Treeni ja syöminen

sunnuntai 28. syyskuu 2014

Pelkkä treeni ei riitä, jos haluaa hyvään kuntoon. Pitää myös syödä – ja syödä tarpeeksi ja oikein. Mikään uutinen tämä ei varmastikaan ole kenellekään, joka on vähänkään aktiivisemmin harrastatanut kuntoliikuntaa. Treenaaminen ei ole kivaa eikä antoisaa, jos energiavarastot ovat nollissa. Tuloksena on helposti ihanasti maitohappokipeiden lihasten sijaan päänsärky ja pettymyksen täyteinen ei-musta-oo-mihinkään -olo.

Toisaalta täysi vatsa ei sekään ole mikään mukava treenikaveri. Itse en aikakaan pysty yhtään mihinkään, mikäli kunnon ruokailusta on alle kolme tuntia. Eikä kysymyksessä ole mikään hienostelu vaan ateria saattaa tehdä ihan vakuuttavia yrityksia tulla takaisin tervehtimään päivänvaloa. Ei mikään loistava fiilis urheillessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä nyt pari viikkoa kuuden viikon kuntoiluhaasteeni kanssa tsempattuani, olen löytänyt muutaman herkullisen ja hyvin energiaa antavan välipalan. Tuntia-paria ennen liikuntasessiota nautittuna näistä saa justiinsa sopivasti energiaa, mutta vatsa ei silti tunnu liian täydeltä.

Välipala 1: Marjoja, siemeniä, manteleita ja rahkaa. Puoli purkkia rahkaa, auringonkukansiemeniä, manteleita ja pieni ropautus esikypsennettyjä kaurahiutaleita on herkullinen ja terveellinen pieni pala ihan milloin vain. Itse tykkään happamista maitotuotteista, mutta jos ”raaka” rahka tökkii, herkkua voi makeuttaa teelusikallisella luomuhunajaa.

Treeni & Ruoka 2

Välipala 2: Vihersmoothie pinaatista, basilikasta ja avocadosta. Sitruuna tai lime antaa smoothielle kaivattua raikkautta (pelkkä pinaatti on aika ankaran makuista…) ja pellavansiemenistä saa kaikkea mahdollista soluja hellivää, uudistumista ja palautumista edistävää. Avocadon ansiosta koostumuksesta tulee ihanan kermaisaa ja hyvät kasvisrasvat pitävät nälän poissa treenin aikana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Välipala 3: Ruisleipä on ihan parasta super-foodia! Valitettavasti täällä meidän puolella Pohjanlahtea ei tunneta ihan yhtä laajaa ruisleipävalikoimaa kuin mitä koto-Suomessa. Onneksi kaupasta sentään löytyy yhtä Fazerin perusversiota, jota pitää aina löytyä varastoista. Muusattu avocado, ripaus suolaa ja vähän pippuria myllystä ja täydellinen pikavälipala on valmis!


6 Responses to “Treeni ja syöminen”

 1. Avatar Salla sanoo:

  Kiitos Minttu hyvästä blogistasi. Tykkään! Tsemppiä kuuden viikon kuntoiluhaasteeseen, taidan itsekin pistää haasteen pystyyn! Jei!

 2. Avatar Aikkku sanoo:

  Rahka kyllä tökkii välillä, sen vuoksi siihen kaipaisi jotain kivoja ohjeita millä sitä maustaa. Onko nuo pellavansiemenet ihan tavallisia? Vihersmoothieita en ole koskaan kokeillut, vaikka meilläkin oli terassilla ja on edelleen basilikaa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Pellavan siement on ihan tavallisia (luomu)siemeniä. Laittelen niitä aina mihin milloinkin, mutta smoothiessa ne menee huomaattomimmin alas, jos ei tykkää niiden olemuksesta muuten.

   Jos pelkkä rahka tuntuu liian tönköltä, sitä voi ohentaa – ja tehdä helpommin alasmeneväksi sekoittamalla siihen hiukan joguttia. Suomesta saa myös aivan ihanaa mustikkajauhetta, jota hamstraan aina mukaani kotimaan reissuilla. Se sopii erinomaisesti myös rahkaa maustamaan!

 3. Avatar MouMou sanoo:

  Multa menee AINA teksti ohi, jos kuvissa on kissa! :D <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tuo pikkukarvakuono on aivan mahdoton kuvausassistentti. Nykyään en saa mitään blogikuvia otettua ilman neidin uteliasta pöllöilyä mukana. Eilen oli pakko sulkea katti toiseen huoneeseen, kun kuvasin uutta huiviani blogia varten… Lattialle aseteltu mytty oli aivan liian houkutteleva hyökkimiskohde… :D :D