Kiireisen välimerellinen uuniomeletti

tiistai 16. joulukuun 2014

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kananmuna on ehkä maailman parasta pikaruokaa ikinä! Ravitsevaa, hyvää, ravinto- ja proteiiniarvoltaan mainiota, tulee kätevissä annospakkauksissa ja on helppo valmistaa. Keitetty ja paistettu kananmuna hoituu kädenkäänteessä jopa meikäläiseltä kokkikoululaiselta. Sen sijaan ruokaisamman omeletin valmistamisen kanssa on on tullut tenkkapoo monet kerrat, kunnes kuulin loistavan vinkin töissä.

Ja se menee näin: tehdään ihan normiomelettiseos, lisätään pannulle halutut täytteet, mutta kypsennys tapahtuukin uunissa! Ero on ihan mahtava – ei enää palanutta pohjaa ja liian raakaa täytettä. Ja mikä parasta, ei hermoja raastavaa odottamista ja kyttäämistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VÄLIMERELLINEN UUNIOMELETTI

Ainekset (2 annosta):

  • 4 luomukananmunaa
  • pieni paketti fetajuustoa (tuo on kai 150 g)
  • rasia pikkutomaatteja
  • loraus maitoa
  • tuoretta basilikaa
  • pippuria myllystä (ja ehkä superpieni ripaus suolaa – tosin feta on usein niin suolaista, että lisää ei kyllä tarvita)

 

Uuniomeletti 3

Valmistus:

Riko munat kulhoon ja lisää loraus maitoa (aatella, että olen jo näin itsevarma, että voin käyttää määrettä ”loraus”, täsmällisen dl mitan sijaan! Määrä on oikeasti noin reilu puoli desiä mutta alle desi. Liika ei varsinaisesti haittaa, mutta kostea omeletti hajoaa helposti käsiin). Joskus käytän myös maustamatonta jukurttia, koska en pidä maitoa jääkaapissa paitsi silloin, kun Karkki on käymässä. Vatkaa munat ja maito kevyesti sekaisin ja mausta rouhitulla pippurilla.

Kaada munamaitoseos pannulle ja lisää puolitetut pikkutomaatit ja pilkottu feta. Työnnä pannu 175 asteiseen uuniin ja laita kännykkään hälytys 15 minuutin päähän. Kun hälytys soi, voit suht rauhassa lopetella sen homman mitä olit tässä välissä tekemässä, sitten ota pannu uunista ja revi päälle reilusti tuoretta basilikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana, raikas, herkullinen, terveellinen ja täyttävä illallinen!

Kiireisen unelman tästä tekee se, että ei todellakaan tarvitse olla hellan vieressä kyttäämässä, milloin omeletti on saavuttanut sen juuri syötäväksi kelpaavan olemuksen. Mikä useimmiten omalla kohdallani on tarkoittanut sitä, että pohja ei ole ihan älyttömän palanut ja päällinen on suht koht kypsä – tai ainakin lämmin. Uunissa omeletista tulee kuohkea ja tasaisen mehevä – ja mikä parasta – itse voi koko valmistusajan hommia muita juttuja.

Esim. usein, kun olen ollut töiden jälkeen treenaamassa, käyn suihkussa vasta kotona. Nälkä on kuitenkin siinä vaiheessa jo ihan tajuton, eli pitää saada nopeasti hyvää ruokaa. Laitan yleensä uunin päälle ensimmäisenä sen jälkeen, kun olen ottanut kengät ja takin pois. Sitten sekoittelen omelettiainekset ja laitan pannun uuniin. Seuraavaksi on ohjelmassa suihku ja sillä aikaa illallinen valmistuu ihan itsekseen. Niin kätevää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksineläjän kannalta loistavaa on myös se, että samalla vaivalla valmistuu seuraavan päivän lounas. Parhaimmillaan omeletti on toki heti suoraan uunista nautittuna, mutta erityisesti tämä fetajuustoinen versio on sen verran mehevää, että se on kyllä ihan pätevää sapuskaa vielä lounaslaatikostakin nautittuna!


4 Responses to “Kiireisen välimerellinen uuniomeletti”

  1. Avatar Nena Sofia sanoo:

    Oi että, kiitos vinkistä! Pitää todellakin tehdä joku päivä :)

  2. Kas, olipas hauska idea! Tykkään munaruoista ja käytän mielellään uunia – perfect match! :D