”Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!”

perjantai 20. maaliskuun 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upean voimanaisen, Minna Canthin, kunniaksi vietettävä tasa-arvon päivä on jo päättymässä. Tasa-arvon ajatuksia sietää silti levitellä ihan kaikkina vuoden päivinä. Jotenkin tuntuu, että juuri tämän merkkipäivän soisi kokevan samanlaisen kohtalon kuin Halloweenit ja muut tuontijuhlat, mutta toisin päin – voisimme viedä maailmalle selkeästi tasa-arvoa korostavan ja siitä muistuttavan tapahtuman. Periaatteessahan sellainen toki on jo olemassa. Vastikää vietetyn naisten päivän perimmäinen tarkoitus ei todellakaan ollut olla mikään kakkosystävänpäivä, jolloin naisia hellitään ja paapotaan spa-hoidoin, suklaarasioin ja muilla perinteisiä sukupuolirooleja vahvistavilla rituaaleilla, vaan taistella epätasa-arvoa ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

No, tarkoitus ei ollut taas ryhtyä paasaamaan. Ajattelin laittaa tähän kaimani merkkipäivän kunniaksi muutamia hänen ajatuksiaan, otsikon lisäksi.

”Naiskysymys ei ole ainoastaan naiskysymys vaan ihmiskunnan kysymys.”

Minä vähät välitän siitä, mitä ihmiset sanovat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Hullu työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Mutta työ se sentään on hauskinta elämässä – ei siitä mihinkään pääse.”

Elämä on taistelua, ihanaa taistelua!

Tiesittekö muuten, että Minna Canth on ainoa nainen, jolle on omistettu Suomessa oma liputuspäivä? Täällä meillä sitä ei tietty näkynyt ja muutenkin ruotsalaisten liputustavat ovat varsin erilaiset ihan historiallisista syistä. Kuitenkin tuo tosiasia mielestäni sekä alleviivaa päivän tärkeyttä että Minna Canthin merkitystä naisen aseman kehitykselle Suomessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tasa-arvon päivän toimistoasu koostui synttärilahjaksi itselleni hankkimastani Asoksen kashmir-neuletakista, pitkästä kynähameesta ja kevätfiilisväriä on tuomassa Acnen nasta t-paita. Tykkään tosi paljon tuosta teepparista, mutta niin monet on onnistunut tulkitsemaan sen printin niin totaalisen väärin (”ai, milloin olet ollut Nevadassa”, vaikka paidassa lukee selkeästi ”Nevada Sweden”), että lopulta olen käyttänyt sitä aika harvoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • t-paita, Acne
  • neuletakki, Asos
  • hame, H&M
  • kengät, Acne


Kirjoittanut Minttu KLO 00:28 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!”

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Mielipiteet Muoti Oma tyyli

 

Comments are closed.