Berliiniä. En siis löydä Berliinin bloggauksiasi. Muistaisitko milloin olit, että etsintäni helpottuisi?

  Kiitos jo etukäteen! :D <3

  P.S. Minusta tuo Fanta+rosé kuulostaa aivan mahtavalta. Kiitos, kun kerroit!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Aivan uskomaton juttu, että satuit kysymään Berliini-juttujani juuri tänään! Vahvistin nimittäin juuri syyskuun alkuun viikonloppureissun kyseiseen unelmakaupunkiin ja ajattelin tehdä tänäiltana pienen insipiraatiopostauksen aiheesta! Blogin sivupalkissa ei valitettavasti näy kuin kaikkein eniten käyttämäni tagit, mutta tässä on linkki vanhoihin Berliini-juttuihini: http://go4itvol2.indiedays.com/tag/berliini/