Black, (no blue), white and a hint of gold

perjantai 27. helmikuun 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapanani on kiertää tilukset – eli tsekata Instagram, blogi, meilit ja Facebook – sängyssä viimeisenä illalla ja aamulla ensimmäisenä heräämisen jälkeen. Voidaan käydä ihan eri keskustelu siitä, onko se terveellistä vai ei (mielestäni on!), mutta nyt täytyy ensin keskittyä lähestulkoon koko interwebsin kaataneeseen mekkohässäkkään – eli #dressgate -nimellä päivän mittaan tutuksi tulleeseen asiaan.

Heti heräämisen jälkeen aamulla selasin ensin Instagramia. Siellä oli muutama kommentti mekko&väri -tyyppiseen aiheeseen, mutta toistaiseksi olin vielä ihan pihalla. Vielä enemmän pihalla tunsin olevani sen jälkeen, kun näin kuvan, jossa oli päivänselvästi valkoinen, kullanvärisin pitsiraidoin pimpattu mekko, mutta kaikki kommentoijat olivat sitä mieltä, että kuvassa on tummansininen mekko mustin pitsein. Siis what!?

(Ja jos olet onnistunut syystä tai toisesta missaamaan tämän äärimmäisen tärkeän ja puolta maailman interwebsiä järisyttäneen väittelyn, tässä linkki ruotsinkieliseen selostukseen tilanteesta: Vilken färg har klänningen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensin olin siis tosiaan aivan varma, että kyseinen #dressgate -mekko on valkoinen ja pitsiraidat vanhan kullan värisiä. Siinä vaiheessa en mitenkään kyennyt ymmärtämään, että joku pystyy näkemään kuvassa sini-mustan mekon, vaikka itse saan taistella jatkuvasti sen kanssa, että edes suotuisissa olosuhteissa värit eivät aina suostu toistumaan kameran muistikortille mitenkään luonnollisina.

Lounastunnilla tsekkasin töissä Facebookini ja huomasin värikeskustelun käyvän kuumana vähintään molemmissa kotimaissani. Yhtäkkiä havaitsin muuttavani mielipidettä värisävyistä ja siirryin blackandblue -leiriin. En enää kyennyt näkemään aikaisemmin itsetäänselvyytenä pitämääni valkoinen+kulta -yhdistelmää. Väittely mekon väristä jatkui, vaikka valmistaja/jälleenmyyjä itse ilmoitti, että mekko on sininen/musta. (Fiksuina ilmoittivat harkitsevansa ko. mekon toteuttamista myös valkokultaisena). Illemmalla tsekkasin uudelleen kuvia eri medioista ja varsinkin Instagramissa mekko näytti mielestäni jälleen valkokultaiselta. Siitä huolimatta siis, että tiesin sen olevan musta-sininen.

Mintun tämän päivän asuun ei liity minkäänlaista väridilemmaa. Hame on musta, paita valkoinen, jakku musta-valkoinen ja kaulakoru himmeän kultainen. Kaikki muut mahdollisesti näkyvät värit ovat peräisin jostain muualta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • paita, H&M
 • jakku, H&M
 • hame, H&M
 • bootsit, Diane von Furstenberg
 • kaulakoru, MQ


6 Responses to “Black, (no blue), white and a hint of gold”

 1. Avatar JennL sanoo:

  Mekkojuttu oli kyllä niin hämärä, katsoin kuvaa enkä tajunnut miten joku voi nähdä sen valko-kultaisena.. mutta miespä vierellä näki :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo siis niin outoa! Me katsottiin kanssa töissä samaa kuvaa, samalta näytöltä (joku väitti, että erot johtuvat näytöstä) ja äänet värityksen suhteen meni about tasan. Ja kukaan ei voinut mitenkään käsittää, että joku miten muka voisi nähdä jonkun muun väriyhdistelmän! :D

 2. Avatar Emmi L. sanoo:

  Meidän äiti kanssa sanoi mulle, että en tajua miten joku voi nähdä ton mekon valkokultaisena, johon allekirjoittanut taas vastaa, että sehän on selvästi valkokultainen eikä todellakaan musta/sininen :D

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 3. Avatar h_eidi sanoo:

  Kiva tuo oma asusi :). Mekkojuttuun liittyen luin jostain sellaisen kommentin, että värisävyjen ero voisi johtua näytön kallistuskulmasta. Testasin sitä itse ja tosiaan, näyttöä kovasti itsestäni poispäin kallistamalla valkokultainen mekko muuttui sinimustaksi :).

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos! Voi olla, että näytön kääntämiselläkin on vaikutusta. Luin jostain myös sellaisen selityksen, että riippuu siitä, tulkitseeko aivot mekon olevan varjossa vai ylivalottunut, minkä väriseksi sen tulkitsee.