Tee hyvää

maanantai 22. joulukuun 2014

Hyvän tekeminen ei pitäisi olla sidoksissa vain jouluun – vaan ihan automaattista toimintaa kaikilla meillä, joilla asiat on oikeasti tosi hyvin. Yritän kyllä olla kunnon kansalainen ympäri vuoden ja lahjoitan esim. säännöllisesti pienen summan BRIS-lastensuojelujärjestölle (BRIS = Barnens rätt i samhället). Monesti kuitenkin se on vain tämä aika vuodesta, kun kykenee nostamaan vähän enemmän katsettaan oman navan ympäriltä. Mutta parempi edes jouluna kuin ei milloinkaan!

Tässä kaksi kohdetta, joille suuntaan tämän vuoden ”tee hyvää” -lahjani.

CatsofGili

Kuva: Cats of Gili

Muutama vuosi sitten päädyin talvilomalla Gili Trawanganing saarelle ja randomilla bungalowinvuokrauskierroksella asumaan Coral Beach 2 -nimiseen paikkaan. Asumispäätökseen vaikutti eniten palmun alla telmuava pikkuinen oranssi kissanpentu, Pirkko. Bungalownaapurina meillä oli suomalainen, silloin pitkällä reissulla, nykyään pysyvästi Gili T:llä asusteleva Susanna.

Susanna tekee aivan mielettömän upeaa duunia saaren kissojen kanssa – toimien täysin lahjoituksien varassa. Tsekkaa lisää täältä: Cats of Gili ja jos kissat hyrisevät lähellä sydäntä, klikkaa oikealla navigointipalkissa ylimpänä näkyvää DONATE-nappia. Pienikin apu on tärkeää!

Toinen kohteeni on lumileopardit.

Lumileop-regLindaStanley

Kuva: Linda Stanley

Ihana kreisi cat leidi Nadja haastoi minut mukaan suojelemaan sukupuuttoon kuolemassa olevia upeita kissaeläimiä – ja minähän otan mielelläni kopin vastaan. Ota sinäkin – maailmasta ei tarvitsisi kadota enää yhtä ainutta eläinlajia! Kummiksi voi ilmoittautua täällä WWF:n sivuilla ja lisää lumileopardin uhanalaisesta tilanteesta Nadjan blogista täältä.

Tee hyvää – edes näin jouluna!


Comments are closed.