Clean body, strong soul

tiistai 26. toukokuun 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksailin itselleni vähän suunniteltua pidemmäksi venähtäneen ei-niin-harkitun herkuttelujakson katkaisua varten ihanan, huipputerveellisen, hyviä kuituja, antioksidantteja ja hyvää makua pursuilevan smoothien. Vihersmoothieille kaikki kunnia, mutta silloin, kun liha on heikko, heinäpellolta maistuva juoma ei kyllä houkuttele – vaikka miten tietäisi sen olevan hyvästä! Mustikka on kotoista superfoodia parhaimmillaan ja jäisten marjojen ansiosta koostumus on ihanan hileinen.

Mielen puhdistuksessa auttaa luomusoijasta ja -mehiläisvahasta valmistettu aromaterapia-kynttilä. Sain Tru Mélange kynttilän testiin taannoin Kauneusmessuilla käydessäni. Kerroin rehellisesti, että en pidä tuoksukynttilöistä ja että saan niistä helposti päänsärkyä. Nyt muutaman kerran kynttilää poltettuani huomaan, että esittelijä oli oikeassa – luonnonmukaiset eteeriset öljyt eivät varsinaisesti tuoksu mitenkään erityisesti. Fiilis on ennemminkin kuin joku olisi raastanut vähän sitruunan kuorta tai tuonut miedosti tuoksuvia kukkia kotiin.

Mustikka-kaurasmoothie 2

Testikynttilässäni on tuoksuina ja aromaterapeuttisesti vaikuttavina ainesosina sitruuna ja ylang ylang. Sitruuna auttaa keskittymään, piristää ja stimuloi hermostoa sekä puhdistaa sisäilmaa erityisen hyvin. Ylang ylang puolestaan rentouttaa, auttaa välttämään negatiivisia ajatuksia ja ratkomaan tunnelukkoja. Lisäksi se vahvistaa kehontuntemusta ja lievittää päänsärkyä. (sivupalkista täältä voi tsekata muiden aromaattisten öljyjen vaikutuksia – teksti on myös englanniksi)

Tuntuu vähän siltä, että kynttilän vaikutukset mielelle ovat samat kuin hyvän smoothien kropalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MUSTIKKA-KAURASMOOTHIE (vegaani)

Ainekset:

  • noin 2 dl ekologisia pakastemustikoita
  • 1 dl luomukaurahiutaleita
  • 2 rkl pellavansiemeniä (luomu)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 1/2 kauramaitoa

Valmistus:

Laita kaikki ainekset blenderiin ja huruttele tasaiseksi. Ruokalusikallinen hunajaa sekaan, jos on oikein paha päivä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Smoothie on sen verran ruokaisa, että se käy oikein hyvin ihan kunnon aamiaisesta tai kevyemmästä illallisesta, jos lounas on ollut runsas.

Yksi erittäin tärkeä sekä ruumiillisen että henkisen hyvinvoinnin tukipilari on riittävä uni. Ei mikään helppo asia sekään kaltaiselleni mä-tsekkaan-vielä-ton-yhden-jutun -tyyppiselle koneella kukkujalle. Mutta nyt, hyvää yötä – jatketaan huomenna! <3


Comments are closed.