Omena-kaneli-vanilja -toti, ihana vaihtoehto glögille

lauantai 29. marraskuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna on ensimmäinen adventti – eli tuskin kukaan on vielä ehtinyt kyllästyä glögiin. Itse olen glögifani siinä mielessä, että tykkään suomalaisesta, mausteisesta, marjamehuisesta ja hiukan jopa happoisesta punaviiniglögistä tosi paljon. Sen sijaan täkäläiset, supermakeat ja suhteellisen tömäkät versiot eivät ole ihan yhtä paljon makuuni.

Siltä varalta, että joku kaipailee kivaa, ihanasti lämmittävää ja jouluista drinksua, mikä ei kuitenkaan ole glögi, tässä yksi loistava vahtoehto. Idean sain taannoisilta Esprit-illallisilta, jossa tervetuliaismaljana oli kuumaa omenamehua vaniljavodkalla terästettynä. Myöhemmin tätä tämäniltaista vinkkiä miettiessäni muistin, että bestikseni Tinni tarjoili jo muutama vuosi sitten tuorepuristettua kuumaa omenamehua tuoreella inkiväärillä ja tummalla rommilla terästettynä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OMENATOTI

Ainekset:

  • noin 1 – 1,5 dl tuorepuristettua omenamehua/hlö (tai jotain vastaavaa ”sameaa” oikeaa omenatuoremehua)
  • 4 cl vaniljavodkaa/hlö
  • kanelitankoja, tuoretta inkivääriä mausteeksi (n. yksi kanelitanko ja 1 cm inkivääriä/hlö)

Valmistus:

Kuumenna omenatuoremehu kattilassa yhdessä kanelitankojen ja tuoreen inkiväärin kanssa. Mittaa kuumuutta kestäviin laseihin 4 cl vaniljavodkaa/henkilö. Kaada kiehuvan kuuma omenamehu siivilän läpi laseihin ja koristele kanelitangoilla tai omenalohkolla. Tarjoile heti.

Tämä on kiva isompienkin glögijuhlien tervetuliaismalja, sillä lasit voi laittaa muuten valmiiksi ja vieraiden saapuessa kaataa vain kuuma omenamehu niin monelle kuin tarvitaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eilen illalla – tai oikeastaan melkein yöllä, koska oltiin jo molemmat oikeastaan menossa nukkumaan – puhuttiin Peetun kanssa yli tunti puhelimessa siitä, mitä kaikkia jouluvalmisteluja tässä on nyt edessä ja miten kaikki organisoidaan, kun ollaan kaikki eri osoitteissa. Joku voisi varmaan olla sitä mieltä, että kuullostaa siltä kuin olisin jo pahimmassa joulustressissä, mutta päinvastoin – nukuin viime yön paremmin kuin pitkään aikaan.

Ja hei, huomenna on ensimmäinen adventti! Vähänkö ihanaa – enää ei tarvitse pyydellä sitäkään vähää anteeksi tätä jouluhösäämistä!


2 Responses to “Omena-kaneli-vanilja -toti, ihana vaihtoehto glögille”

  1. Avatar Saimi sanoo:

    Voi että!
    Tykkään lukee sun blogia.Aikuinen nainen kirjoittaa sopivassa suhteessa asiaa ja hömpppää ilman mitään teeskentelyjä tai tekopirteyttä.Ja nuo drinkkivinkit.Pidä nuo.Työkseni läträän alkoholijuomien kanssa ja täytyy sanoa että helppoja ja toimivia!