Americana Classic Vintage press event

perjantai 21. marraskuun 2014

Americana Classic Vintage press event 1

Jotkut teistä saattavat muistaakin Americana Classic Vintage -putiikin aikaisemmista blogipostauksista. Reilut kolme vuotta sitten  (ehkä jo neljä?) Tukholman Gamla Brogatanille avattu liike on vakiinnuttanut paikkansa täkäläisenä in-vintagekauppana. Stylistit, huippubloggarit ja monet artistit, First Aid Kit etunenässä (ne ihanat hatut!), ovat Americanan kanta-asiakkaita. Eikä kyllä tosiaankaan suotta! Laadukasta, hyvällä maulla valittua western-vintagea, laaja valikoima ja säällinen hintataso – siihen ei moni pysty.

Ja vaikuttaa siltä, että ei tosiaankaan pysty. Hiukan blogiarkistoa kaiveltuani löysin ensimmäisen Americanasta kirjoittamani jutun. Keväällä 2010 oltiin Peetun kanssa täkäläisillä vintagehenkisillä Bakåt:Framåt -kirppismessuilla ja törmättiin siellä Ginaan ja muuhun Americanan porukkaan. Toisin kuin tuossa vanhassa postauksessa annan ymmärtää, silloin ei vielä mitään fyysistä putiikkia ollut olemassakaan, suunnitelmia kylläkin. Tällä hetkellä toiminta on laajentunut niin paljon, että Americana osallistui ensimmäistä kertaa Stockholm Retail Fashion Weekin viralliseen ohjelmaan.

Americana Classic Vintage press event 2

Mikä sitten on muuttunut? Gamla Brogatanin putiikki on yhä edelleen viihtyisä ja kotoisa paikka, jossa voi inspiroitua niin vintage-vaatteista kuin americana-henkisestä sisustuksesta. Tarjontaa on ehdottomasti enemmän ja monipuolisemmin kuin alkuaikoina. Painopiste on edelleen vaatepuolella, mutta random-second-hand on jäänyt käytännössä kokonaan pois. Tosin kivaa ja persoonallista bilemekkoa hyvään hintaan etsivien kannattaa edelleenkin suunnata Gamla Brogatanille.

Uutta on se, että kaikenlaisen sisustustavaran, keittiöjuttujen ja muun ihanan tipehöörin määrä on kasvanut. Itse poden akuuttia haluan-uudistaa-kotiani -kuumetta ja pressi-ilta ei suinkaan helpottanut sitä. Varsinkin kaikki puiset tai paksulle pahvipohjalle viritetyt vanhat julisteet ja meksikohenkiset matot/peitteet saivat visuaaliset hermoni kutisemaan innosta.

Americana Classic Vintage press event 3

Francis J. Rencoret veti svengaavan ja koskettavan setin keskiviikko-iltana. Tukholman kävijöille vinkiksi kerrottakoon, että Americanassa on joka lauantai live-esiintymisiä ja muutenkin hyvä meininki – eli kannattaa tosiaankin poiketa, jos yhtään genre kiinnostaa!

Americana Classic Vintage press event 4

Tässä onkin sitten esittelyssä oma viimeisin pakkomielteeni: Mason Jars. Olen kyllä muutenkin heikkona kaikkeen, mikä vähänkään viittaa astioihin tai laseihin. Yhden hengen taloudessani on tällä hetkellä sen verran sitä osastoa, että pitäisin kevyesti viiden lajin, ja viiden eri juoman päivälliset kahdellekymmenelle hengelle… Siitä huolimatta tuntuu, että on ihan pakko saada ainakin kuuden setti juomalasikokoisia Mason Jar -lasipurkkeja. Onhan ne vaan niin järkyttävän söpöjä!

Lisäksi Americana houkuttelee Mason Jar -faneja kaikenlaisilla erikoiskansilla: löytyy värillisiä, värillisiä pillireiällä, öljylamppuversio, kynttilänpidike, käsisaippuapumppu, kukkamaljakko ja säästölipas nyt ainakin. Jos koko Mason Jar -hulluus on mennyt ohitse, ei tarvitse kuin tsekkaa tämä Pinterest-haku.

Americana Classic Vintage press event 5

On aina superilahduttavaa, kun on voinut nähdä aloittelevan yrityksen ensin pääsevän jaloilleen ja sen jälkeen laajentuvan sille itselleen luonnollisella ja hyvällä tavalla. Americana Classic Vintage päätyi Stockholm Retail Fashion Weekille ensisijaisesti siksi, että niin monet toimittajat ja stylistit käyttävät putiikkia suoraan sanottuna show roomin tapaan – eli sieltä käydään hakemassa kuvauslainoja niin muoti- kuin sisustuskuvauksiin.

Tämän postauksen pointti on sekä muistuttaa kaikkia Tukholman kävijöitä ihanasta Americana Classic Vintage -putiikista, että myös kertoa, että oman myymälänsä lisäksi Americanan porukka tekee nykyään myös paljon tukkukauppaa – ja tosi monet putiikeista löytyy Suomesta! Store Locatorin avulla löytyy tarkemmat tiedot, mutta jälleenmyyjiä on ainakin Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lappeenrannassa. Muista en ole nähnyt kuvia, mutta ainakin Lappeenrannan myymälä näyttää todella hienolta!


4 Responses to “Americana Classic Vintage press event”

 1. Avatar Emmi L. sanoo:

  Mason jarit on ihania! Löysin juuri kynttiläpurkkeja mason jarin mallisina, oli pakko ostaa :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 2. Avatar Jani sanoo:

  Tervetuloa käymään Lappeenrannassa ja Livinki Design liikkeessä. Liike on juuri avannut ovensa osoitteessa Suonionkatu 23 Lappeenranta.
  Tuotevalikoima pohjautuu suurelta osin Americana Classic Vintage tuotteisiin :)