Crazy Cat Woman strikes back

sunnuntai 27. heinäkuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me kaikki – minä itse mukaanlukien – taisimme ajatella, että Nellyn alesta hankittu kreisi kissamekko ei ehkä ikinä koskaan päädy oikeasti käyttöön. Peetu tosin on ilmoittanut, että hän kyllä mielellään pukeutuu kissaprinttiin, mikäli helman pituus voidaan säätää siihen vähän polven yläpuolelle.

Ihana helle täällä vain jatkuu. Tänään tosin puolen päivän aikaan heitti päälle ihan kauhuelokuvatasoisen ukkosen. Olin ihan kaikessa rauhassa lukemassa aamun lehteä ja hörpimässä aamukaffetta (kieltämättä tavallista myöhempään, mutta onnistuin eilen tekemään pienen visiitiin ”viihteellä” kutsuttuun elämänalueeseen ja nukuin aamulla poikkeuksellisesti niinkin myöhään kuin vähän yli kymmeneen…), kun yhtäkkiä alkoi pimentyä niin, että tuskin enää näin lukea ilman valoa.

En muista, milloin olisin todistanut yhtä rajua ukkosenilmaa. En varmaan milloinkaan täällä Tukholmassa asuessani ainakaan. Ukkos-mäiskettä ja monsuuni-tyyppistä sadetta kesti vajaan tunnin. Hienoa oli kyllä kuunnella ja katsella showta. Tosin sen verran taajaan alkoi pii-paa-autojen mekastus välittömästi pahimman hässäkän jälkeen, että hiukan pelkäsin, että jotain vakavaa olisi sattunut. No, iltapäivälehtien otsikoihin luottaen voin kai uskoa, että mitään sen katastrofaalisempaa ei kuitenkaan tapahtunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhä edelleenkään en suostu valittamaan helteestä. Oikeastaan ainoa miinus-puoli on se, että tietyt, vähän hikisemmät kotihommat ei vain nyt yksinkertaisesti onnistu. Pelkkä imurin ajatteleminenkin saa kropan sisälämpötilan nousemaan epäterveellisiin lukemiin.

Eilen tuli tosiaan siis pyörähdettyä ihan oikein yöelämässä (old is not dead – you see…). Oli oikein mukavaa ja kivaa ja tapasin monia hauskoja tyyppejä illan aikana. Jos nyt tähän heittäisin yhden tosi kivan Tukholma-vinkin, se menisi näin: af Chapman -laiva Skepsholmenilla on ehkä monille tuttu majoituspaikkoja etsiskellessä. Tänä kesänä yksi mun all time favorite ravintola, Urban Deli, vastaa af Chapmanin keittiöstä

Eli tarjolla on siis kivaa (=hyvää ja mietittyä) ”pikaruokaa” (=hampurilaisia, wrapsejä, katkarapuleipiä), kohtuulliseen hintaan. Konseptin nimi on näköjään ”Urban Deli goes af Chapman”, mutta sen tarkempia nettikoordinaatteja tälle yhteistyölle ei näytä löytyvän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

af Chapman – hostellilaiva sijaitsee tosiaan niin herkullisen hyvässä paikassa kunkun linnaa vastapäätä Skeppsholmenilla, että suorastaan kuvittelisi, että paikalla olisi enemmänkin jengiä tilaamassa herkullista ”pulled beef wrap” -annosta – ja muitakin terassihengailua ajatellen rakennettuja annoksia. Ihan hyvin riitti aurinkokannella kuitenkin vapaita lepotuoleja aurinkoisena lauantai-iltana. Vaikuttaa siis siltä, että kovin moni ei tätä mansikkapaikkaa ole vielä löytänyt.

Camilla tilasi ”skagen toast” -katkarapuleivän, joka oli raikas ja täyttävä, hintaansa nähden iso ja käsin kuoritut tuoreet katkaravut kerrassaan herkullisia. Itse söin ”pulled beef” -wrapin, joka sekin oli suorastaan yllättävän mehevä sekä lihan että kasvisten puolesta.

Kantsii siis tosiaankin miettiä af Chapmania lounas- tai illallispaikkana, etenkin, jos on muutenkin tsekkailemassa esmes läheisen Moderna Museetin näyttelyitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • mekko, Nelly.com
  • aurinkolasit, Ray Ban 
  • sandaalit, Marni for H&M


Kirjoittanut Minttu KLO 23:11 Kommentit pois päältä artikkelissa Crazy Cat Woman strikes back

TUNNISTEET: ,

 

Comments are closed.