Pink Ribbon manicure

perjantai 10. lokakuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koko lokakuu on omistettu rintasyövän vastaiseen kampanjointiin, mutta erityisesti tänään on virallinen ”pukeudu pinkkiin” -päivä. Itse olen sitä mieltä, että tällaiset teemakuukaudet ja hyvän asian puolesta kampanjoinnit on todella mainio asia ihan yleensäkin. Erityisen hyödylliseksi koen tällaisen toiminnan juuri rintasyövän kohdalla. Kysymys kun ei ole ainoastaan varojen keruusta rintasyöpätutkimukseen, vaikka sekin on tietty hyvin tärkeää. Lisäksi tietoisuuden kasvattaminen muistuttaa ihan kaikille naisille omien rintojen säännöllisen tutkimuksen tärkeydestä. Aikaisin löydetty syöpäkasvain on aina helpommin hoidettavissa kuin pitkälle edennyt ja mahdollisesti laajalle levinnyt tauti.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpätyyppi Suomessa ja jopa joka kymmenes nainen sairastuu jossakin elämänsä vaiheessa siihen. Ennuste on toki varsin hyvä, jos kasvain havaitaan varhain – tilastojen mukaan 89 % on hengissä viiden vuoden päästä taudin toteamisesta.

Itsellänikin on liipannut läheltä – ja muistan, miten hurjaa aikaa sairauden kanssa taistelu oli. Meillä kävi hyvin ja tuosta on jo niin monta vuotta, että syövän uusiutumisen riski on yhtä suuri kuin taudin saaminen kenen tahansa terveen kohdalla. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällaisien vakavien ajatusten siivittämänä haluan esitellä päivän teeman mukaiset kynteni. Kokonaan pinkkiin en tänään pukeutunut – niin paljon kyseistä sävyä ei garderobistani löydy. Työkaverit tuskin olisivat arvostaneet, jos olisin ilmestynyt toimistolle Karkin karamellinvaaleanpunaisessa OnePiecessä. Haha!

Yhdistin manikyyriin kolmea eri pinkkiä: vaalein on Essien viime vuoden Roosanauha -kampanjan limited edition sävy Pink About It. Purukuminpunainen Ciate on nimeltään Kiss Chase ja valloittava glitterinen Serendipity. Kimallusnimettömien alla on kerros purukuminpunaista. Aikas makoisa kokonaisuus, vaikka itse sanonkin!

(Osottautui muuten aika haastavaksi saada kaikki eri pinkin sävyt toistumaan luonnollisena kuvassa – tuo ylläoleva on ehdottomasti lähimpänä totuutta!)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yritän saada vielä tänään illalla esittelyyn tämän päivän vain hillitysti ”pukeudu pinkkiin” -teeman mukaisen asuni. Jotenkin tuntuu, että se pitäisi saada blogiin juuri tänään, vaikka periaatteessahan samalla teemalla mennään koko kuukausi.

Huomasin juuri suomalaista kalenteria vilkaistessani, että huomenna on ”tyttöjen päivä”. En muista, että tuollaista olisi aikaisemmin juhlittu – vai olenko vain ihan pihalla. Tosi kiva ajatus mielestäni! Toivottavasti se vakiintuu äitien-, isän- ja naistenpäivän kaltaiseksi merkkipaaluksi vuosikalenteriin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri nyt haluan toivottaa kaikille mukavaa viikonlopun alkua – ja naiset – muistakaa tutkia rintanne!


Comments are closed.