3 minuutin juhlameikki

torstai 06. marraskuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokavuotinen juhla- ja kissanristiäissesonki alkaa marraskuun alussa ihan yhtä varmasti kuin kuin tilauksesta kasvoille läiskähtelevä räntäsade (Jep. Myös täällä meillä tänään…). Ihannetapauksessa juhliin valmistautumiseen on hyvin aikaa. Kukapa ei haluaisi pulahtaa virkistävään vaahtokylpyyn ja sen jälkeen kaikessa rauhassa laittaa hiuksia ja rakennella harkittua meikkiä? Tai vielä parempaa – päätyä johonkin ihanaan paikkaan samppanjalasi kädessä ja joku muu fiksaa kampauksen kuntoon ja piirtää glamourin kasvoille.

Tavallisen työssäkäyvän, mahdollisesti perheellisen, aikuisen naisen elämä näyttää hyvin usein vähän toisenlaiselta. Niin mukavaa kuin tuntikausien virittäytyminen juhlatunnelmaan, samalla itseään tälläten, olisikin, juhlafiiliksestä ja -lookista ei tarvitse tinkiä, vaikka aikaa valmistautumiseen olisikin vain joitakin minuutteja. Arkiminästä iltaglamouriin siirtyminen vaatii muutaman hyvän tuotteen (ja ropauksen positiivista asennetta), joiden avulla muodonmuutos on toteutettavissa vaikka työpaikan naistenhuoneessa.

Tässä oma taktiikkani päivittää arkimeikki iltalookiksi. Aikaa toteutukseen menee noin kolme minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arkimeikkini on ollut jo vuosikausia lähes sama. Neutraaleilla väreillä toteutettu hyvin luonnollinen, melkein värittömän oloinen ehostus saa hiukan terävyyttä mustasta ripsarista ja kevyistä silmänrajauksista. Tämän tapaiselle pohjalle on varsin helppo tehdä hiukan näyttävämpi iltameikki.

Parasta tietysti olisi, jos voisi pestä kasvonsa ja tehdä kokonaan uuden ehostuksen. Vanhan meikin päälle puleeraaminen on aina hiukan epäilyttävää. Mutta kuten sanottu, aina ei ole vaihtoehtoja ja silloin kantsii tehdä parhaansa niillä edellytyksillä, mitä on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 minuutin iltamuodonmuutokseen tarvittavat asiat: hyvä hienojakoinen irtopuuteri (Mintulla nyt käytössä Clinique, mutta mm. Diorin irtopuuteri on kanssa tosi ihanaa!), highlighter, musta silmienrajauskynä, kulmavaha (mieluiten värillinen), tumma luomiväri ja näyttävä huulipuna. Enempää ei tarvita, jos alla on jonkunlainen perusarkimeikki.

3 min juhlameikki 4

Aloita highlighterilla. Levitä aavistus hohdetta poskipäille silmäkulman ulkonurkkaan ja kulmaluulle kulmakarvojen alle. Itselläni on käytössä Lumenelta saatu, melkein seerumimainen valovoide. Käsittääkseni tuo on oikeasti tarkoitettu levitettäväksi koko kasvoille meikkivoiteen päälle. Ihan hyvin se toimii myös niin – erityisesti, kun kasvot ovat hieman päivettyneet. Käytän sitä kuitenkin mieluiten nimenomaan highlighterina, koska normaalisti tähän tarkoitukseen myytävät tuotteet ovat mielestäni aivan överihohtavia, melkein voidemaisen luomivärin luokkaa, ja toisinaan jopa glitterisiä.Sellaisillakin on varmasti paikkansa, mutta erityisesti pikameikkitilanteissa haluan, että tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja että nopealla sutaisullakin saa kivan näköisen lopputuloksen.

Hohdevoiteen jälkeen on aika puuteroida kasvot. (Tämä on kriittinen vaihe)

3 min juhlameikki 5

Osaan olla jonkin verran joustava käyttämieni meikkituotteiden kanssa, vaikka vaatimuslistani tiukentuukin koko ajan, mitä enemmän kokemusta kertyy. Puuteri on kuitenkin asia, jonka suhteen olen ollut varsinainen niuho niin kauan kuin muistan. Erityisesti meikkiä korjaillessa on aivan äärimmäisen tärkeää, että puuteri on läpikuultavaa, hienojakoista ja kevyttä. Muussa tapauksessa lopputulos paakkuuntuu heti ensi yrittämällä ja lopulta ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pestä kasvot ja aloittaa alusta.

Viimeiset pari kertaa olen ostanut Cliniquen irtopuuteria – ja se toimii kyllä oikein hyvin. Seuraavan täydennysostoksen kanssa taidan kuitenkin suunnata Diorin osastolle. Käytin Diorskin Loose Powder -puuteria vuosikaudet ja tykkäsin siitä ihan älyttömästi. Taisi olla muutaman kruunun säästöstä kyse, kun ryhdyin merkkiä vaihtamaan. Ja siis ihan tyytyväinen olen myös Cliniqueen, mutta Dior on kyllä ihan paras!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puuteroinnin jälkeen on aika laittaa kulmat ojennukseen. Juuri mikään ei anna niin paljon ryhtiä ilmeelle kuin kauniisti järjestyksessä olevat kulmat. Lumenelta saamaani luonnollisen ruskeaa kulmavahaa suosittelen erittäin vilpittömästi myös heille, jotka muuten arvuuttelevat kulmavärien käytön kanssa. Tosin tuosta löytyy myös väritön versio. Itse laitan aina aamuisin hiukan myös kulmaväriä, mutta meikinkorjausvaiheessa sitä ei ole enää syytä lisätä.

Tähän mennessä aikaa on kulunut maksimissaan minuutti. Seuraava minuutti omistetaan silmille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvitaan pehmeähkö hyvä silmienrajauskynä – mieluiten musta, mutta toki jokin värillinenkin käy, jos siltä tuntuu. Itse olen sitä mieltä, että mustalla saa kauneimman ja ”neutraaleimman” lopputuloksen. Värillisten kanssa saa olla paljon tarkempana, että homma ei mene överiksi.

Kynälempparini on Chanelin tavallinen rajauskynä. Se on todella pehmeä – eli sen avulla on helppo saada hyvin hentoinenkin lopputulos. Sähäkkäämpää rajausta haluavien kantsii ehkä vetää alle kunnon eye-linerit, kuten itselläni on tapana.

3 min juhlameikki 8

Perusajatus tässä on se, että silmät rajataa ympäriinsä. Jäljen ei tarvitse olla siisti tai tarkka, koska heti seuraavassa vaiheessa rajausta pehmennetään entisestään luomivärin avulla. Lisää intensiivisyyttä katseeseen haluavat voivat vetää mustaa myös alaripsien sisäpuolelle, ns. vesirajaan. Aina sanotaan, että pitäisi olla tosi isot silmät, että sisärajaus toimii. Olen eri mieltä – mielestäni se sopii ihan kelle vaan, jos se muuten tuntuu hyvältä.

Seuraavaksi rajaus sötkötetään sumuiseksi tumman luomivärin avulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselläni on käytössä L’Oréalin musta-harmaa trio-paletti. Useimmiten käytään tähän tarkoitukseen tuota alimpana näkyvää tosi tummanharmaata sävyä, jossa on mukana myös glitteriä. Se ei ole liian kimalteleva (näin iltakäytössä), mutta antaa vähän kolmiulotteisuutta ja säihkettä rajauksiin. Aika usein tulee sudittua myös vaaleampaa tummanharmaata, kun taas tuo melkein musta sävy on käytännöllisesti jäänyt käyttämättä.

3 min juhlameikki 10

Tummalla luomivärillä häivytetään kynällä tehty rajaus ja saadaan sumusilmämäistä utuisuutta katseeseen. Sen lisäksi vahvistan aina silmän ulkonurkassa olevaa varjostusta – se antaa iltameininkeihin sopivaa syvyyttä katseeseen. Sen sijaan en milloinkaan (enää) vedä tummaa varjostusta silmävakoon koko matkalle sisäkulmaan asti, vaikka se miten kuuluisi oikeaoppiseen sumusilmämeikkiin. Mielestäni se vain vanhentaa ja tekee väsyneen näköiseksi – iiriksen keskikohtaan asti tehty rajaus sen sijaan nostaa katsetta oikein mukavasti.

3 min juhlameikki 11

Silmämeikin korjailemiseen taisi mennä peräti puolitoista minuuttia, mutta peilistä katsoo jo takaisin Minttu, jonka toimistopäivä tuntuu olevan huomattavasti kauempana kuin se.

Viimeiset 30 sekuntia käytetään huuliin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole ikinä ollut mikään huulipunien käyttäjä, mutta ihan huulirasvalta tuntuvat Lumenen Rasberry Sorbet -kynät totuttivat superpunaisten huulien huumaavaan vaikutukseen. Ensimmäisen kynän sain aikoinaan blogin kautta, mutta nyt käytössä on jo aika mones itse hankittu. Iisin huulirasvamaisen fiiliksen ja kivojen värien lisäksi tykkään kovasti siitä, että kynämallisten huulipunien kanssa ei tarvitse erikseen stressata huultenrajauksista tms. Puoli minuuttia punaamista varten on ihan ruhtinaallinen aika, kun liikkuvat osat on minimoitu.

Tässä vielä kaavakuva koko meikistä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tiedossa on jo aamulla, että töiden jälkeen on menoa, pyrin ottamaan mukaan korvikset, toisen paidan tai jotain muuta kivaa, jolla voin hiukan muokata päivän asuani. Hiukset sen sijaan saavat yleensä olla niinkuin ovat, jos en ehdi käydä kotona välillä.

3 min juhlameikki 14

Ennen ja jälkeen.

Eihän sitä nyt mitään total make overia kolmessa minuutissa tehdä, mutta juuri sen verran, että ainakin itsellä fiilis muuttuu. Paras juhla-look on kuitenkin se, kun silmistä näkee, että nyt on jätetty työstressit taakse ja on aika pitää hauskaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ei muuta kuin juhlakutsuja odotellessa tässä näin…


10 Responses to “3 minuutin juhlameikki”

 1. Avatar Inkeri sanoo:

  Olen blogisi vakiolukija ja en todellakaan syyttä. Esittämäsi pikastailaus oli aivan upea. Seuraavaksi menen ostamaan käyttämäsi puuterin ja rajauskynän. Ehkäpä vastaava luomiväri työntyy laukkuuni saman tien.

  Todella komea lopputulos!

  Tosin itse olen harmaavarpunen rinnallasi vaikka kuinka meikkaisin, sillä sinulla on niin mahtava kasvojen luusto, jossa meikit pääsee oikeuksiinsa. Saatikka upeat hiuksesi, jotka kruunaavat kaiken.
  Jokatapauksessa olet jäätävän upea!

  Ihaillen
  harmaavarpunen

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos tosi paljon ihanista sanoistasi Inkeri!

   Kyllä sitä täälläkin harmaavarpuspäiviä vietetään, mutta onneksi kuitenkin meikin avulla pystyy loihtimaan vähän pirteyttä kasvoille. :)

 2. Avatar JennL sanoo:

  WOW!

 3. Avatar Masa sanoo:

  Suomen Kateellisten Yhdistys haluaa tehdä tiettäväksi, että meidän muiden kohdalla on viimeisten 30 vuoden aikana kulunut 30 vuotta – näköjään ei kuitenkaan koske kaikkia! Yhteinen ystävämme vinkkasi seuraavansa blogiasi, joten pitihän sitä vilkaista… Toivottavasti niitä kutsuja tulee. Hauskoja juhlia Minttu!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha – voi kuule – kyllä ne vuodet meikäläisessäkin näkyy! Kivaa juhlasesonkia sullekin Masa! :)

 4. Mulla on käytössä suurinpiirtein saman tuotteen kun sulla :)
  Postauksen kruunasi sun uskomattoman kaunis hymy

  Blogissani on Soap Gloryn arvota.Toivottavasti osallistut :)

 5. Avatar Misorella sanoo:

  Tuolla meikillä kelpaa lähteä pikkujouluilemaan! Upea nainen! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitti paljon Misorella! On se vaan mukavaa, että on olemassa sellainen asia kuin meikit… :)