Kupliva omenapunssi

lauantai 20. joulukuun 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joko perinteinen glögi alkaa tulla korvista? Tässä aivan ihana, raikas ja herkullinen vaihtoehto juhlapyhien juomaksi. Omenainen mehu, jossa hedelmäliha on mukana ja kupliva, kivasti jouluisen mausteinen Ginger Ale toimivat erinomaisesti yhdessä. Enkä olisi ikinä uskonut, miten mielettömän hyvää voi limpparia sisältävä juoma olla kuumennettuna!

Annoin drinksun nimeksi ”Kupliva omenapunssi”, vaikka ei tässä kyllä mitään arrakkilikööriä ole. Mutta eikös ne Ameriikassa kutsukin noin about kaikkia lämpimiä, alkoholia sisältäviä juomia ”punch”? No, hur som helst.

Drinksu ei ole ihan täysin oma ideani, sillä ystäväni Carolinen järkkäämissä ensimmäisen adventin glögijuhlissa oli tarjolla hiukan vastaavaa. Tosin siinä kuplat olivat peräisin Pommacista ja terästystä antoi tumma rommi. Mintun versiossa on Ginger Alea ja brandya.

Kupliva omenapunssi 2

KUPLIVA OMENAPUNSSI

Ainekset (1 annos):

  • 1 dl aitoa ”sameaa” omenamehua
  • 1 dl Ginger Alea
  • 4 cl halpaa brandya

Valmistus:

Kuumenna omenamehu ja Ginger Ale kattilassa – tai yhden, kaksi annosta voi kyllä lämmittää mikrossakin. Lämmitysvaiheessa on tärkeintä, että juomaa ei sekoitella mitenkään erityisesti, ettei kuplat katoa. Mittaa brandy kuumuutta kestävään lasiin ja kaada kuuma mehu päälle.

Koristele omenan lohkolla ja halutessa juoman päälle voi ripotella pikkuisen kanelia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meillä on ollut tänään perusteellinen siivouspäivä ja joulukarkkien valmistuspäivä. Nyt jokaikinen nurkka hohtaa puhtaana (vaatehuonetta ei kyllä siivottu tänäkään vuonna… :P) ja keittiöstä tulvii taivaalliset leipomusten tuoksut. Voisin olla sitä mieltä, että koko porukka on ansainnut lasilliset Kuplivaa omenapunssia!

PS. Kupliva omenapunssi on tosi hyvää myös kylmänä!


2 Responses to “Kupliva omenapunssi”

  1. Avatar nadjastrange sanoo:

    Nam näyttää tosi hyvältä!
    Ps. Sulle on haaste mun blogissa ;)