Kevyt coleslaw-salaatti

sunnuntai 12. lokakuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän päiväisellä todo-listalla luki kaiken muun säätämisen lisäksi: ”käy kaupassa”. Aamu(päiväisen) lenkin aikana oli vielä suht kiva ilma, mutta sitten alkoi taukoamaton sade, joka jatkuu yhä. Ei yhtään huvittanut lähteä sateeseen tarpomaan, joten päätin, että väsään jotain illallistyyppistä lähes tyhjän jääkaappini antimista.

Olen koko syksyn syönyt ihan älyttömästi valkokaalia – niin herkullista juuri tähän aikaan vuodesta! Sitä oli onneksi vielä pala jäljellä, samoin pikkutonkka Turkki-jogurttia. Tuumasin, että tästähän sitä syntyy helposti kesän suosikkilisukkeemme, alunperin luonnollisesti Peetun kehittämä kevytversio perinteisestä coleslaw-kaalisalaatista.

Salaatti on huikeasti majoneesista esikuvaansa kevyempi ja omasta mielestäni myös huomattavasti raikkaampi. Se sopii erinomaisesti lisukkeeksi grilli- ja hampurilaistyyppisille ruuille, mutta meillä sitä on syöty myös ihan sellaisenaan ja varsinkin leivän päällä. Saalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari-kolme päivää, joten sitä kannattaa tehdä kerralla vähän isompi satsi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KEVYT COLESLAW

Ainekset:

 • puolikas pieni valkokaali, mieluiten luomu
 • 1/2 – 1 sitruunan mehu
 • puolikas sipuli, mieluiten punasipulia, mutta sitä ei nyt sattunut olemaan jääkaapissa
 • 1 – 1 1/2 dl Turkki-jogurttia
 • 2 tl Dijon-sinappia
 • runsaasti tuoretta tai pakastettua tilliä (eipä ollut nyt meillä kumpaakaan, vaikka hommaan ryhtyessäni olin aivan varma, että pakkasessa on vielä paketti – joten se jäi nyt tämäniltaisesta versiosta pois; hyvää oli silti!)

Valmistus:

Hakkaa sipuli tosi pieneksi ja pilko kaali. Saksi päälle runsaasti tuoretta tilliä. Purista sitruunasta mehu, sekoita mukaan Turkki-jogurtti ja Dijon-sinappi. Kastikeessa saa olla hiukan potkua, mutta sinapin kanssa ei silti kannata liioitella. Sekoita kaikki ja nauti!

Kevyt coleslaw sopii erinomaisesti myös syksyn kuntokuurilaisten herkuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pari juttua olisi vielä viikonlopun tehtävälistalta ruksimatta ylitse, mutta taidan silti pahistella ja katsoa vielä pari jaksoa ”How I met your mother”ia. Olen ollut niin ahkera, että olen päässyt jo viimeiselle tuotantokaudelle ja nyt on kyllä siis Aivan Pakko saada tietää, että meneekö se Robin ihan oikeasti Barneyn kanssa naimisiin (en voi uskoa todeksi!!) ja löytääkö Ted nyt tosiaankin jonkun uuden tytön, josta on koko ajan vihjailtu… Olin niiin varma, että Ted sitten lopulta kuitenkin saa Robinin, mutta nyt ei näytä kyllä kovin lupaavalta.

Sellaista sunnuntai-iltaa täällä. Haha!

Ainiin, sen verran olen jyvällä Suomen tärkeistä tapahtumista, että piti vielä lisätä tänne loppuun yksi asia: VISKI!


2 Responses to “Kevyt coleslaw-salaatti”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Kiitos vinkistä, sen kautta löytyi toinen ihan mahtava makuelämys. Minulla sattui olemaan jääkaapissa hapankaalia. Lisäsin siihen turkkilaista jugurttia, mikä pehmensi makua aivan loistavasti. Oli jo sellaiseen tosi hyvää. Aion kokeilla myöhemmin myös erilaisten lisäkkeiden, kuten sipulin, yrttien jne kanssa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No kiitos vinkistä itsellesi! Tykkään hapankaalista lisukkeena, mutta tosiaan voisi kokeilla sekoittaa hiukan Turkki-jugurttia sekaan. :)