Viikon drinksu: Ice Cream Dream

lauantai 30. elokuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna on elokuun viimeinen päivä – eli tänään on vielä virallisesti kesä! Sinänsä ihan passelisti olen ollut tämän viikon kesälomalla. Maanantaina alkaa sitten se s:llä alkava vuodenaika, jota en ikinäkoskaan ole oppinut rakastamaan. Tykkään käpertyä sohvan nurkkaan paksun villaisen Pentik-peiton alle kuppi rooibos-teetä kädessä ja töllätä uudestaan ja uudestaan True Bloodin viimeistä sesonkia (tai vaihtoehtoisesti vastikään löytämääni ”How I met your mother” -sarjaa. Sain justiinsa eilen katsottua kolmossesongin loppuun – joten no spoilers pliis!) ja polttaa kynttilöitä ja olla sillain ihanasti haikea. En myöskään mitenkään vastusta kauniin kuulaita alkusyksyn päiviä, jolloin vielä valoa riittää ja luonto pistää parastaan väririntamalla. Syysmuotikin on mielestäni erittäin ookoo – eipähän tarvi stressata siitä, että pallean näyttäminen olisi muotia. Harmaaseen viittaan pukeutuu huomattavasti helpommin. Mutta ei, en ole syksyihminen, en sitten mitenkään.

Eniten tykkään tästä kesän ja syksyn vaihteesta siksi, että se tuntuu uudelta vuodelta ehkä jopa enemmän kuin se varsinainen vuodenvaihde. Täkäläinen syksyisin alkava kouluvuosi-ajattelu on varmasti pitänyt huolta siitä, että en ole yksin fiiliksieni kanssa. Meillähän on nyt aikasmoisen iso muutos edessä, kun Peetu muuttaa pohjoiseen. Aika hurjalta tuntuu jo nyt, kun katselen lapsukaisen tyhjennettyjä hyllyjä ja nurkkiin kertyneitä muuttolaatikoita. No toisaalta, ihan terveellistä mulle itsellenikin päästää irti perheenäiti-roolista ja alkaa miettiä, miksi haluan tulla isona.

Ainiin – tämähän oli kesän lauantai-postaukseksi suunnitellun ”Viikon drinksu”-sarjan finaali – eikä yleinen elämänvaihepohdintapostaus. Tyypillinen syksy-ilmiö tällainen tilittäminen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajattelin jo melkein nimetä tämän kesäkauden viimeisen drinkkivinkin jotenkin tyyliin: ”drinkkien pyttipannu”, ”kimara kaikesta, mitä kaapista löytyy” tai ”terästetty jätskipirtelö toimii”. Mutta päädyin sitten vähän laimeampaan, mutta ehkä vähän houkuttelevanmpaan ”Ice Cream Dream” -nimeen. Pointti on kuitenkin se, että drinkkiin voi hyvin käyttää baarikaapin perukoille pyörimään jääneitä pullonpohjia, pakastimesta löytyviä jätskinjämiä ja satunnaisia marjoja, hedelmiä ja kaikenlaista muutakin hyvää.

ICE CREAM DREAM

ainekset (yksi drinkki):

 • 2 cl rommia (tummaa tai vaaleaa, myös konjakki, brandy tai brandyn tapaiset juomat käyvät hyvin)
 • 2 cl likööriä (Cointreau on aivan ihanaa jätskin kanssa sellaisenaankin, mutta tähän drinkkiin käy käytännössä mikä tahansa likööri – vähän riippuen siitä, mitä on laittamassa alkoholiksi ja mitä jäätelöä on käytettävissä)
 • 1 reilun kokoinen pallo jäätelöä
 • pieni loraus maitoa
 • 1-2 jääpalaa

Ice Cream Dream 3

valmistus:

Laita kaikki ainekset blenderiin ja huruttele tasaiseksi. Kaada kauniiseen lasiin ja tarjoile Milk Shake -efektiä tehostaen mieluiten pillin kera.

Drinksun aineksiksi käy tosiaan kaikki ”ruskeat” alkoholit (paitsi viski ei ehkä kuitenkaan?) ja rommin kohdalla toimii myös vaalea. Likööriksi käy ihan mikä tahansa, kunhan makumaailma jäätelön kanssa osuu kohdilleen. Eli marjaliköörit mieluiten marjaisten jätskien kanssa ja kahvi-, muna- ja kaakaoliköörit suklaisten makujen kanssa.

Me käytettiin tänään suklaakastikeraidoitettua toffeejäätelöä Bacardin ja Cointreaun kanssa ja lopputulos oli aivan erinomainen! Voisin kuvitella, että myös jostain marjalikööristä saisi kivan jälkkäripirtelön sopivan herkkujäätelön kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Parhaimmillaan Ice Cream Dream on juuri jälkiruokana mieluiten hyvän espresson kanssa.

Jos ihan totta puhutaan niin olen jo pitkään suunnitellut, että tämän kesän ”Viikon drinksu” -sarjan päättää juuri tämä, erinomainen, kiva ja helppo jälkkäridrinkki, joka toimii ympäri vuoden. Vähän niinkuin nyt olisi koko kesän kestäneiden ”illallisien” aika päättyä ja nauttia virtuaalinen espresso ja ihana jälkiruokamainen Ice Cream Dream -drinkki.

Varmasti tulen julkaisemaan jatkossakin drinksuvinkkejä, jos törmään johonkin ihanaan ideaan tai saan muuten uutta inspiraatiota drinkki-rintamalta. Nyt syksyn alkaessa ajattelin kuitenkin omistaa tämän lauantai-illan postauksen treeni- ja hyvinvointiaiheisille postauksille. Jotenki se tuntuisi loogiselta kesän drinksutteluista syksyn ryhtiliikkeeseen – ja sitä rataa. Haha!

Tosin ensi viikonloppu menee Berliinissä ja sitä seuraavana olen luvannut ajaa Peetun muuttokuorman Tukholmasta Uumajaan (jep, tajusin, että myös Peetun uudella kotikaupungilla on suomenkielinen nimi). Muuttokuormahommasta tuli mieleeni kysyä, että mahtuukohan sellaiseen pieneen kuorma-autoon, jonka lastitilan mitat on: 135 x 242 x 165 yksi 90 cm leveä patja ja 7 kpl normikokoisia muuttolaatikoita (+ kitara ja Ikea-jättikassillinen kenkiä…)? Jostain mielestäni luin, että tuohon pieneen menee 30 kpl perusmuuttolaatikoita, mutta nyt kun tuo kamamäärä on silmien edessä, tuntuu hiukan epätoivoiselta.

Ehkä mun pitäisi laittaa tämä drinksu sivuun ja mennä vaihtamaan vuokra-auto isompaan?


12 Responses to “Viikon drinksu: Ice Cream Dream”

 1. Avatar Ansku sanoo:

  Minullakin on vielä kesäloma :) Maanantaina, kun syksy alkaa, se loppuu. Ihan sopivasti. Ei sillä, ettenkö malttaisi vielä lomailla! kaksi viikkoa kelpaisi vielä :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo, kyllä mullekin maistuisi vielä lomailu, mutta toisaalta arjen alkaminen tuntuu myös ihan mukavalta. :)

 2. Avatar JennL sanoo:

  Tuonhan voi laskea helposti noista nettisivuilta löytyvistä mitoista, mutta kyllä sanoisin että mahtuu heittämällä. Katsellut kun rahtarit pakkaavat kuorma-autoja ja rekkoja, tiiviisti kun laittaa niin mahtuu puoli elämää pakettiautoon :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   No sillähän itsekin laskiskelin, että kyllä tuon pienimmän auton pitäisi riittää. Mutta sitten iski epäilys, kun katselen tätä tavaramäärää täällä kotona. :)

 3. Avatar ninneri sanoo:

  Muutin tossa kuukausi sitten suht samankokoisella autolla ja mulla oli vielä enemmän kamaa. Eli mahtuu! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Mahtavaa! Seuraava autokoko oli jo sen verran paljon kalliimpi, että olis kyllä huippua, jos tuo pienempi riittää. :)

 4. Avatar kamikaze sanoo:

  Kiitos näistä drinkkivinkeistä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiva, jos niistä on ollut iloa! :)

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Minttu muista varata vuokrapaku ajoissa! Joitain vuosia sitten muutettiin Oona Mikkeliin ja saatavilla oli enää vaan kauhea hiace varmaan 60-luvulta, jota sai ajaa kirjaimellisesti nasta laudassa.
    Mäkin miätin mitä musta tulee isona vaikka kuopus vielä kotona asustaakin. Jätskipirtelö varmaan auttaa.

    • Minttu Minttu sanoo:

     Yes – paku on vuokrattu! Oltiin vuosi sitten samassa tilanteessa, kun Karkki muutti omaan opiskelijakämppään. Nyt olin sitten vähän viisaampi ja varasin auton heti, kun aikataulu oli tiedossa. :)

 5. Avatar maisu sanoo:

  Voi minua, edellinen vuokrapakua kommentti oli siis maisulta :)