My little Ponies are back!

keskiviikko 29. lokakuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää kesäsäilöstä takaisin käyttöön kaivettuja asioita: Acnen ihanat poninkarvaiset Pistolit!! En muistanutkaan, miten kovasti niistä tykkään – ja miten hyvät ne on jalassa. Aivan täydellinen arkikäyttöön sopiva koron korkeus, joka antaa olemukselle hiukan ryhtiä, muttei estä junan kiinni juoksemista aamukiireessä.

Tässä esittelyssä myös vaate, jolle olen antanut nimen ”vyötäröjakku”. Nimitys tulee siitä, että jopa kaltaiseni suora pötkylä voi saada aikaiseksi illuusion vyötäröstä jakun leikkauksen ansiosta. Varsin kiitollisena sitä on kieltämättä tullut toimistolla käytettyä. Ehkä vähän turhankin usein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joko muuten Suomessa on pikkujoulukausi alkanut? Muistelisin, että ensimmäisiä jouluaiheisia firmajuhlia vietetään siellä jo näin Halloweenin korvilla. Toisaalta sesonki päättyy viimeistään Itsenäisyyspäivään, kun taas täällä meilläpäin kiireisin pikkujoulujuhlaviikko tuntuu olevan se viimeinen ennen sitä varsinaista.

Tämä tuli nyt mieleeni kahdestakin eri syystä. Toisaalta en jaksaisi odottaa enää yhtään, että saisin alkaa kunnon jouluhössötyksen. Sen verran ollaan nyt jo onneksi tehty suunnitelmia, että tytöt tulee molemmat kotiin joululomaksi (ihanaa!!), aattoiltaa vietetään yhdessä ja mukaan tulee vähän sukua ja ehkä ystäviäkin.

Lisäksi erityisesti työpaikan pikkujoulut on pyörinyt päässä, sillä juhlakutsu kolahti sähköpostilaatikkoon muutama päivä sitten paljastaen tämän vuotisen teeman. Ja se on niinkin helppo kuin ”90-luku”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siis excuse moi, mutta miten ihmeessä sitä voi pukeutua 90-luku -teeman mukaisesti? En tiedä olenko vain niin vanha, mutta tuntuu, että kyseinen vuosikymmen on niin lähellä, että siitä ei vielä ole ehtinyt mehustua sitä kirkkainta tyyliydintä esiin. Spice Girls, grunge, Madonnan tötterökorsetti (pahus… vieläköhän niitä Lindexin versioita olisi jossain jäljellä…), salihousut ja catwalkien puhdaslinjainen androgyniys ovat kaikki 90-lukua. Omasta sen aikaisesta juhlapukeutumisestani muistan lähinnä mustat ja viininpunaiset antiikkisametin tai loimusametin nimellä kulkeneesta polyesterijerseystä tehdyt vesirajaa hipovat mekot ja sivuheitto-otsiksen. Urp.

Eikun nyt keksin, mitä tässä pitää tehdä! On aivan pakko katsoa Friendsit läpi ensimmäisestä tuotantokaudesta alkaen!! Siitä jos mistä saa käyttökelpoista ysäri-inspiraatiota. Samalla tulee hoidettua HIMYM:n jälkeinen ”mitä-ihmettä-mä-nyt-tölläisin” -ongelma. Täydellinen win-win -tilanne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • jakku, H&M
 • hame, H&M
 • kengät, Acne

 


4 Responses to “My little Ponies are back!”

 1. Avatar Sara S. sanoo:

  Kaunis rento asu ! Jotenkin hame ja rennot kengät / nilkkurit tuntuu juuri nyt siltä oikealta yhdistelmältä.

  Oli tosi kiva tavata ja jutella kanssasi <3

  Rentoa viikonloppua !

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos! Oli tosiaankin mukava tavata! Laitathan viestiä, jos olet tulossa täälläpäin käymään joskus. <3

 2. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Ysäri tuntuu olevan jotenkin liian lähellä ja olen aina vähän shokissa, kun nuoremmat ihmiset ei yhtään tiedä, miten 90-luvulla pukeuduttiin ja sitten niillä on ihan vääränlaisia asuja teemabileissä… Mutta nuorille on kai sama, onko kyseessä 90-luku vai 60-luku, antiikkiaikoja kuitenkin heidän mielstään :D

  90-luvun alku ja loppu oli muodiltaan aika erilaisia… Mä muistan parhaiten ruutupaidat, Levikset, maiharit, platform-kengät, pikkureput, permanentit, farkut, joiden lahkeet oli levennetty ulkosivusaumasta koko matkalta, trumpettihousut, mainitsemasi sametti… Napapaidat! Meikissä rusehtavat sävyt… Oho, heittäydyinpä nostalgiseksi, mut se on se kultainen nuoruus :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kultainen nuoruuspa hyvinkin! Punaruskean sävyistä meikkiä olen suunnitellut ja eilen kaivelin varastojani, josko sieltä jotain sopivaa löytyisi. Yhdet lähes trumpettilahkeiset Miss Sixtyn farkut meni jopa päälle, mutta jotenkin ei houkuta laittaa silti farkkuja pikkujouluihin. No, onneksi tässä on vielä aikaa suunnitella. :)