Kevyt kaalinuudeliwokki

tiistai 18. marraskuu 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruotsissa on sanonta ”soppa på spik”, mikä tarkoittaa kutakuinkin sitä, kun tehdään ruokaa, vaikka jääkaapissa ei ole paljoa muuta kuin valo. Peetun ihana kevyt kaaliwokki on pelastanut meillä monet monituiset illalliset, kun kukaan ei ole jaksanut raahautua kauppaan. Ohjetta voi varioida sen mukaan, mitä vihanneslokeroon on jäänyt pyörimään. Meillä kaali ja nuudelit kuuluvat perusravintoon ja niitä löytyy yleensä aina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PEETUN KEVYT KAALINUUDELIWOKKI

Ainekset

  • Reiluhko pala kaalia
  • sipuli
  • pari porkkanaa
  • valkosipulia
  • papuja tai kikherneitä
  • soijakastiketta
  • tulista chili-soosia

Peetun kaaliwokki 4

Valmistus:

Pilko valkosipuli ja sipuli pieneksi ja kuullota ne pienessä öljytilkassa. (Laitoin edelliseen versioon kaksi suurta valkosipulin kynttä. Se oli ehkä vähän liikaa…). Suikaloi kaali ja pilko muut vihannekset ja heitä ne pannulle muhimaan sipulien kanssa. Tässä voi tosiaan käyttää ihan mitä tahansa vihanneksia, mikä kaapista sattuu löytymään, kuten esmes kesäkurpitsaa tai kukkakaalia..

Huuhtele pavut ja nakkaa pannulle, kun vihannekset alkavat tuntua hiukan pehmenneiltä. Kaalissa ja porkkanoissa saa kyllä säilyä aika paljon rapsakkuutta, muuten koko wokki tuntuu löysältä.

Peetun kaaliwokki 5

Keitä nuudelit erikseen ja lisää kypsinä pannulle. Mausta soijakastikkeella ja maun mukaan tulisella chili-kastikkeella. Kasvisversio on täysin vegaani ja pavuista saa hyvin proteiinia. Meiltä sattui kuitenkin löytymään viikonlopun kanasalaatista yli jääneitä kanan paloja, joten lisäsin ne vielä sekaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaalinuudeliwokki on erinomainen ruokalaji myös niinä kuukausina, kun tuntuu, että seuraava palkkapäivä häämöttää yllättävän kaukana. Lisäksi se ei ole moksiskaan pienestä säilytyksestä – eli toimii aivan loistavasti myös seuraavana päivänä lounaslaatikossa. Kevyt, edullinen, terveellinen ja herkullinen kaalinuudeliwokki on aivan täydellinen ruokalaji kiireiseen arkeen!


Kirjoittanut Minttu KLO 20:25 Kommentit pois päältä artikkelissa Kevyt kaalinuudeliwokki

TUNNISTEET: ,

Muissa blogeissa aiheesta: Ruoka

 

Comments are closed.